• KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: kat76 [188.146.138.*]
    Witam Wszystkich,
    Dzisiaj krótko, zapraszam do "dyskusji", jak piszą tzw. analitycy , do środy nic się nie wydarzy, także nie ma co pisać ....
    dzisiaj dużo roboty, kończę:)
    Powodzenia Wszystkim:)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: pawob [31.60.84.*]
    Prognoza CPi na 7,3 proc. to dynamiczny spadek z 7,8 w 30 dni. Za tym scenariuszem przemawia cena aut używanych i spadek kosztów mieszkania. Po drugiej stronie mamy osłabienie USD, rewizja usług medycznych i solidny wzrost wynagrodzenia, który sam w sobie przełoży się na inflacje w późniejszym terminie. FED redukuje bilans w tempie blisko 100mld miesięcznie. Sporo, ale mamy zmiękczane przez m.in. nightbanking, czyli nocne, dobrze płatne depozyty dla banków w banku federalnym, co sugeruje, że płynność sektora jest spora, bo zainteresowanie tymi instrumentami jest widoczne.

W moim przekonaniu wygórowany spadek dynamiki CPi ciężko będzie uzyskać i tym samym zadowolić rynki, płynność USD spada i spadają indeksy, a te są wysoko przez shadowQE. Do czasu, bo podaż bilansu FED zrzuci SP
    Widziałem też jak kancelaria chwaliła się wyrokiem kasujacym wibor. Wyrok, nie zabezpieczenie, wyrok 1 instancji dotyczył kredytu zł z 2008 roku
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: masturbant [83.20.159.*]
    WIBOR to miecz wiszący nad bankami. Jakby malo problemów mieli
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: samarytanin1y [31.60.75.*]
    I to je dobije.. Ja juz bez pozycji. Udalo sie oddac S w samym dolku. Nie robie nic do fedu..
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: wilk_z_banana [94.254.177.*]
    Ja z moją L ale nie wiem czy nie wolałbym być poza rynkiem. Powinni podciągać do góry ale atmosfera kiepska wszyscy wystraszeni.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: wilk_z_banana [94.254.177.*]
    I nie rozumiem czemu następna seria jest 24p wyżej ma ktoś na to pomysł??
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: zzz20 [93.105.90.*]
    Już idzie ku dobremu :)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: wilk_z_banana [94.254.184.*]
    Dobra ale przezucajac się będę tyle p w plecy jak żyć
    Trzeba będzie grubego ruch przy przerzuceniu wyczuć bo będzie pompka w dwie strony coś czuję.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: kitajecbezjajec [77.252.45.*]
    Stopa wolna od ryzyka przyjmujemy na okrągło 6%.
    Trzy miesiące do wygaśnięcia to 1/4 roku co daje 1,5%.
    1,5% x 1730 = 26 punktów.

Seria obecna to już tylko 4 dni. Daje to formalnie 1 punkt.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: samkam [213.76.101.*]
    Z uwagi na testowanie systemu pod kątem ewentualnej konsolidacji - wskoczyłem, trochę poza systemem, w S na nowej serii po 1767. Starej serii raczej nie będę już tykać...

Jeśli zaś idzie o system i wskaźniki potwierdzające konsolidację, to sobie wymyśliłem (w weekend rozpisałem i obecnie testuję) następujące rozwiązanie:
    - sygnał otwarcia generują u mnie linie ichimoku (dla otwarcia pozycji wymagają jeszcze potwierdzenia na wyższym TF)
    - sygnał zamknięcia generują linie ichimoku albo TP wyliczany przez system
    - system liczy ilość punktów między sygnałem otwarcia a najwyższą/najniższą wartością występującą przed sygnałem zamknięcia
    - system wylicza średnią z ilości punktów między sygnałem otwarcia a zamknięcia dla całego okresu (branego pod uwagę)
    - w przypadku konsolidacji zmniejsza się ilość punktów opisana powyżej (ruchy są słabsze, wykres bardziej płaski)
    - system wylicza średnią z ilości punktów między sygnałem otwarcia a zamknięcia dla ostatnich X sygnałów
    - jeżeli średnia z ostatnich X sygnałów jest niższa o wartość Y niż średnia dla całego okresu - wtedy system uznaje, że jest konsolidacja i zmniejszy liczę kontraktów/wyłączy grę.

• Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: piobor [79.185.54.*]
    Dzień doberek :-) No i znów jakieś cuda się dzieją, Ropa w dół, a ORLEN w górę. A nie powinno być tak samo? :-))))))
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: slowik94 [178.43.65.*]
    W bananie moc drzemie
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: zzz20 [93.105.90.*]
    Jest moc jakby się ktoś jeszcze zastanawiał :)))
    Dnia 2022-12-12 o godz. 12:53 slowik94 napisał(a):
    > W bananie moc drzemie

Mało powiedziane...
    Taka strzała w górę, to nie często widziany obrazek... Szczególnie, że wbrew DAX...

