Jakieś jeszcze propozycje? Największy atut Kęt - czyli wysoka stopa dywidendy - odchodzi chyba niestety chwilowo w niebyt :/ Trzeba szukać innych dywidendowych okazji ... Poza wymienionymi wyżej macie jakieś inne pomysły na stopę wyższą niż lokaty w bankach ?
czy wypłacą dywidendę w 2024 roku ? to pytanie do wróżki :). Nie ma nawet pewności czy wypłacą w przyszłym roku. To są tylko moje typy: te spółki wg mnie w przyszłym roku z prawdopodobieństwem > 50% wypłacą dywidendę > 10% (w stosunku do ceny akcji na dzisiaj), Ale pewności 100% że wypłacą nie ma żadnej.
Asbis - ok, rozumiem i mam, XTB - pytanie o przyszłe wyniki, Introl - śledzę i mnie zadziwia ostatnio, PCC Rokita - ciekawie, chociaż nieco niska płynność, Hortico - jeśli ktoś lubi NC, to jest to jakiś pomysł, Alumetal - dywidenda może być imponująca, pytanie jaka cena w ponownym wezwaniu, Arctic - warto przemyśleć, bo skrajnie niski c/z . Lista świetna, ale ja dorzuciłbym jeszcze Torpol. No i może Unimot.
A jakoś nikt nie pisze o Scope Fluidics gdzie szykuje się dywidendana w wysokości 90 zł kurs dzisiaj 200 zł a po sprzedaży drugiego projektu w 2024 lub w 2025 r znowu dywidenda w wysokości około 90 zł lub wyższa. Polski biotech notowany na NC w pierwszym kwartale ma przejść na rynek główny GPW chyba najwyższa dywidenda na GPW. Spółka warta uwagi.
Ciekawe typy, ale każdy może sam stworzyć taką listę. Ważne ile % zysku spółka zwykła przeznaczać na wypłatę dywidend i ile wynosi prognozowany zysk na akcję za 2022 rok. Można sobie to wyliczyć i rzeczywiście wyłuskać dywidendowe perły w giełdowej masie.