Z CEDC to ma malo wspolnego.
Slabe porownanie. Pomijajac ze CEDC bylo pod kontrola ruskiego oligarchy.
Tutaj SDS ma 100% udzialu w spolce amerykanskiej a nie na odwrot. To Polska spolka rzadzi w amerykanskiej wiec niby jak mialaby zrobic w trabe akcjonariuszy bez wiedzy Rady Nadz czy WZA, ktore tutaj musi wyrazic zgode na kazde transfer czy to IP, czy kapitalu a o akcjach nie wspomne
Stan Deleware jest najlepszy w USA, wszystkie duze firmy techowe tam maja siedzibe, od Apple przez Microsoft po big pharme.
To wlasnie dobrze ze tam sie zarejestrowali bo tam sa najlepsze przepisy chroniace akcjonariuszy
Proszę nie mylić kolejności. CEDC był we władaniu rodziny żydowskiej, która za 1 rubla oddała firmę dla rodziny Tarik prawej ręki Putina. Stan D to proste prawo gospodarcze bez ochrony. Każdy może tam założyć firmę, biznes prowadzić na całym świecie. Jak tam ogłosisz upadłość to nikt na świecie cię nie będzie ścigał.
Az tak w historie CEDC nie wnikalem, nigdy nie bylem akcjonariuszem.
Roznica zasadnicza z SDS jest taka ze SDS ma siedsibe w Polsce, wszystkie notowane akcje sa w Polsce. Zgodnie z planem uruchamiaja oddzial R&D w USA i gdzies musieli zarejestrowac, wybrali Deleware.
Nie ma mowy ze wszystko zostanie wyniesione do USA, bo na to musieliby najpierw uzyskac zgode Rady, WZ i Gieldy (zdjecie akcji z PL parkietu)
Jak dla mnie mocno niesprawiedliwe porownanie z jakimis ruskimi przekretasami.
Tu chyba jakas proba porownania mega innowacyjnej technologicznej spolki z ruskimi oszustami.
Cel tej spolki znamy, spolka go komunikowala wielokrotnie, nie ma mowy o “wywozeniu” IP czy akcji, nie ta bajka
dobre info i prawie zero ruchu, spore obroty (jak na SDS), troche faktycznie wyrzucone.
Wg mnie nic tu nie ma o czym trzebaby sie martwic, chyba efekt koncowki roku i kasowanie niektorych pozycji.
Wg mnie emisja za rogiem tez robi swoje. Wszyscy czekaja, wszyscy sie jej spodziewaja a tu cos jej nie widac. Mogliby wyjsc, zebrac ile im trzeba, klepnac cene to wtedy tez ruszy z buta.
A moim zdaniem emisja może być a nie musi, jak dzisiaj na to patrze. Ruch malutki jak na takie info, trochę wyrzucili, może się spodziewali bumu a tu nic i wyrzucili w rozpaczy. Jeszcze info w tym roku odnośnie doradcy
Nic nowego, poprawiali jakies kilka slow w uchwale dot kapitalu docelowego bo sie nadgorliwy sad rejestrowy czepil.
Uchwala wiec zgodnie z planem i znana od pazdziernika
Dzis na NC obroty ponad 20mln, srednia z ostatnich 3 mcy lekko ponad 9mln. Faktycznie od jutra nowy sezon. Komunikacyjnie i efekt informacyjny z tym doradca to chyba lepiej aby juz odpalili po NR. Jak dadza info jutro kiedy rynek juz myslami na sylwestrze to chyba zginie w tlumie.
cierpliwosc tutaj wskazana…troche dziwne ruchy (pkc pod koniec sesji), cwiczymy opor w przedziale 13-15zl…jak ma pod cos spadac to tylko pod zmeczenie co niektorych ktorzy szukali szybkiego +50% albo pod emisje (choc niby o tym juz wszyscy wiedza i powinno byc w cenie)…3mam kciuki za SDS w 2023r, cos czuje ze bedzie sie duzo dzialo. Najlepszego w 2023!
Wkurzyli mnie na koniec roku, lekko powiedziane, ale cóż mam czas. Ciekawe dużo akcji jak na tą spółkę i to ciągnąć w dół, jakby ktoś chciał kupić ciągnąć w górę przez te dwa dni, byłoby fajnie. Coś jest j rzeczy, pod coś równają, oby pod coś dużego na fajny +