Drozapol pomału rusza, Cognor ok, ale kurs po wczorajszym ESPI powinien być przynajmniej na poziomie 4,6 zł. Bowim delikatnie podbierany. W środę na Bowim powinniśmy być powyżej 10,2 zł, no chyba że sternik zdecyduje inaczej.
Dnia 2022-12-16 o godz. 12:28 ~OBSER napisał(a): > Drozapol pomału rusza, Cognor ok, ale kurs po wczorajszym ESPI powinien być przynajmniej na poziomie 4,6 zł. Bowim delikatnie podbierany. W środę na Bowim powinniśmy być powyżej 10,2 zł, no chyba że sternik zdecyduje inaczej.
W czym się mylę ??? Kierunek jest jeden na Bowim. W nowym roku najpóźniej w czerwcu będzie kurs powyżej 14 zł. Przypomnę Ci ten wpis. Na 95% w środę kurs powyżej 10,2 zł. Prawdziwe wzrosty na stalówkach zobaczymy połowa stycznia, początek lutego. Zaznaczam, że 14 zł to absolutne minimum !!! Abc, a ty tam sobie czekaj i rób sobie te kółka
Dnia 2022-12-16 o godz. 15:10 ~Rabarbar napisał(a): > Robiłem kiedyś kółka na Torpolu, teraz mnie odcieło. > > Było minęło. Tutaj też tak będzie. Akumuluję.
Tu nie będzie odcięcia bo nikt tego z wiekszym portfelem nie kupuje, nawet zarządzający tym gniotem
No i Cognor jest po 4,6 zł. Na Bowim na razie spokój. W środę powinniśmy być wyżej w okolicy 10,2 - 10,4 zł. Okres przedświąteczny i końcówka roku szału raczej nie będzie na małych i średnich spółkach.
OBSER z całym szacunkiem lecz zarząd Bowimu komunikację z rynkiem ma "w nosie". Cognor w miesiąc 20 % up bez dywidend lecz z informacją o konkretnych działaniach, perspektywami na przyszłość, informacją co z czego wynika. Tworzy to spójny obraz. Na Bowim od roku czekamy na strategię. I to jest niepokojące myśląc przyszłościowo na tej spółce.
Spokojnie, przyjdzie czas na Bowim. Spółka swoje zarobiła przez ostatnie 2 lata, daje sowite dywidendy oraz zaliczki. Nie ma co narzekać !! Dzisiaj Cognor, a za chwilę Bowim. W nowym roku będzie się działo. O to jestem spokojny.
Tak z czystej ciekawości, zapytam w jakim celu na forum bowimu wklejasz post o drozapolu?
Firma po IIIq zarobiła ok 28% swojej kapitalizacji i tym chcesz przyciągnąć akcjonariuszy bowimu?
Poczytaj raport, zrozum że tu zysk wynosił po 3q wynosił 60% kapitalizacji.
Więc jaki sens ma zmiana na spółkę zarabiającą 2x mniej?
Drogi moderatorze,
Padlina kulturalne pytanie...
Skąd kolega wie co jest w cenie, czy wywróżył podczas oddawania moczu?
Również proszę kolegę Kolarza o odpowiedź, zmienię nieco pytanie z nadzieją że tym razem moderator nie usunie. Jestem bardzo ciekaw.
Mówiłem, że będziemy w środę powyżej 10,2 zł !! Na razie i tak bez znaczenia. Sami widzicie, że obroty słabe na szerokim i tak do końca roku. Styczeń, luty - małe, średnie spółki. Ja stawiam na stalówki.