• Rekomendacje BOŚ Autor: livermoregpw [94.254.239.*]
    Mamy dwie rekomendacje, które jakoś się gryzą.

Pierwsza, bodajże z lipca zakłada w 22 r. zysk netto 16 mln zł a w 23 r. 25,6 mln zł - rekomendacja 72 zł

tymczasem w innym matrixie dają lepsze wyniki, ale gorszą wycenę

Druga, z listopada zakłada w 22 r. zysk netto 18,7 mln zł a w 23 r. 26,1 mln zł

Ta druga przy obecnej wycenie to P/E w okolicy 6!!! Żadna spółka z branży nie ma takiego P/E i nigdy mieć nie będzie.
  • Re: Rekomendacje BOŚ Autor: ~Dominik [109.233.92.*]
    Miło że są inni którzy widzą takie kurioza.
  • Re: Rekomendacje BOŚ Autor: ~Tomek [46.204.4.*]
    Rodak bardzo celnie wylicza zysk, ma nosa !!
    Te 60-65 na kursie to kwestia czasu, może i więcej wszystko zależy jak Cs2 będzie się monetyzowal
  • Re: Rekomendacje BOŚ Autor: livermoregpw [94.254.239.*]
    Tomek, ja nie jestem fanem analityków, z wielu względów. Co do Rodaka to pamiętam sporo jego pomyłek. A już mega porażką jest Mercator. Kiedy ruszała pandemia i rękawiczki schodziły na maxa Rodak dawał koszmarnie niskie wyceny. Ja tam miałem po bodajże 47 zł. Gdybym go słuchał i sprzedawał po 150 zł to byłbym w mega plecy. Sprzedałem dopiero jak zaczęli bawić się hasłami o 1300 zł w ramach skupu akcji własnych. Potem Rodak poległ w drugą stronę i dawał wysokie ceny a kurs zleciał do 40 zł.

Wrzuciłem tylko dlatego, aby zobaczyć czy się pomylił i o ile. Ja na 23 r. stawiam o wiele wyższe przychody i zyski, pod warunkiem premier Pizza Empire i CS 2.
[x]
BIGCHEESE -1,64% 5,40 2026-04-29 16:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.