Myślę, że wyżej niż 1753-54 nie powinni pójść...
    Spójrz proszę na wykres d1, dlaczego to niby miałoby teraz spadać jak dopiero co wyszli góra ze średnich ? Moim zdaniem , to krótcy maja przechlapane
    Dnia 2022-12-12 o godz. 14:05 slowik94 napisał(a):
    > Spójrz proszę na wykres d1, dlaczego to niby miałoby teraz spadać jak dopiero co wyszli góra ze średnich ? Moim zdaniem , to krótcy maja przechlapane

Zapomniałem dodać, że na tym impulsie... 2% bez oddechu - to sporo...
    Zakres wzrostu wyczerpany. Powinno odreagować w dół...
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: senex [5.173.131.*]
    Hossa. Nagroda dla jaszczomba zobowiązuje. Jak to powiedział "cały świat nam zazdrości takiego geniusza"
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Gdzie siłę widzicie ? Od kilku dni w tym samym przedziale się bujają pod rolowanie rynek pilnują. Obrót mały i tak od kilku dni na takim obrocie bujają od bandy do bandy. To nie jest siła ani słabość nie była. Trwa wyczekiwanie i rolowanie.
    Tak jak kiedyś mówiłem o poziomie 1 pakietówki. Ile pkt. odeszli od tego poziomu w jedną i drugą ?
    Dnia 2022-12-12 o godz. 14:27 ravcio napisał(a):
    > Gdzie siłę widzicie ? Od kilku dni w tym samym przedziale się bujają pod rolowanie rynek pilnują. Obrót mały i tak od kilku dni na takim obrocie bujają od bandy do bandy. To nie jest siła ani słabość nie była. Trwa wyczekiwanie i rolowanie.
    > Tak jak kiedyś mówiłem o poziomie 1 pakietówki. Ile pkt. odeszli od tego poziomu w jedną i drugą ?

Siłą (choć może i słabością - płytkość rynku) jest strzała o 2%, gdy DAX na czerwono.

Bazowe są neutralne DAX malutki minus kontrakty jankeskie mały plus. U nas komuś się śpieszyło rynek podciągnąć.
    Notowanie Jankeskich kontraktów na Stooq chyba zaciemniają trochę obraz bo wydaję mi się że już przeszli na nową serię i stąd tak duży wzrost pokazują bo na innych notowaniach widzę mały wzrost.
    Ja mam nadzieję pod wzrost od miesiąca i tylko tyle gra pod rozliczenie ale ogólnie rynek niedzwiedzia przestał istnieć
    Tylko jakieś obsowki które chciałbym ominąć. Może po rozliczeniu pociągną na dół z 60p i jazda w górę i około lutego obsowa (tanio unas puki co)
    Nasdaq100 Future też walczy o przedłużenie odbicia - Stooq 

Faktycznie rośnie 1,3 % ? Bo według mnie coś pomylili. tzn. zmienili serię a porównali poziom zamknięcia starej do obecnego poziomu nowej która chodziła wyżej i stąd taki wzrost.

Niech ktoś się wypowie czy coś pomyliłem ?
    Tak może być bo pojawił sie komunikat o rolowaniu i sporo punktów swapu będzie.Więc jest różnica na seriach.
    Chcieć coś wyjaśnić i próbować zwrócić uwagę innych na notowania Jankeskich kontraktów to w nagrodę czerwoną łapkę dostałem a poza Senexem nikt tematu ni podjął. Naprawdę nikogo to nie interesuje ?
    Lepiej się nie odzywać.....
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: jak41 [91.231.60.*]
    ze tez chce sie wam tracic czas na ustawiaczy w tym tygodniu, jesli juz to ustawic zlecenie na nowej serii na S i czekac
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: benitor [178.235.187.*]
    Dnia 2022-12-12 o godz. 15:42 ravcio napisał(a):
    > Chcieć coś wyjaśnić i próbować zwrócić uwagę innych na notowania Jankeskich kontraktów to w nagrodę czerwoną łapkę dostałem a poza Senexem nikt tematu ni podjął. Naprawdę nikogo to nie interesuje ?
    > Lepiej się nie odzywać.....

U mnie kontrakt jankeski jest 2 pkt wyższy niż indeks. Na tą chwilę 3946. Na Stooq - 3980.
    Ravcio, ja dostaje tylko czerwone łapki :) na stooqu musi być jakiś błąd , bo nie znajduje wyjaśnienia.
    masz zielona na zachete
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: benitor [178.235.187.*]
    Według mnie, pomimo solidnej świeczki wzrostowej, jeszcze niczego nie wybili, chociaż niewiele zabrakło. Wybicie z trójkąta dopiero na 1763 (jutro 1761). Wtedy można liczyć na test 1798. Dopiero po jego przebiciu, można odtrąbić rynek byka.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: piach [193.121.86.*]
    Na mój gust to wzrost pod KPO. Ktoś już coś wie to rośnie.
    Dnia 2022-12-12 o godz. 17:07 piach napisał(a):
    > Na mój gust to wzrost pod KPO. Ktoś już coś wie to rośnie.

