• co z zadłużeniem? Autor: ~inwestor [91.231.92.*]
    wzrasta w dość szybkim tempie co przy wysokich kosztach obsługi rodzi moje spore obawy. Co wy na to? Mam akcje ale trochę mnie to niepokoi. Przy takim zadłużeniu wzrost % choćby o 1 pp to już duże koszty.
  • Re: co z zadłużeniem? Autor: ~RR [78.11.41.*]
    Z tego co sie orientuje sa relatywnie malo zlewarowani w stosunku do konkurencji to oznacza wg mnie ze przy wysokich kosztach finansowania konkurencja poprostu moze sie wykruszac na przetargach czyli cena kupowanego portfela moze byc atrakcyjniejsza niz kiedys - stopy za 1-2 lata spadna a duze dyskonto na kupionym portfelu zostanie :) pod warunkiem ze mie przesadza z zakupami i cenami
  • Re: co z zadłużeniem? Autor: ~marian_koniuszko [86.45.75.*]
    Dnia 2023-01-03 o godz. 17:14 ~RR napisał(a):
    >to oznacza wg mnie ze przy wysokich kosztach finansowania konkurencja poprostu moze sie wykruszac na przetargach czyli cena kupowanego portfela moze byc atrakcyjniejsza niz kiedys - stopy za 1-2 lata spadna a duze dyskonto na kupionym portfelu zostanie :)

podoba mi się ta twoja pseudoekonomia matematyczna :D

• Re: co z zadłużeniem? Autor: ~Dajesz-marian [83.142.199.*]
    A co twoim zdaniem sa mocno zlewarowani, czy moze stopy nie beda spadac? A moze teraz nie kupuje sie dlugu z wiekszym dyskontem niz w czasach niskich stop?
  • Re: co z zadłużeniem? Autor: ~kombo [37.190.129.*]
    zadłuzenie KRUK zceduje na tego cześka co załozył ten post
  • Re: co z zadłużeniem? Autor: ~marian_koniuszko [86.45.75.*]
    Dnia 2023-01-09 o godz. 08:25 ~Dajesz-marian napisał(a):
    >A moze teraz nie kupuje sie dlugu z wiekszym dyskontem niz w czasach niskich stop?

najpierw się dowiedz jak działa KRUK w kwestiach odzysków zanim zacznieć pierdzieć bzdury, do tego trochę ekonomii i prostej matematyki. wzrost stóp nie ma przełożenia 1-1 na dyskonto portfela

[x]
KRUK -0,69% 461,20 2025-11-14 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.