Dobrze Panie Ciekawski! Dam 16,50 zeta za walor przy zakupie min. 500 akcji i dorzucam aż 5kg przypysznej pieczonej szynki w gratisie. Ubijamy interes? Zgódź się Pan, uprzejmie proszę! Szyneczka kruchutka soczysta, rozpływa się w ustach, idealna na Święta. To świetna oferta, zaręczam!
Upartyś! Dorzucam 5 słoików marynowanych rydzów. Sama zbierałam po podkarpackiej kniei i marynowałem. Takie miastowe ze stolycy uwielbiają słoiczki regionalnych ekologicznych przetworów. Mogę to wszystko nawet przytaszczyć w siatach do Warszawy! To jak? Ubijemy geszefta?
Dobrze Elwira, przyślij te rydze do centrali Bankiera, to sobie je tam odbiorę. Jak będą dobre to się zastanowię. 18,5 myślę, że Cię zadowoli. Ale spiesz się, bo to cena na dziś. A przy okazji, czujesz jakieś swędzenie, coś odrasta?
Chodzi o to, że ten sklep jakoś wyglada wizualnie . Niedawno można było zobaczyć, że te sklepy były robione niskimi nakładami. Taka jest branża. Np Alma czy Piotr i Paweł, które chciały robić z polotem padały. Np dino sklepy też wyglądają słabo. Dzięki temu marże dobre.
Może też przyspiesza z tym E commerce wreszcie . Ale jak oni tylko jednego pracownika zatrudnili w tym kierunku . Są pazerni na kasę ma to swoje plusy i minusy. Plusy ze się dobrze trzymają. Minusy, że mogli już dawno ponieść większe nakłady na E commerce jak to stawało się popularne. Teraz by to zaprocentowało. Takim tempem to nwm czy kiedyś otworzą ten sklep internetowy. A w planach go maja długo. W raporcie za półrocze Np pokazali przychód z E commerce. Za 3 kwartał już nie.
Spoko A&K to jakby trochę inny brand, w którym delko ma 50% i tutaj jest stały rozwój marki i wzrost przychodów i zysków i powiedziałbym że szkoda że delko ma tylko 50%
Tryskasz radością, a do 20 hen daleka droga jeszcze! Nawet 19ki jeszcze nie poskromiliście! Wskaźniki przegrzane jak reaktor w Czarnobylu, tyle Wam powiem! To wróży niechybną korektę! Liczę, że do 16tki dotruchta jak nic! I tam się obłowię, aż siaty i wory bedą trzeszczeć od nadmiaru waloru. Nie zamierzam teraz przepłacać!
Za tydzień będzie korekta i wjazd na 16. Tam Elwirka będzie chomikować walorki do utraty tchu! Nie jestem już wybredna jak wcześniej. Kurs się przez 2 lata staczał z 16 na 14, to się zaczaiłam na 13, bo tak sobie wyrachowałam, że tym tempem mi za pół roku wpadnie. Ale nie! Gdy już było blisko, sprzątneli mi akcyjki, na które tak długo czyhałam, sprzed nosa i podstępnie uciekli kursem wyżej. Bym tylko nie mogła sobie siorbnąć po mojej cierpliwie wyczekiwanej cenie! To teraz żem gotowa więcej grosza poświęcić i nawet po 16 nabyć! Zobaczycie! Jeszcze się nachapię!
Dnia 2022-12-08 o godz. 20:28 ~zorro napisał(a): > Spoko A&K to jakby trochę inny brand, w którym delko ma 50% i tutaj jest stały rozwój marki i wzrost przychodów i zysków i powiedziałbym że szkoda że delko ma tylko 50%
Delko nie ma kontroli nad A&K i nie będzie miało i bardzo dobrze, bo z dobrych sklepów zrobiłoby siermiężne, a właściwie Kawecki by zrobił, bo to jego sposób prowadzenia biznesu - czy ktoś z Was widział "magazyny" (cudzysłów jak najbardziej zasadny) Dr Leks? Pan Lodarski na pewno pluje sobie w brodę, że ma takiego wspólnika ale na szczęście robi swoje nie oglądając się na niego.
Przy okazji, brak kontroli oznacza, że Delko nie może konsolidować wyników A&K.
Jeżeli każdy z tych sklepów generowałby dla Delko 300zł zysku codziennie, co nie jest wygórowane, to odliczając niedziele i święta wyszedłby roczny zysk około 75mln., a to są tylko sklepy.