• Ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę? Autor: ~Timon [31.0.82.*]
    Bo ja już niewiem co myśleć
  • Re: Ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę? Autor: ~gro [81.168.186.*]
    Tylko spokoj nas uratuje nie wpadajcie w panike ,sa tacy ktorzy tylko na to czekaja ,CZY WY TEGO NIE ROZUMIECIE ZE JAK ZACZNIEMY SPRZEDAWAC TO BEZ ZADNEGO POWODU SPUSCIMY SPOLKE NA 12ZL ,WTEDY WEJDA CI CO POTRAFIA TAKIE SPADKI WYKORZYSTAC KUPIA PO 12 SPRZEDARZA PO 16 ITD ,PRZECIEZ TO JEST TAK PROSTE ZE NAPRAWDE WSTYD TO TLUMACZYC ,ILE WY JESESCIE NA GIELDZIE ,STARA PRZYPOWIESC MOWI JAK COS SPADA TO PRZYJDZIE CZAS ZE BEDZIE ROSLO .PRZEZ POL ROKU SPADA BEZ POWODU ,NAJWYZSZY CZAS ZEBY ZACZELO ROSNAC
  • Re: Ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę? Autor: ~gro [81.168.186.*]
    Oczywiscie!!! masz racje .coraz wiecej lapek na klawiszach czeka w pogotowiu zeby nacisnac klawisz na kupno ,ale licza jeszcze na nastepnych panikarzy .Przestancie sprzedawac ,a sytuacja odwroci sie o 100 procent ,to ONI beda w panice kupowc by kupic jak najtaniej ,wystarczy kilkanascie godzi lub kilka drzwi

• Re: Ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę? Autor: ~balbal [31.61.164.*]
    i o to w tej zabawie chodzi....
    by wierzyło jak najmniej gawiedzi a najlepiej prawie wszyscy zwątpili i posprzedawali... hehehe
  • Re: Ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę? Autor: ~Doli [31.0.82.*]
    No i oto chodzi żeby 3 rok tracić czas nie zarabiać , denerwować się kiedy wszyskto wokół rośnie nawet CCC które ma strate ,ja podziękuję i powoli wychodzić wlansei po 100 szt a mam 15 k nie wiem ile mnie to zajmie
  • Re: Ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę? Autor: ~blabla [31.61.164.*]
    powiadasz ze od 3 lat tracisz.... hehehehe
    Grodno 3 lata temu kosztowało ok 5.5zł a teraz ponad 15 tak więc zarobku prawie 200% nie nazywałbym stratą...
    ale wiadomo o co chodzi... :-)
    jest tak zle wszyscy narzekają, wychodza i wyjsc nie moga a jednak ciagle tu siedzą :-)
  • Re: Ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę? Autor: ~Tak [37.248.174.*]
    Nie tłumacz mu bo to ten łeb Nowy pod innymi nickami wypisuje wciąż te same płacze
    Trol spadkowy który uczył się tego od swojego chłopaka Bewu.
  • Re: Ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę? Autor: obserwator82 [31.42.0.*]
    Ja jestem bardzo ciekaw wyników, które podadzą 15.12 . Przychody rosną ale poniżej 10% a pracowników na etatach sporo co rodzi niestety stałe koszty . Grodno jeśli ma sporą dynamikę w segmencie OZE to niestety pokazuje to zapaść w pozostałych obszarach .

Zamiast szukać podmiotów , które wykazują się wysoką dynamiką jeśli chodzi o przychody i Zyski ( Beein - rośnie w obu parametrach , a kurs właśnie kształtuje ładny trend wzrostowy ; Sunex już sporo urósł ale perspektywy też dobre ) ; tutaj króluje wiara...a trzeba na twarde dane zerknąć ...... a wolumeny sprzedaży pomp ciepła zarówno w PL , jak i poza są coraz większe w następnych latach ..... odwagi Panie i Panowie....bo wiara to kiepski doradca w finansach ;)
  • Re: Ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę? Autor: ~lol [188.146.77.*]
    Beein i 6 osob na etacie w dwóch pokojach, które bawi się w import. Ile to już takich spółek było na GPW. Sunex ma chociaż know how i robi w najlepszej gałęzi producenta.
    Ja rozumiem , że co niektórych mocno boli , iż spółka się dynamicznie rozwija ....boli tez , że potrafią skonstruować elastyczny biznes tzn nie muszą zatrudniać 600 osób na etaty jak Grodno tylko mają kilka osób na etatach a reszta to współpraca B2B ( jeśli są efekty to jest kasa , a jak nie ma efektów to kasy nie ma - co jest idealnym rozwiązaniem dla spółki na tym etapie rozwoju ) .

