Do dywidendy podciągną do 320-330 i po dywidendzie (25-30pln) poleci na 220-260. Chyba, że nie podciągną aż tyle, to będzie i 200PLN w czerwcu-maju. Ale raczej bym stawiał okolice 250pln na maj. Jeśli natomiast będzie kryzys i giełda poleci, to może i 150pln zobaczymy. Ja narazie stoję z boku, Ahoi
Kryzys? A ostatnie 12 miesiecy i spadki indeksow o ponad 40% to jakbys nazwal? Na gieldzie najgorsze juz za nami, bo tu sie wycenia przyszlosc.
To samo Mobruk- maja teraz okres gorszej zyskownosci, ale jak tylko perspektywy sie poprawia, to rynek to wyceni. A potencjalnych upside'ow maja sporo.
ale co będzie jak zaczną sprzedawać uzdatnione odpady z wydobycia węgla? 220? 150? wątpię ale co ja tam wiem pewnie popełniam błąd i sporo mi się uzbierało tej jak ktoś pisał" zamulonej firmy" nie bierzcie tego do siebie ale jak macie wątpliwości to oddajcie chętni się znajdą.......
Zamierzam kupić Mobruk zainwestowali 200 mln. W przyszłym roku nowe bomby ekologiczne do likwidacji do tego antracyt, dywidenda na poziomie 7-8%, marża 50%. Gdzie tu są minusy?
Tu będzie tyle ile Mobruk pokaże. Cena akcji to odbicie wyników. A wyniki będą coraz lepsze. Bo ktoś te śmieci po nas musi przetwarzać. I nawet jak będzie gorzej w gospodarce i śmieci poprodukcyjnych będzie mniej to nie Mobruk będzie miał problem. Oni mają kasę i mówią o akwizycjach ale mówią też że branża drogi się wycenia. Będzie źle to taniej kupią inne firmy a dla nas to dobrze. Firma nie zadłużona z dużą gotówką, z unikalną technologią zestalania i z możliwościami przetwarzania odpadów niebezpiecznych. Czego chcieć więcej, tylko inwestować jak tanio.