• Niestety Autor: ~Robert [31.182.151.*]
    Końcówka roku bardzo smutna.
    Rekordowe wyniki przyniosły spadki już ponad 15%, przykro patrzeć jak wiele spółek nic rośnie po kilka % tu niestety ciągle to samo. Wywalanie, wywalanie i wywalanie. Szkoda miałem nadzieję że posiadam stabilną i przyszłościową spółkę okazuje się że spekulanci są w stanie rozegrać co chcą na każdej spółce i nawet "kosmiczne" wyniki nie są w stanie uchronić akcjonariuszy przed rozgrywkami.
    Pozdrawiam i życzę sukcesów w 2023roku.
  • Re: Niestety Autor: ~marek [94.254.174.*]
    Ja przypuszczam, że kursem steruję zarządtej spółki za przyzwoleniem prezesa. Dziś kurs zostanie zamknięty na 19,60.
  • Re: Niestety Autor: ~Spłukany [213.134.179.*]
    Porządne spółki od tak sobie nie rosną po jednej sesji, jedynie wydmuszki.
  • Re: Niestety Autor: ~marek [5.173.172.*]
    Ogólnie patrząc, spółka śmieć...ciekawe co robi prezes...chyba wyjechał na Hawaje....ogólnie kpina...panie Jarczewski...czy jak się tam pan wabi...
  • Re: Niestety Autor: ~Mrowicho [46.169.17.*]
    Prezes to chlystek który drukuje tylko świstek. Niestety
  • Re: Niestety Autor: ~Marek [5.173.174.*]
    Niestety, wydaje sie, ze oni maja gdzies swoich akcjonariuszy. Chetnie sie ich by pozbyli. Arctic jest potezna firma, a kurs akcji ma sie nijak do zyskow firmy. Widac slabosc polskiego zarzadu, ktory ma malo do gadania.
  • Re: Niestety Autor: ~Robert [31.182.151.*]
    Początek roku przyniósł spektakularne wzrosty na giełdach, ale nie dla akcjonariuszy arctica. Spółki o podobnej kapitalizacji z rocznym zyskiem kilkadziesiąt milionów potrafią bez obrotu rosnąć po kilkanaście % tu niestety ciągła dystrybucja, w Polsce i Szwecji.
    Zastanawia mnie dlaczego i kto to ciągle wywala, czy naprawdę jest aż tyle spółek godnych uwagi, czy zyski w 2023 (nawet jakby miały być 150-200mln rocznie) nie wystarczą dla kapitalizacji 1.5-2mld.
    Spółka praktycznie mie ma długów, potężne nadwyżki gotówki a mimo tego w ostatnich tygodniach jest jedną z najgorszych o ile nie najgorszą z całego swigu. Dlaczego?
[x]
ARCTIC 6,66% 8,81 2025-10-21 17:01:36
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.