O ile mogę zrozumieć przesunięcia planowanych premier o tyle podają w raporcie w połowie listopada że premiera prologu w 4kwartale nr mamy 12 grudzień a nie ma żadnego info ....
Nie będzie w tym roku prologu, wypuszczanie go na koniec roku byłoby bez sensu, przecież od dawna było wiadomo że będzie w przyszłym. Co ty się sugerujesz harmonogramem z raportu? Od dzisiaj inwestujesz w gamedev? Do harmonogramu premier zawsze trzeba minimum kwartał, dwa kwartały doliczyć. Czyli jak w raporcie za trzeci kwartał podają że będzie w czwartym kwartale to w czwartym kwartale podadzą że będzie w pierwszym kwartale w pierwszym kwartale podadzą że będzie w drugim kwartale w drugim kwartale podadzą że będzie w trzecim kwartale a w trzecim kwartale podadzą że będzie znowu w czwartym kwartale i tak w kółko co roku.
Tutaj jest tak jak w tym dowcipie o nowym salonie fryzjerskim w mieście. Codziennie na drzwiach wisiała kartka 'jutro otwarcie' i siłą rzeczy za każdym razem ta informacja była prawdziwa. :)
Pewnie nikt nie zauważył, że zniknął kilka dni temu baner na zapisy na playtesty. Podejrzewam, że zapisy na playtesty były tylko zbudowanie zainteresowania a tych playtestów i tak nie odpalą tylko od razu prolog. Kiedy prolog odpalą to też trzeba uzgodnić z Plw przecież, aby promocję dali. Jeżeli np. nawet ATJ chce dać prolog 16.12 a plw nie ma wolnego terminu na banery/cross-promo czy co tam oni robią to wątpię, aby prezes sam wystartował.
Ostatnio największym sukcesem prologu był Electrician Simulator, który wystartował 6 stycznia. Także może Space właśnie uda się wstrzelić w te okienko, akurat w momencie najwyższych zwyżek na giełdzie, tuż po optymalizacji.
Możliwe, że niedługo podadzą datę prologu, ale sam prolog właśnie myślę, że na początku 2023.
Tutaj chyba też jeszcze będzie trwała optymalizacja bo ceny akcji na początku roku były po 3 zł. Dopiero pewnie na poważnie na początku roku odbije. Ja jeszcze dzisiaj dokupiłem i myślę że jeszcze dokupię do końca roku bo Spółka bardzo tania powiem że wartość śmieciowa a projekty zaawansowane. Nawet jakby tutaj było 4 zł to kapitalizacja tylko niecałe 12 mln.