Na razie szału nie ma. Mimo wszystko, myślę że w rym tygodniu przebijemy te 11 zł. Na pudelku biznesu dzisiaj piszą o otwieraniu się gospodarki Chin. Miedź drożeje. Metale, surowce pójdą w górę. Do obserwacji stalówki.
Ja swoje zarobiłem. Nie narzeka. Cierpliwie czekam. Zaraz będziemy grali po luzowanie polityki „zero Covid-19” w Chinach. Następnie pod KPO. 12 grudnia przydzielą zaliczkę dla posiadaczy akcji. Dla mnie ok.
dziekuje,a powiedz mi prosze czy trzeba trzymac te akcje do wypłaty tej drugiej transzy czy teraz 14 grudnia gdy wchodzi zaliczka to juz uprawnia do całosci kwoty
Dniem ustalenia prawa do zaliczki na poczet dywidendy za rok obrotowy 2022 jest 14 grudnia. Oznacza to że w dniu 13 grudnia na otwarciu sesji kurs będzie pomniejszony o 0, 6 zł w stosunku do kursu zamknięcia z dn. 12 grudnia. Dywidenda po potrąceniu podatku wpłynie na Twój rachunek inwestycyjny 21 grudnia. W momencie gdy będzie podjęta decyzja o wypłacie dywidendy za 2022 (najpóźniej do końca czerwca) tryb postępowania będzie analogiczny. Będzie ustalony nowy dzień w którym będziesz musiała posiadać akcje aby otrzymać dywidendę i otrzymasz dywidendę uzależnioną od ilości posiadanych akcji w przyszłości.