Ponieważ operujemy na wszystkich spółkach GPW nasz WIGOMETR obejmuje cały rynek. PRZYPOMINAM - OBSTAWIAMY WIG, a nie WIG20.
Do naszego WIGOMETRU przyjmowane będą tylko wpisy dokonywane na wątku do niedzieli 11.12.2022 r. do godz. 24. Wpisy po godzinie 24 nie będą uwzględniane przy obliczaniu WIGOMETRU. Proszę pamiętać i stosować następujące zasady. JEDEN post. W temacie postu proponuję wpisywać słowo WZROST lub SPADEK, można dodać ewentualnie wielkość % zmiany. Dopuszcza się wzorem wątków kolegów kontraktowców na komentowanie sytuacji na GPW.
Dynamiczna tabela typowań i podsumowanie tygodnia (T22,W22 i P22) - (patrz tabela w linku poniżej).
Ja się poddaję. Zbankrutowałem. Zawsze jak otwieram pozycję długą, to w tym momencie rynek zaczyna spadać, a jak otwieram krótką to zaczyna rosnąć. Skąd ten tzw. rynek wie, co ja robię!? to jest jakiś Matrix!!
Gruby nie wie,co Ty robisz,ale wie,co robi wielu Tobie podobnych.Przed przystąpieniem do gry powinieneś nauczyć się profesjonalnej analizy technicznej,najlepiej pod okiem doświadczonego tradera.Wbrew pozorom gra na giełdzie nie jest grą losową.Większość ruchów potrafi przewidzieć,i to z dużą precyzją,zawodowy trader.
Taki "zawodowy trader, który jest w stanie przewidzieć, i to z dużą precyzją, większość rynkowych ruchów", jest zapewne multimilionerem. Czemu taki ktoś miałby chcieć dzielić się swoją wiedzą z innymi? Innymi słowy, wspierać konkurencję. To ewidentna sprzeczność interesów.
Żeby posiąść wiedzę w jakiejkolwiek dziedzienie,należy dotrzeć do jej źródła.Tym źródłem może być fachowa literatura,może też być nauczyciel,tak jak w każdej dyscyplinie.Gra na giełdzie nie wymaga znajomości tajemnic,tylko rzetelnej znajomości analizy technicznej.W zdobyciu tej wiedzy i praktycznym jej stosowaniu pomagają zawodowi traderzy.Proszę mi wierzyć,są takie osoby.Tak czy siak,najpierw należy zdobyć wiedzę,w ten czy inny sposób,a dopiero potem przystąpić do gry.