Nie sądzę by było wezwanie. Nie ma ryzyka przejęcia sp. przez Państwo poprzez prywatyzację OFE (IKE BIS). W niektórych sp. prywatnych takie ryzyko jest b. duże. Samo OFE gaśnie i swym zwijaniu przyspiesza. Akcji na rynku jest wystarczająco dużo, moim zdaniem doczekam się do poziomu 6-7 zł, szybciej niż sam zakładam. A tak a propos, izostal wzywał z 5 lat temu na ferrum i cena była bodajże 10% niższa od objęcia przez dużych akcjonariuszy, zatem nie jest w żadnej mierze chojny. Aktualnie widzimy wybiórczą hossę, gdzie misie przeważnie stoją, a 20-ka ładnie poszła do góry. Spokojnie kapitał tu przyjdzie z nadętej może już późną wiosną 20-ki i ruszy. Jestem tego pewien. Pozdr. J.K
JPRD sie posraliscie . K na maxsie troche akcji na zachete a tu popłoch bawołów. Doceniam inicjatywę . Tutaj wpijamy zęby do krwi. Nie wiadomo co TOP zrobi ale gupi nie powien byc. Tam tez walka musi być. Czuc cash i dlatego tu jestesmy. Pamiętać główny atut leszcza to szybkość reakcji Ktos nas zanęci jestesmy ale jestesmy głodni ZYSKÓW. FF nieciekawy. Kto ma cash niech strzela . U mnie braki dlatego wymiękam i wysiaduje o co mam. Pałkuja mnie niemiłosiernie. Pasja film to czysciec.
@kenobi bardzo sobie cenię Twoje merytoryczne wpisy na tym wątku - dziękuję !
Czy byłbyś uprzejmy podać inne spółki na których „się udzielasz” ?
Z góry dziękuję !
Witaj, niestety piszę okazyjnie, wcześniej bardziej regularnie, choć rynek śledzę, przywdziałem już byczą skórę do kolejnej korridy :) Pozdrawiam, Kenobi
Aga zawsze tak było tylko rekiny giełdowe mają dostęp do poufnych informacji.
Sprawa prosta zwłaszcza teraz na spółkach które zarabiają na kontraktach rządowych i zbrojeniowych . Od lutego rosną spółki Lubawy, Wojasa, atremu niedawno, zrembu, i teraz izostalu, wczoraj mostostal plc. Wystarczy że ludzie zwladzy wiedzą co kupić lub dać cynk i tyle. Informacja to klucz. Pytanie dlaczego był największy obrot na izostalu w zeszłym tyg? Czy chodzi o ściągnięcie spółki z gieldy? Czy ktoś chce wykupić firmę badz szykują się spektakularne kontrakty związane min z Ukraina, Słowacja etc. Po drodze ktoś pisał o orlenie i grupie azoty niestety tutaj nie widzę żadnych artykułów sugerujących projekty izostalu związane z tymi dwoma podmiotami które wymieniałem.