Analizując dokument oferty pierwotnej (IPO) przeczytałem o "nieujawnionym jeszcze projekcie gry, który znajduje się na etapie wczesnych prac koncepcyjnych". Moje pytanie, czy ktoś z was wie już więcej? Czy spółka mówiła coś nowego w tym zakresie? Jeśli nie to warto przygotować jedno z pytań w tym zakresie na webinar w dniu 8 grudnia. Squadron już odpadł, więc zostaje nam tylko jedna niespodzianka.
Big Cheese Studio SA - oferta pierwotna - IPO Spółka jest deweloperem i wydawcą gier na komputery osobiste PC oraz konsole. Do daty prospektu emitent wydał na platformach PC, XBOX i Playstation 4 ciepło przyjęty Cooking Simulator, a w ramach umów wydawniczych gra ukazała się także na Nintendo Switch, platformach mobilnych i w wersji VR. Dodatkowo spółka umożliwiła graczom zakup płatnych dodatków (DLC) - trzech na PC oraz po jednym na Nintendo Switch i XBOX. Na dzień prospektu zespół emitenta tworzyły 33 osoby. Zamiarem spółki jest wydanie 4 gier do połowy 2024 r. w tym drugiej odsłony posiadanego hitu nad którym prace już się rozpoczęły, zapowiedzianych Pizza Empire oraz B17 Squadron, oraz nieujawnionego jeszcze projektu, który znajduje się na etapie wczesnych prac koncepcyjnych.
Obecnie na stole jest tylko PIZZA EMPIRE i COOKING 2. Zatrudnili kilka osób z kompetencjami na silnik Unreal Engine 5. Więc tu należy spodziewać się dłubania przy czymś nowym. Prawdopodobnie przebąkiwany wcześniej survival, a Shelter służył im jako poligon kompetencji i zainteresowania. Z drugiej strony jest wydawnictwo i zapowiedziane projekty do wydania zgodne z programem motywacyjnym. Rynek wydawnictwa chyba jest mega konkurencyjny, zobaczymy czy to jest dobry krok. Czekamy na wieści zapowiedziane w związku z wydawnictwem
To jeden z webinarów. Była mowa o szukaniu pracowników i rozwijaniu się na silniku UE5 w tle konkurencji z najlepszymi z 11bit. Od 4 minuty https://www.youtube.com/watch?v=LAOE_tVZOR0
O UE5 też czytałem analizując raporty spółki, wywiady i webinary. Więc Dominik dobrze mówi. Co roku będzie co raz więcej kasyn w spółce, więc mogą iść wyżej z planami wydawniczymi.
Co do tego wydawnictwa Dominik wiesz coś więcej? Wiem tylko, że na dniach ma paść jakieś info w tym zakresie. Jednak nie wiem kompletnie o co chodzi.
Wydawnictwo to na razie temat tajemniczy. Wiemy że jest kilka projektów na stole. Wiemy także że Big cheese ma być nie tylko wydawcą ale i pomagać w produkcji. Coś na zasadzie 11bit i Children od morta. Tam też wydawca 11bit angażował się w doradztwo i produkcję