• Około 30 mln zysku a kurs stoi o co tu chodzi? Autor: ~Bankrut [46.151.19.*]
    Rok temu ok.21 mln akcje po 100-120 qwa tu normalnie WTF....
  • Re: Około 30 mln zysku a kurs stoi o co tu chodzi? Autor: ~Goldman [89.64.39.*]
    No to kupować, bo to jest jak za darmo, 100% zysku w przeciągu roku zupełnie nie zdziwi. Ludzie kupuja, jak akcje rosną i sa już drogie, bardzo chętnie, a jak świetne akcje są tanie jak barszcz, to nie. No ja rozumiem trochę, może być strach. Ale jak się kupowało chętnie powyżej 120, to nad czymś się zastanawiać poniżej 80.
    Prezes jest kłamcą, to jest rzecz oczywista, ale bez porządnej dywidendy jakież te premie sobie może wypłacić, może w setkach tysięcy, ale nie w milionach.
    Uczciwie robione raporty pokazują jednak, co i jak. Każdy niech się zastanowi, czy tu warto zaryzykować, czy nie. Spółka jednak na New Connect i po takich spadkach, po konflikcie i bezczelnej śmiesznej dywidendzie (która jednak była, wiele spółek rosło w kosmos, bo po prostu zarabiają, nie mają tradycji dywidend czy nawet zamiaru ich wypłacania). No i brak polityki, brak komunikatów dot. wchodzenia na GPW jakichś konkretnych. Jedynie to ERP chyba już wdrożone, a to też powinno się lepiej przełożyć na zyski.
  • Re: Około 30 mln zysku a kurs stoi o co tu chodzi? Autor: ~Impreza [185.22.9.*]
    Dokładnie ERP przełoży się na zyski bo z tego co czytałem system ten minimalizuje koszty, przyspiesza cykl rotacji zapasów, prawdopodobnie też zwiększa marżowość produktu ale nie pamiętam.
  • Re: Około 30 mln zysku a kurs stoi o co tu chodzi? Autor: glokoo [31.2.14.*]
    Świetne poziomy do zakupu / akumulacji akcji.

Wystarczy jedno pozytywne info od prezesa pinokio i nie dość, że zejdziemy z haków to jeszcze będziemy zarobieni.

Wartość godziwa za tą spółkę wg mnie to poziom 150-160 pln minimum. Trzymać, dobierać i nie oddawać za bezcen ;) !!!
[x]
MENNICASK 2,08% 59,00 2025-10-03 15:17:46
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.