no wlasnie do tego trzeba jakiegos fachowca aby sie dowiedziec dlaczego sprzedaja po 15 jesli miga po 35. Niedawno tez firemka wciagnela 5 % i nikt sie nie zorientowal Za chwile bedzie po 5 pln dywidendy
To teraz ja grzeczniej - spójrz na wykres miesięczny Action od lutego. Zobaczysz, że to wszystko idzie zgodnie z planem - ktoś kto potrzebuje kasy wcześniej sprzedaje taniej, inny optymalizuje podatki i sprzeda w grudniu, a jeszcze inny czeka do 35 zgodnie z zapowiedzią prezesa. Są też tacy którzy czekają na dywidendę i nie interesuje ich aktualna cena.
Koniec końców pytanie o alternatywę- jeśli ma ktoś lepszą (może też bardziej ryzykowną), to korzysta.
A głupotą by było wywalenie skupu po 20. To jest funkcja wartości akcji W CZASIE - a czas to pieniądz.
Dzięki. To jest forum, do dzielenia się spostrzeżeniami. De facto i tak każdy indywidualnie podejmuje decyzje. Dziwi mnie, że żaden fundusz nie chce, nawet spekulacyjnie podbić tej ceny i oddać trochę wyżej. Żeby nie było, mam srednia cenę akcji ok 11,5
Chcą kupić po 15,30 jak będzie 20 albo 30 to nie kupią .Tak trudno to zrozumieć ?Może ktos się zabawi i podbije cenę ale ostani zawsze gasi swiatło nim nastąpi zjazd .