Czy jednak w styczniu? Tak sobię liczę to przy 20% grubo powyżej 2 ziko wyjdzie w czerwcu jeśli dadzą te 20% z zysku. Nie no mi pasi. Arctic dołączam do Asbis i Torpol.
Spoko na Torpolu tez jak brałem po 12 ziko to wykrzywiali noskiem. Nie wiem za mała dywidenda im była czy sam nie wiem. A tu widzę ze moze być w maksie jeszcze wyżej niz na Torpol.
Drogi Elczapo, miej litość, inwestując na giełdzie poczytaj chociaż co stanowi zysk spółki.
Będzie Ci łatwiej zorientować się w kondycji spółki, wiem że na bananowej giełdzie nie jest to zbyt ważne ale szacowanie zysku na podstawie "zmieniania należności w mamonę" to już troszkę za dużo.
Pozdrawiam
Ależ kolego Robercie źle mnie zrozumiałeś. Mój tekst "W te 40% to nie chce mi się wierzyć choć 270 mln po q4 może nie być tez problemem patrząc na rekordowe należności, które w q4 zamienia się na mamone." Gdzie ja tu szacuje jakiś zysk? Bardziej skupiam się na liczeniu ilości mamony w maju 2023r.pod dywidendę i ciekawią mnie nadzwyczajne poziomy należności, które do maja zamienią się w mamonę.
Zyski zyskami to jeden z elementów składowych dywidendy za 2022r. - ale równie istotny jest poziom mamony w kasie i nad tym dywaguje i widzę nawet szanse na 5 ziko na ryj choć obstawiam w swoim załozeniu 2,5 ziko na ryj i tyle mi juz pasi zeby siorbać.
W takim razie zwracam honor! Przepraszam. Osobiście nie martwiłbym się poziomem gotówki a bardziej jej rozsądnym inwestowaniem, jestem przeciwnikiem wysokiej dywidendy, zdecydowanie wolałbym skup akcji własnych lub Rottnerosa (zwiększenie udziałów). Ale niech mądrzejsi decyduja.