Nie wierzę w takie dogłębne analizy :-) niestety, żeby rosło musi rosnąć pod coś, a chyba na wzrosty pod ewentualne przyszłe zyski z gier to jeszcze za wcześnie. Rynek zareagował pozytywnie na wieść o zawiązaniu nowej spółki, liczyłem na wzrost kapitalizacji o 2-3 mln a my już mamy prawie 20. trzeba wziąć pod uwagę to, że po tygodniowym wzroście, ciekawych artykułach, informacji o nowym przedsięwzięciu pojawiło się grono nowych inwestorów, którzy liczą na jeszcze jeden tydzień wzrostów i będą pykać po 500 akcji z lewej na prawą, widać, że pojawiło się dużo świeżych (dzisiejszych) zleceń sprzedaży i do 6,50 wisi 10000 akcji. Nie zdziwiłbym się, gdyby jeszcze w tym roku poszło info o MMS24 bo to projekt z gotową bazą, która wymaga kolejnych dopieszczeń, może umów z producentami dających możliwość pokazania oryginalnych prawdziwych modeli, więc nie zakładam, żeby ten projekt został porzucony (CMS od razu też się nie sprzedawało jak ciepłe bułki, potrzeba było 8 lat na rozwój) ale z drugiej stronu liczba pracowników w ilości 30 nie jest w stanie dużo zrobić, więc albo coś porzucą, przesuną albo zatrudnią zwiększając koszty. Co do projektu gry premium, to trzymam kciuki.
Ja myślę wręcz przeciwnie, już zaczyna się powoli gra pod przyszłe zyski. Kiedy ma się zacząć jak nie jakoś teraz. Konsole i bugvasion za chwilę zawitają w sprzedaży, a premiery nowych gier pewnie za kilka miesięcy. Zdziwiłbym się gdyby to miało czekać ze wzrostem do jakiejś premiery, gielda jednak lubi patrzeć w przyszłość:) kurs już sporo czasu siedział w dołku, wiadomo było że wieczność tam nie będzie czekał. A ta informacja o nowym projekcie była pewnie tylko zapalnikiem
Bardzo możliwe. Wszyscy już się tak cieszą a to dopiero 18.5 mln kapitalizacji. To co się dopiero będzie działo jak któraś z gier odniesie większy sukces :)