Rozumiem też , że może boleć , iż te 6 etatów wypracowało prawie 2,5 mln zysku w 9 miesięcy 2022 ....( oczywiście pracuje forma B2B - więc wielu partnerów działa w różnych krajach UE oraz w PL)

Cóż poradzić fakty ekonomiczne mówią jasno - biznes się rozwija , przepływy pieniężne bardzo zdrowe ...wszystko się zgadza ...ja czekam na pierwszą farmę w 1q23 ...co da dochód pasywny , który ma być podstawą do dywidendy .
  • Re: Ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę? Autor: ~lol [188.146.77.*]
    Boli to naganianie na spółkę, która nie ma żadnej wartości dodanej. Ot zwykły importer, który tanio kupuje by trochę drożej sprzedać. Ile takich wynalazków było na GPW i NC to trudno zliczyć. To nie Sunex, który ma know how tylko zwykły importer, który za chwilę w czasach recesji pierwszy się będzie zwijać, bo nie ma szans w trakcie konsolidacji rynku. Ile już takich firemek jest, to trudno zliczyć. Co nie znaczy, że pompy nie będzie, w końcu najwiekszego cinkciarza columbusa pompowali.
    Pisząc o recesji masz na myśli ogólną sytuację w gospodarce czy recesja w OZE ?
    Beein działa w sposób bezpieczny , bo właśnie mała ilość osób związanych z umowami o pracę daje elastyczność (niskie koszty stałe) , pisałeś o dwóch pokojach...to chyba tez dość niski koszt ;)
    Dzisiaj dobry okres wykorzystują na generowanie zysków/gotówki by zainwestować w farmy , które mają być dochodem pasywnym . Dawać stały dochód i generować gotówkę by wypłacać dywidendę .

Zachęcam Cię do zgłębienia się trochę w spółkę bo nie masz pełnego poglądu ....w mojej ocenie bazujesz na pewnych schematach .
    Popatrz na wskaźniki , czy spółka generuje gotówkę ...jakie ma relacje należności do zobowiązań itd

Na dzień dzisiejszy to co Prezes Beein zapowiadał w kwietniu , to z nawiązka zrealizował ...mówił o farmie w 1q23 - czekam na kolejną realizacje planów .

Dzisiaj jest mało spółek tak tanich w tej branże ( OZE )

Grodno ma w OZE tylko jakieś 20-25% ...oni nawet nie chcą się pochwalić strukturą przychodów bo pewnie nie ma specjalnie czym .

ps. czy będzie pompa na Beein - czas pokaże ale szanse na zdecydowane wzrosty są ....biznes się rozwija , dynamika przychodów/zysków jest

• Re: Ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę? Autor: ~Piotr [192.55.109.*]
    Po co naganiasz na to badziewie Beein, zaraz będzie powrót do bazy, podbili na minimalnych wolumenach i zaraz znowu skiślizna będzie.
  • Re: Ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę? Autor: ~gro [83.30.125.*]
    GLUPIA WYPRZEDAZ TRWA !!! SZOK , CO WY ROBICIE STAJECIE SIE TANIM LUPEM ,TYLKO NA TO CZEKAJA
    Byli tacy co prognozowali , że Beein zaraz do bazy wróci , byli tacy co śmiali się , że Beein ma 6 pracowników i jest w dwóch pokojach .....dzisiaj kolejny wzrost +11% ... i umowa z Japończykami na zakup paneli na ponad 100 mln ( Japończycy gwarantują ciągłość dostaw i korzystne ceny na ponad 100 mln zł w samym 2023)

Biznes.pap.pl - raport firmy BEEIN S.A.

Grodno dalej sie kisi i niestety nie ma dobrych perspektyw ( to moja prywatna ocena ) pomimo , iż zatrudnia ponad 600 osób - dzisiaj to niestety problem ...bo OZE w Grodnie owszem rozwija sie ale to tylko pewnie 20-25 % biznesu ....a pozstala część niestety jest w czarne d

LOL - to jak to jest 6 osób , 2 pokoje i umowa na ponad 100 mln ;) 

Obie spółki już dawno porównywałem .... jest jeszcze dobry czas na odważne decyzje
  • Re: Ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę? Autor: ~gro [188.33.248.*]
    Widać ze widzisz plusy tylko jednej strony gdyby Grodno miało umowy na 100mln byłoby żebrakiem obi maja więcej miesięcznie -trochę ekonimii
  • Re: Ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę? Autor: ~Piotr [78.152.13.*]
    To jest niestety Nasz banan, na Grodnie dużo więcej i dużo bardziej istotnych i pozytywnych info nie daje wzrostu, a beein głupia umowa (których Grodno ma dziesiątki) i ostro w górę. Takich przykładów na bananie jest sporo.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [155.94.209.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Pisałem o tym , że Grodno przy takich wzrostach przychodów i przy takim zatrudnieniu będzie miało kiepskie wyniki .... i są kiepskie .
    Zakładam , że 4q22 będzie jeszcze słabszy ( to moje prywatne założenie ) ..... plujecie na Beein ...zerknijcie na dynamikę przychpodów/zysków i na to co się dzieje na kursie
[x]
GRODNO -0,92% 10,75 2025-10-10 11:09:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.