• Dobra umowa. Kolejny krok w optymalizacji Autor: ~BBB [37.47.221.*]
    Umowa outsourcingowa, dobrze ze z compem niż inną firma. Mają zapewniona produkcję i brał kosztów pracowników, opłat, nieruchomości itp, dostaną gotowy produkt który sprzedadzą z zyskiem. Idealne rozwiązanie. Krok do przodu, firma zaczyna na nowo stawać na nogi . Do lutego 2,50 obstawiam :)
  • Re: Dobra umowa. Kolejny krok w optymalizacji Autor: ~xxxxx [109.206.213.*]
    Firma , mega obrzydzona , ale słyszałem ostatnio także sporo dobrego. Podobno starzy pracownicy ( dział handlowy wracają ) . Sprzedaż budynku , gdzie wiatr hulał tez ma sens ( nizsze ogrzewanie , podatki itd) ... JEstem na tAK !!
  • Kolejny krok w przepaść Autor: ~MrWOLF [46.169.73.*]
    a dlaczego NOVITUS/COMP nie przeniósł produkcji do ELZAB?
    dlaczego to w ELZABIE zamkneli produkcje a nie odwrotnie?
    dlaczego zlecili produkcje/składanie do COMP a nie do innej firmy na rynku, czy zrobili na to przetarg czy też spółka Matka drenuje spółkę? gdzie jest strategia ELZAB?
  • Re: Dobra umowa. Kolejny krok w optymalizacji Autor: ~Standart [89.64.41.*]
    U szykuję się ubieranko trolle wychodzą i sprzedają marzenia
  • Re: Dobra umowa. Kolejny krok w optymalizacji Autor: ~odp [185.28.179.*]
    ta na minimach wszyscy wychodzą zarobieni po pachy
  • Re: Dobra umowa. Kolejny krok w optymalizacji Autor: ~elka [31.6.159.*]
    Dnia 2022-12-12 o godz. 12:06 ~odp napisał(a):
    > ta na minimach wszyscy wychodzą zarobieni po pachy

pociąg rusza kto nie wskoczył już nie wsiadzie
  • Re: Dobra umowa. Kolejny krok w optymalizacji Autor: ~Zenek [5.173.33.*]
    Po takim wzroście Realizacja zysków na peronie najbardziej prawdopodobna Dobry gracz wczoraj sprzedal zapewne
  • Re: Dobra umowa. Kolejny krok w optymalizacji Autor: rafalnowak75 [109.95.89.*]
    W outsourcing oddaje się usługi sprzątania, informatyczne, księgowe, obsługę socjal media itp.

Firma nie powinna rezygnować z działalności Core Business. Utrata kontroli nad technologią i jakością produkcji oznacza wyjście z biznesu!
    Jeżeli ktoś przejmie całą produkcje spółki to zostanie tylko wydmuszka.

Wiem, że 10-20 lat temu była moda na outsourcing wszystkiego ale prawie wszystkie firmy z tego zrezygnowały albo poupadały. Podwykonawca przejmie biznes. Wystarczy że zainwestuje w reklamę i przyklei swoją naklejkę.

Mam nadzieję, że w Elzabie przemyślą strategię. Największym zasobem spółki są pracownicy, technologia i marka kojarzona z jakością.

Montaż gotowych produktów, projektowanie, oprogramowanie i handel musi zostać w spółce. Inaczej akcje będą bezwartościowe.

• Re: Dobra umowa. Kolejny krok w optymalizacji Autor: ~BBB [178.183.72.*]
    Wszystko fajnie, ale zapominasz że Comp to spółka macierzystą, więc to tak jakby mieli siebie wydymać :), to nie ma sensu, zobacz dzisiejsza nową umowę z oti z Izraela, jest rozwój i powrót na dobrą ścieżkę.
  • Re: Dobra umowa. Kolejny krok w optymalizacji Autor: rafalnowak75 [109.95.89.*]
    ale ja nie mam akcji Comp'u tylko Elzabu.
    Nie ważne, że Comp będzie super zarabiał.
    Dla mnie ważne, żeby zarabiał Elzab.
    Chce, żeby wartość firmy rosła. No i liczę na dywidendę.

[x]
ELZAB -0,52% 1,92 2023-12-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.