Dane z Sensor Tower za listopad 2022: IOS- pobrania 10K - przychody 5K USD Android - pobrania 60K - przychody 5K USD jak widać w 6 miesiącu życia gry przychody spadają gra nie pokrywa kosztów obsługi
Dlatego jest taki zmasowany atak naganiaczy i dziwne podbitki. Będzie znowu kwartalna strata netto i co niektórzy kombinują jak obdarować naiwnych wątpiwej wartości walorem.
Ja też. Tym bardziej, że już jestem zarobiony na TSG a to świetny wskaźnik w branży gier mobilnych. Hossa na gamengu (mam na myśli zjawisko wzrostu cen aktywów na rynku kapitałowym) dopiero raczkuje. Co do ECC games mamy dołek. Kto mam trochę wolnego kapitału i głowe na karku, zarobi.
Listopad i każdy poprzedni miesiąc powiększa roczną stratę netto. Kto pokryje straty jak firma nie zarabia na utrzymanie? Średnie kwartalne koszty działalności to ponad 1 mln. Same pensje to wydatek ponad 600K.
Argument jest ten sam planktonowa gierka nie pokryje nawet niewielkiej części potężnych kosztów działalności spółki akcyjnej co skończy się wiadomo jakim finałem.
To proste. Najpierw produkuje się gry co pociąga za sobą koszty, a następnie zarabia się na ich wydaniu, sprzedaży i subskrypcji. W obecnej chwili następuje przejście między tymi etapami.
Teraz jest CMSR i jeśli aktualny trend się utrzyma kasa zacznie się zgadzać ;) Dodatkowo 500k euro za portowanie Drift21 na konsole znacznie poprawi płynność finansową spółki.