• Nieujawniony jeszcze projekt kolejnej gry Autor: livermoregpw [5.173.157.*]
    Analizując dokument oferty pierwotnej (IPO) przeczytałem o "nieujawnionym jeszcze projekcie gry, który znajduje się na etapie wczesnych prac koncepcyjnych".
    Moje pytanie, czy ktoś z was wie już więcej? Czy spółka mówiła coś nowego w tym zakresie? Jeśli nie to warto przygotować jedno z pytań w tym zakresie na webinar w dniu 8 grudnia. Squadron już odpadł, więc zostaje nam tylko jedna niespodzianka.

Big Cheese Studio SA - oferta pierwotna - IPO
    Spółka jest deweloperem i wydawcą gier na komputery osobiste PC oraz konsole. Do daty prospektu emitent wydał na platformach PC, XBOX i Playstation 4 ciepło przyjęty Cooking Simulator, a w ramach umów wydawniczych gra ukazała się także na Nintendo Switch, platformach mobilnych i w wersji VR. Dodatkowo spółka umożliwiła graczom zakup płatnych dodatków (DLC) - trzech na PC oraz po jednym na Nintendo Switch i XBOX. Na dzień prospektu zespół emitenta tworzyły 33 osoby. Zamiarem spółki jest wydanie 4 gier do połowy 2024 r. w tym drugiej odsłony posiadanego hitu nad którym prace już się rozpoczęły, zapowiedzianych Pizza Empire oraz B17 Squadron, oraz nieujawnionego jeszcze projektu, który znajduje się na etapie wczesnych prac koncepcyjnych.
  • Re: Nieujawniony jeszcze projekt kolejnej gry Autor: ~Dominik [109.233.92.*]
    Obecnie na stole jest tylko PIZZA EMPIRE i COOKING 2. Zatrudnili kilka osób z kompetencjami na silnik Unreal Engine 5. Więc tu należy spodziewać się dłubania przy czymś nowym. Prawdopodobnie przebąkiwany wcześniej survival, a Shelter służył im jako poligon kompetencji i zainteresowania. Z drugiej strony jest wydawnictwo i zapowiedziane projekty do wydania zgodne z programem motywacyjnym. Rynek wydawnictwa chyba jest mega konkurencyjny, zobaczymy czy to jest dobry krok. Czekamy na wieści zapowiedziane w związku z wydawnictwem
  • Re: Nieujawniony jeszcze projekt kolejnej gry Autor: ~Abc [172.226.62.*]
    Skąd masz info o specjalistach UE?
    Na Linked In tylko Unity programmers
    To jeden z webinarów. Była mowa o szukaniu pracowników i rozwijaniu się na silniku UE5 w tle konkurencji z najlepszymi z 11bit. Od 4 minuty https://www.youtube.com/watch?v=LAOE_tVZOR0
  • Re: Nieujawniony jeszcze projekt kolejnej gry Autor: ~Abc [104.28.45.*]
    Od szukania do zatrudnienia długa droga ale trzymam kciuki
  • Re: Nieujawniony jeszcze projekt kolejnej gry Autor: livermoregpw [5.173.157.*]
    O UE5 też czytałem analizując raporty spółki, wywiady i webinary. Więc Dominik dobrze mówi. Co roku będzie co raz więcej kasyn w spółce, więc mogą iść wyżej z planami wydawniczymi.

Co do tego wydawnictwa Dominik wiesz coś więcej? Wiem tylko, że na dniach ma paść jakieś info w tym zakresie. Jednak nie wiem kompletnie o co chodzi.
    Wydawnictwo to na razie temat tajemniczy. Wiemy że jest kilka projektów na stole. Wiemy także że Big cheese ma być nie tylko wydawcą ale i pomagać w produkcji. Coś na zasadzie 11bit i Children od morta. Tam też wydawca 11bit angażował się w doradztwo i produkcję
  • Re: Nieujawniony jeszcze projekt kolejnej gry Autor: livermoregpw [5.173.157.*]
    Czyli kolejne przychody, kolejne zyski i to na długie lata, jeśli dobrze pójdzie.
[x]
BIGCHEESE 0,00% 13,00 2025-12-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.