Ja i tak się dziwię, że sternik siedzącej na naszej perle spółdzielni pozwolił na tak "spektakularne" wzrosty jak dzisiaj. XDD A tak ogólnie to rok 2023 zapowiada się bardzo ciekawie w związku z przeglądem opcji strategicznych oraz roszadami w akcjonariacie.
Mnie też zastanawia jak to jest możliwe, że po 7-8 miesiącach od przejęcia sterów w spółce, nowi właściciele do dziś w żaden sposób nie przedstawili jakiegokolwiek stanowiska w kwestii przyszłości spółki. Żadnych planów, strategii, kompletnie nic. Ludzie cały czas kupują "kota w worku", taniego bo taniego i z potężnym potencjałem, ale wciąż kompletnie nie wiadomo co z tego będzie...
No cóż, z jednej strony można by powiedzieć "business as usual" i nic się nie zmienia względem jak działali wcześniej, więc nie ma o czym rynku informować, z drugiej strony mam wrażenie, ze to właśnie chodzi o to, żeby było cicho i niepewnie...Nie sądzę też, abyśmy się czegoś dowiedzieli więcej w raporcie rocznym. To mi pachnie jakąś niespodziewaną bombą-espi, która te wątpliwości rozwiąże (może wiązać się to z tym ostatnim espi - przeglądem opcji strategicznych).
Po ostatnich zmianach w akcjonariacie (przekroczenie 33%) jakoś też nagle okazało się, że wzrosty na kursie się pojawiły. Dużo dziwnych przypadków :-)
Niezależnie od tego, ja uwazam ze obecna sytuacja dla akcjonariuszy jest naprawdę dobra, patrząc jaki wolumen wchodzi do spółki i to na jakich poziomach.
Oczywiście, tą łodzią może jeszcze sporo pobujać...
Tu widać ewidentnie komuś się zaczęło się spieszyć przed raportem więc zaczął zbierać trochę wyżej myślę, że wkrótce będzie 18 na kursie a bujać owszem będzie napewno będzie tu bardzo wysoko.
Myślę, że kupiec ma sporo gotówki a czasu mało stawiam na wykup w okolicach 27-28,5 mogę się mylić ale nie sądzę liczę jeszcze na dywidendę przed wykupem około 3,5zł więc będzie grubo
Dnia 2023-02-01 o godz. 15:19 ~Lelek napisał(a): > Myślę, że kupiec ma sporo gotówki a czasu mało stawiam na wykup w okolicach 27-28,5 mogę się mylić ale nie sądzę liczę jeszcze na dywidendę przed wykupem około 3,5zł więc będzie grubo
Też ostatnio myślałem o tym, że może też być tak, że tutaj poza oczywistym rozwojem, poprawą wyników i dalszymi inwestycjami, może właśnie wrócić temat dywidendy. I to od razu podwójnej; tej zaległej za 2021 rok oraz tej za 2022 rok. Pamiętam, że w zeszłym roku liczyliśmy nawet na 1,50-1,60 zł dywidendy (spółka wcześniej wypłacała ponad 50% zysku w formie dywidendy), a w tym roku można byłoby przy aktualnych zyskach liczyć na jeszcze wyższą, więc łącznie 3,5 zł dywidendy nie musi być aż tak abstrakcyjną teorią. :) Anyway, pożyjemy, zobaczymy...
Jeśli jest kupiec, a wszystko wskazuje żę nawet wiemy już granicę wykupu to również będzie dywidenda.Więc 50% jest na stole szkoda że już nie mam kapitału ale czekam na prezent i to już w I kw.Oczywiście moje prywatne obliczenia trochę szkoda że taka fajna firma zostanie połknięta.