Produkt sam się nie sprzedaje.
Przy dużych farmach idą w pojedyncze projekty a to wymaga czasu.
Jeżeli chodzi o magazyn energii to budowa sieci dystrybucji jest kluczem do sukcesu.
Nie wiemy jakiego rozmiaru firmy składają się na tych ponad 100 instalatorów.
Zwróćmy jednak uwagę że to pierwszy rok budowania sieci, do tego dojdą umowy dystrybucyjne za granicą.
Może wcześniej prezes gdzieś o tym informował a mi to umknęło, ale ponad 100 instalatorów na tym etapie rozwoju i rozpoznawalności spółki to duży sukces.
Mają już struktury które będą mogli sprawdzić w boju przy realizacji programu Mój Prąd 4.0
Aż mnie w tym kontekście zbiera na pusty śmiech, jak sobie przypomnę że ktoś tu na forum sugerował że ludzie wolą magazyny "renomowanych" marek typu Huawei. Na pierwszym miejscu w sprzedaży domowych magazynów energii w Niemczech jest chinski BYD, a na drugim i trzecim miejscu są odpowiednio niemieckie firmy Sonnen i Senec. Znacie te marki? Razem mają 64% niemieckiego rynku domowych magazynów energii. Ja przyznam się bez bicia, że znam tylko tę chińską. 100 dystrybutorów zrobi tu dobrą robotę, ważne by marka MTR Cells była rozpoznawalna w branży, a taka siatka dystrybucji pokazuje, że już jest. Potem już idzie z górki gdy prosumenci zaczną korzystać z dotacji.