Rekomendacja po byku, więcej można zarobić na lokacie w banku niż na tej fantastycznej ultranowoczesnej spółce w ciągu następnych 2 lat z tego wynika. To jest raczej antyrekomendacja. Powinna być zatytułowana "Nie kupuj gniota". Ja pier... w co ja wdepnąłem...
Pisalem tu kiedys o tym. Tak naprawde ta spolka to wygodne miejsce pracy dla CEO. Wyniki badan maja dla nich trzeciorzedne znaczenie. Wazne jest aby pobierac kase z dotacji, grantow, itp. dodrukowac sobie troche akcji z programow motywacyjnych. I raz na pare lat zrobić tzw wal stulecia. Czyli zmanipulowac rynek z gory falszywa umowa, a pozniej szybko pozbywac sie akcji ze slupow. Super spolka
Art. 212. [Zniesławienie]
§ 1.
Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2.
Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
Rynek wie, ze z tym zarzadem nie ma szans na szybki zwrot z inwestycji. Rynek wie, ze zarzadowi nie zalezy na komercjalizacji bo pensja i tak wplywa na konto bez wzgledu na rezultaty.Rynek wie, ze IPO bylo po 28 a kurs po paru latach jest po 14. Rynek wie, ze sa duzo lepsze spolki, typu np RYVU, ktore potrafia monetyzowac swoje projekty, przyciagac kapital.itd/itp
Powiem Ci tak. IPO po 29 w 2018, pipeline podobno poszedl mocno do przodu. Ale tak poszedl, ze w 2022 rynek wycenia calosc na 14. ustawione przez animatora transakcje,ktore robi sam ze soba nie maja znaczenia