Czyli zrzucenie Żiobry?
    I sondaże tez niesprzyjające PiSowi
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: samkam [31.183.239.*]
    Dnia 2022-12-12 o godz. 16:50 benitor napisał(a):
    > Według mnie, pomimo solidnej świeczki wzrostowej, jeszcze niczego nie wybili, chociaż niewiele zabrakło. Wybicie z trójkąta dopiero na 1763 (jutro 1761). Wtedy można liczyć na test 1798. Dopiero po jego przebiciu, można odtrąbić rynek byka.

Jak Jankesi doniosą do końca, to po takim ich rajdzie, jutro będzie u nas wybicie.
    Nie powiem, żebym się cieszył (mam pozycję przeciwną - zagrałem wbrew systemowi, który wskazał L po 1732, ale przegapiłem wejście) - ale z faktami się nie dyskutuje..

Nasz gruby kolejny raz pokazał klase
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: samarytanin1y [31.60.124.*]
    Jedna sesja wzrostu i znowu wszyscy 1800 widzą.. ehhh I oczywiscie nagle piszą na forum..
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: pawob [217.97.90.*]
    Stooq pisał o NQ, że na plusie ponad 1 proc. a w rzeczywistości był neutralny, na koniec ten sam stooq twierdzi, że wzrost gpw z minusa do solidnego plusa dyskontuje zakończenie cyklu FED. Ja tylko przypominam, że to poniedziałek i czeka nas długi tydzień, który nie wiadomo jak się zakończy a z reguły pierwsze takty tygodnia handlowego to blefy. Tak czy inaczej i Alek i Ravcio szykowali się pod podciągnięcie indeksu w środek konsolidacji a decyzje e która stronę rynek pójdzie nie zapadły.
    w koncu musza przelozyc wajche. zobaczymy w ktora strone.
    A jak kasa płynie na rynki wschodzące bo tu tanio a tam drogo niema co S grać jak się nie kleju to z L na dołek poczekać.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: samarytanin1y [31.60.124.*]
    Jasne, że nie wiadomo ale widac ztrach w usa. Jutro 1e rozdanie..
    Dnia 2022-12-12 o godz. 19:02 samarytanin1y napisał(a):
    > Jasne, że nie wiadomo ale widac ztrach w usa. Jutro 1e rozdanie..

Też spodziewam się dołowania, ale...
    Ale ja tam większego strachu obecnie nie widzę. Mógłbym się zgodzić, gdyby SP odbił się od 3950 i szedł na 3900. Ale właśnie leci na 4000, w stylu bez brania jeńcow... VIX co prawda w górę wystrzelił jak nasz banan dzisiaj, ale nie poszedł za nim indeks... Na TH 1H, 4H, i 1D - same sygnały kupna... Tak nie wygląda strach...
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: slowik94 [188.146.73.*]
    Cpi chyba wyciekło przed czasem w USA
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: pawob [217.97.90.*]
    Rozjazd vix i indeksu nic nie mówi. VIX pokazuje jak się ustawia rynek kontraktów i opcji, czyli niedalekiej przyszłości. Fake monday :) jeśli się mylę to chociaż wilk zarobi
    No, koleżeństwo S-kowicze, jutro czeka nas ciężki dzień :/
    Jankes wyrwał hamulce, gaz do dechy. Powtórzył dzisiejsze zagranie na bananie... Spadek, a potem rajd w kosmos bez postojów.
    Trzeba jednak ponownie powiedzieć, że spekuluje i tu, i tam, ten sam grubas. W20 staje się wskaźnikiem dla bazowych... Ogon kręci psem...
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 50 Autor: zzz20 [89.64.58.*]
    Dobrze nasz gruby to jednak geniusz :)
    Zawsze wie co będzie w usa :))))
    Dnia 2022-12-12 o godz. 22:09 zzz20 napisał(a):
    > Dobrze nasz gruby to jednak geniusz :)
    > Zawsze wie co będzie w usa :))))

Filia (my) zawsze wie, co będzie wyczyniała centrala. Grają tym samym kapitałem dla tego samego szefostwa. I pod to się filia ustawia ku chwale "wolnego rynku". I nie jest to paranoiczna wizja świata - Goldman Sachs i Morgan Stanley miały ponad 1/4 obrotu na rynku akcji... A kto gra akcjami, gra też na FW...
    UK i DE nie bardzo wierzą we wzrosty
    Do tego dolar nie spadł
    Zobaczymy jutro. Może dobije do 1770
    Ja obstawiałem wybicie gorą i chyba się z realizuje bo u sporej części z was nawet 1900 nie chodzi po głowie na moje oko i nosa to rozliczenie powyżej 1800 tak jak pisałem od 1350 że końcówka roku i 1850 będzie grane.
    Morgany, bloombergi naganiają na wzrosty o 2-3 proc. jeśli CPi będzie w zakresie konsensusu (7,2-7,4). Zaufam VIXowi a jeśli spadnę to z wysokiego konia. Planuje zwiekszyc S, bo w dobie wszechobecnej inflacji łatwo podnieść cenę towaru, który teoretycznie staniał. Lepka inflacja i cena pracy to moje atuty:) powodzenia, core 0,4 m/m.
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.