W listopadzie 2022 roku, spółka zaktualizowała grę darmową zawartością, która w połączeniu z obniżką ceny, ponownie zwiększyła zainteresowanie graczy, sprzedając się w ~10 000 egzemplarzy.
Niezmiennie dużą popularnością cieszą się również płatne dodatki do gry, które w listopadzie sprzedały się w liczbie około 13 500 egzemplarzy.
Tym samym, pragniemy poinformować, że obecne zyski z wydanych gier spółki, pokrywają pełne koszta operacyjne zespołu, finansując wszystkie nowe produkcje Madmind Studio
Nadchodzące 3-4 tygodnie zapowiadają się dla spółki bardzo ciekawie. Dla mnie wiadomością numer jeden zapowiedź podania daty premiery Paranoida podczas Madnight. Skoro chcą podać konkretny termin,gra musi być już na całkiem zaawansowanym etapie produkcji. Na daną chwilę wychodzi, że w 2023 roku pojawi się co najmniej 6 gier od Madmind.
P.S. Listopad to chyba pierwszy miesiąc, kiedy sprzedaż Succubusa zaskoczyła in minus (spodziewałem się nawet 20 tys. sprzedanych kopii). Oby odkuli to sobie w grudniu wydając Ultimate Edition.
Wystarczy sprzedaż na poziomie 20 k w grudniu a będziemy mieli przychód porównywalny Q do Q , przełożenie premier raczej nie powinno nikogo dziwić po raporcie konsole labs , lada moment mamy Sanctus i pierwszy gameplay z Paranoid, jest na co czekać
Będzie bardzo intensywnie! Rok była cisza ale w końcu zaczyna sie coś dziać i coś mi mowi że to nie koniec niespodzianek
6 grudnia
Publikacja CGI, oraz strony Steam najnowszego DLC do Succubus- „Red Goddess DLC”
8 grudnia
Oficjalne ogłoszenie gry Sanctus, wraz z trailerem gry stworzonym na silniku UE5
15 grudni
Madnight 2023: Horror Showcase
22 grudnia
Wydanie Succubus: Ultimate Edition oraz „Red Goddess” DLC
W poniedziałek sprzedaż niewygodnych faktow: słaba sprzedaż Succubusa, przesunięte premiery i zbiórka na kickasterze, która ma niewielkie szanse na powodzenie 6,800 zł /70000 (17dni do konca). Fakty, tyle w temacie.