Umowa outsourcingowa, dobrze ze z compem niż inną firma. Mają zapewniona produkcję i brał kosztów pracowników, opłat, nieruchomości itp, dostaną gotowy produkt który sprzedadzą z zyskiem. Idealne rozwiązanie. Krok do przodu, firma zaczyna na nowo stawać na nogi . Do lutego 2,50 obstawiam :)
Firma , mega obrzydzona , ale słyszałem ostatnio także sporo dobrego. Podobno starzy pracownicy ( dział handlowy wracają ) . Sprzedaż budynku , gdzie wiatr hulał tez ma sens ( nizsze ogrzewanie , podatki itd) ... JEstem na tAK !!
a dlaczego NOVITUS/COMP nie przeniósł produkcji do ELZAB? dlaczego to w ELZABIE zamkneli produkcje a nie odwrotnie? dlaczego zlecili produkcje/składanie do COMP a nie do innej firmy na rynku, czy zrobili na to przetarg czy też spółka Matka drenuje spółkę? gdzie jest strategia ELZAB?
W outsourcing oddaje się usługi sprzątania, informatyczne, księgowe, obsługę socjal media itp.
Firma nie powinna rezygnować z działalności Core Business. Utrata kontroli nad technologią i jakością produkcji oznacza wyjście z biznesu! Jeżeli ktoś przejmie całą produkcje spółki to zostanie tylko wydmuszka.
Wiem, że 10-20 lat temu była moda na outsourcing wszystkiego ale prawie wszystkie firmy z tego zrezygnowały albo poupadały. Podwykonawca przejmie biznes. Wystarczy że zainwestuje w reklamę i przyklei swoją naklejkę.
Mam nadzieję, że w Elzabie przemyślą strategię. Największym zasobem spółki są pracownicy, technologia i marka kojarzona z jakością.
Montaż gotowych produktów, projektowanie, oprogramowanie i handel musi zostać w spółce. Inaczej akcje będą bezwartościowe.
Wszystko fajnie, ale zapominasz że Comp to spółka macierzystą, więc to tak jakby mieli siebie wydymać :), to nie ma sensu, zobacz dzisiejsza nową umowę z oti z Izraela, jest rozwój i powrót na dobrą ścieżkę.
ale ja nie mam akcji Comp'u tylko Elzabu.
Nie ważne, że Comp będzie super zarabiał.
Dla mnie ważne, żeby zarabiał Elzab.
Chce, żeby wartość firmy rosła. No i liczę na dywidendę.