Pewnie będzie mógł sprzedawac co chce ale pierwszeństwo wykupu będzie mieć skarb państwa. Poprzednio też była informacja że aktualny zarząd nie będzie mógł zejść poniżej 50% bo kontrola nad spółką musi zostać w ich rękach, ewentualnie państwa.
Tu chodzi o ochronę państwową związaną z ewentualnym przejęciem firmy przez podmioty powiązane np. z kacapami - na wypadek, gdyby Prezes Sikorski zechciał sprzedać część lub całą firmę.
To oznacza, że: a) firma jest bezcenna z punktu widzenia naszego Państwa ! b) nic nie jest w stanie zablokować podpisania umowy na terminale paliwowe !
Tak czytam i rozumiem ten komunikat. Pytanie tylko, czy uda się podpisać tę umowę jeszcze na starym roku ???
Dnia 2022-12-29 o godz. 15:27 glokoo napisał(a): > Tu chodzi o ochronę państwową związaną z ewentualnym przejęciem firmy przez podmioty powiązane np. z kacapami - na wypadek, gdyby Prezes Sikorski zechciał sprzedać część lub całą firmę. > > To oznacza, że: > a) firma jest bezcenna z punktu widzenia naszego Państwa ! > b) nic nie jest w stanie zablokować podpisania umowy na terminale paliwowe ! > > Tak czytam i rozumiem ten komunikat. Pytanie tylko, czy uda się podpisać tę umowę jeszcze na starym roku ???
I tak właśnie jest, ewenttualny nabywca całej spółki musi uzyskać zgodę odpowienich ministerstw. Nie ma zapisu o pierwokupie przez SP. Ochrona tej dziedziny jest oczywista, a z komunikatu wynika, że sprawa przesądzona!
Unimot nie musi mieć zamówień "rządowych" bo razem z asfaltami przejmuje umowy na produkcję i sprzedaż na kilka lat na przód. Oni mają już zagwarantowaną pewną część produkcji, jak nie wszystko ;-) "Trzeba było uważać" jak mówił pewien kasiarz.
Nawet w tym artykule jest napisane, że Unimot kupił część Lotosu, a nie że kupuje lub planuje kupić. Nie zdziwie się jak jutro będzie informacja o kupnie.
Ja stawiam, że umowa kupna zostanie podpisana 31 grudnia bo od 1 stycznia wchodzi wpis unimotu do spółek strategicznych. Musi się zazębiać by Obajtek i Sasin byli kryci.
Dnia 2022-12-29 o godz. 22:20 ~aptekarz napisał(a): > Ja stawiam, że umowa kupna zostanie podpisana 31 grudnia bo od 1 stycznia wchodzi wpis unimotu do spółek strategicznych. Musi się zazębiać by Obajtek i Sasin byli kryci.
Tak może być, też ze wzlędów księgowych. Prezes w którymś wywiadzie wspominał, że sylwestra w tym roku może nie mieć.
To że Unimot jest już gotowy do przejęcia to prawda, ale czy księgowi z Lotosu się wyrobili? W poniedziałek będziemy mądrzejsi. Tak czy siak, nowy rok dla Unimotu zapowiada się dobrze :-)
Podobno jest jakiś problem z własnością jednego budynku / działki. Niestety przy takiej sprzedaży wszystko musi być wyjaśnione. Dlatego mamy poślizg w pewnym przejęciu.
Czego jak czego, ale spółka dobrze komunikuje się z rynkiem, więc gdyby były problemy z prawami własności, to by dawno pojawił się komunikat. Mało tego, nie przesuwałaby o tylko dwa tygodnie negocjacji w sprawie przejęcia firmy "kolejowej" Pewnie trzeba dorobić kilka załączników w związku z wpisaniem Unimotu na listę spółek strategicznych. Także nie siać paniki i czekać końca.
Po dzisiejszym komunikacie PAP widać, że jesteśmy na ostatniej prostej jeśli chodzi o przejęcie terminali. Jeśli chodzi tylko o uzgodnienia czysto operacyjne to jest szansa, że w przyszłym tygodniu pojawi się info o podpisaniu umowy.
Myślałem, że jeszcze dokupię po 88, ale widzę, że kurs odjeżdża. Może część tych inwestorów co ucieka z PKN przesiądzie się na Unimot. Cały czas rynek paliwowy jest na topie.
"Zgodnie z zapowiedziami intensyfikujemy inwestycje w logistykę, by móc wychodzić naprzeciw potrzebom rynku. Obecnie największym wyzwaniem jest nie tyle dostępność produktu, co możliwość jego szybkiego i efektywnego kosztowo transportu, a ta inwestycja pozwala nam zabezpieczyć ten aspekt działalności biznesowej. W I kwartale tego roku dotrą do nas ostatnie partie zakupionych cystern kolejowych, a finalizacja transakcji zakupu spółki Olavion, która dysponuje lokomotywami, odpowiednimi licencjami i posiada wysoko wykwalifikowany personel, pozwoli nam uzupełnić ten łańcuch wartości i wykorzystać efekt synergii – mówi Adam Sikorski, prezes zarządu Unimot S.A."
Podpisanie Orlenu, możliwe że do końca stycznia. Nie przywiązywałbym się do terminu - obie strony chcą to jak najszybciej zrealizować. Trochę szkoda, że rynek odjeżdża w tym czasie ale jak 1) podadzą wyniki za IV kwartał i roczne 2) Podpiszą umowę z Orlenem 3) Zamkną transakcję na przewoźnika 4) rozpocznie się dostarczanie nowego taboru 3) GPW nie odwróci trendu na spadkowy --- to pod koniec 1 kwartału możemy mieć 150 zł - jak dla mnie może być, pazerny nie jestem, już się przekonałem, że skakanie z kwiatka na kwiatek czasami przynosi odwrotne skutki od zamierzonych - wybrałeś dobrze to siedź na dupie i kombinuj tylko czekaj, tym bardziej jak papier nie rośnie, bo sprzedaż a on zacznie rosnąć ;-)
Potwierdzam, jestem na tej spółce od kilku lat i już kilka razy sprzedawałem aby znowu odkupić ale teraz to nie jest czas do sprzedaży. 150? Zobaczymy.
Dobrze kolega mówi - nie ma co kombinować. bo można się nie załapać na rajd. W końcu jak wszystko rosło to Unimot się kisił, więc teraz na nas kolej :-)