• wycena Autor: ~Piotr [192.55.109.*]
    w lipcu 2021, kurs był wyższy niż teraz, a wtedy zysk roczny był mniejszy niż teraz półroczny. wytlumaczy mi to ktoś?
  • Re: wycena Autor: ~lol [185.31.217.*]
    giełda wycenia drastyczny spadek zysków w kolejnych kwartałach więc i kurs leci w przepaść.
    Dokładają do biznesu, będą mieli pewnie straty w 2023 dlatego nie ma skupu bo firma walczyć będzie o przeżycie.

• Re: wycena Autor: ~Piotr [192.55.109.*]
    Ale po co siejesz ferment. obniżył im się zysk? 13,8mln to dla Ciebie strata?
  • Re: wycena Autor: ~jim_morris [77.65.97.*]
    W lipcu 2020 były inne perspektywy niż teraz. Giełda dyskontuje przyszłość.
  • Re: wycena Autor: ~Piotr [192.55.109.*]
    to dlatego Mirbud, torpol, budimex rosnie a grodno spada....aha, ciekawe
  • Re: wycena Autor: ~Nowy [37.248.168.*]
    Tak wtedy polecieli bo był colubus i boom na foto czego Grodno nie wykorzystało ,byle na tej spółce prawie 3 lata najgorsza decyzja inwestycyjna w życiu ,na tej spółce było info za infem dobre zyski po 200,% lepsze przychody przejęcia i nic poprsostu kłamliwy zarząd i tyle jeśli zyski znowu zaczną rosnąc tutaj odkupie ale tylko po 8 zł ,niestt ja widzę nadal pogorszenie sytuacji , dlaczego nie wybudowali farmy na własne i potrzeby kiedy był postój w foto a pełne magazyny,dlaczego mini zakupu pomp dużo wcześniej i pełne magazyny , później inflacja każdy myślał że Grodno sporo zarobi a to taki spodek marży dla mnie nie do wyjaśnienia
  • Re: wycena Autor: ~lol [185.31.217.*]
    oczywiście, że dużo, masz spadek zysków a najgorsze przed spółką, teraz mają 30% mniejszy zysk, za chwilę od tego kolejne 30% w dół. To i giełda to wycenia, ktoś masowo ucieka, bo już ma inside newsy, papier nawet korekcyjnie nie odbija przy wskaźnikach na dnie.
[x]
GRODNO -0,54% 18,40 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.