W 2018 roku wypłacili (jeszcze jako Ackerman) 1,80 zł na akcję, w 2019 r. 1,20 zł . Obecne wyniki spółki są nieporównywalnie wyższe. Czy czeka nas w przyszłym roku wielka dywidendowa niespodzianka? Polityka dywidendowa wciąż obowiązuje !
Na razie spółka ma za sobą trzy genialne kwartały 2022 roku - https://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-rachunek-zyskow-i-strat/WAT,Q . IV kw. 2022 pokaże właściwy kierunek. Jeśli IV Q będzie równie dobry co I i II (o powtórzeniu wyniku III Q nie śmiem marzyć), to może czekać nas naprawdę spora wypłata zysku. Moim zdaniem cierpliwi będą nagrodzeni, bo popyt na alternatywne źródła ogrzewania wciąż się utrzymuje.
I tak czy tam troszkę leprze czy delikatnie gorsze wyniki za Każdy kwartał jest to w Wat nie aż tak istotne !!! Bo tu jest wszystko stabilne przezroczyste ! I większość t u o tym wie .
Dnia 2022-12-30 o godz. 09:58 ~Stary napisał(a): > Wszyscy siedzą spokojnie, bo wiedzą, że jak odbije, to będzie 40 zł w jeden dzień. Jest tylko 1.000.000 akcji ! A ile w FF? Zobaczcie sami !
Wielu z nas pisało na ten temat. Po nowym roku w kwietniu lub maju, po opublikowaniu skonsolidowanego raportu za 2022 r tutaj będzie powyżej 50 zł. Co do dywidendy, to zobaczymy jakie decyzje podejmie spółka. Mogą wypłacić, albo coś zakupić lub kogoś dofinansować w ramach rozwoju na przyszłość. Przecież nie samymi piecami się zajmują. Ale jak by coś dali byłoby miło.
Jam dla twojej informacji 3/4 pakietu już sprzedałem ,wysprzedaż zacząłem miesiąc temu tak aby nie zbić kurs za mocno , jak spadnie nizej to odkupie a jak pójdzie wyżej tragedi tez nie będzie bo i tak pięknie zarobiłem .
Nawet jak przywali -15 to maja pełne magazyny ,które na zachodzie są bardzo duże w porównaniu do Polski i maja gotowy gazoport do odbioru gazu , wiec na dłuższy czas problemu z gazem nie będzie . Jam ja nie neguje ze wat to zła spółka ,jedynie twierdze ze mogę w 2023 nie poprawić wyników i narazie wole stać z boku ,jak będzie trzeba to odkupie( choć jeszcze 700 akcji mi zostało ),.oczywiście życzę jak najlepiej .
Za wcześnie. Ja też mam spory zysk. Jak na razie wirtualny. Szacuję wiekszę prawdopodobieństwo wzrostu kursu niz spadku ponizej 30zł. Dlatego nie sprzedaję.
1. Dywidenda stoi pod znakiem zapytania. Jezeli uchwalą to szarpnie kurs. 2. LuOn. Dobrze sie spółka rozwija. Juz wystartoiwali z promocja 3. Co ze skupionymi 200k akcjami? 4. Jaki będzie wynik negocjacji umow? 5. IV kw i roczny raport nie jest w cenie.
Nawet jeżeni za rok nie powtórzymy wyniku to jesteśmy jak Mercator w czasie covidu w połowie drogi.