• Czyżby Wiceprezes Kowalówka w pełni odchodzi? Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    Po NWZ w maju 2022 r. dowiedzieliśmy się, że Kowalówka zwiększył swój stan posiadania Moonlita ze 100 tys. do 190.843 szt. akcji. Wydźwięk tej informacji był bardzo pozytywny. Wedle ostatniego info, w ciągu dwóch dni (28-29.12) sprzedał na rynku regulowanym 71.600 szt. Jeśli wcześniej nie wszedł w posiadanie większej ilości tych akcji, to zszedł do poziomu 119.243 szt. Na podstawie cen po których sprzedawał wnioskuję, że nie kupował tych akcji po rynkowych kursach, lecz były dla niego premią od spółki za pracę/zaangażowanie. Nasuwa się więc pytanie, czy przygotowuje zupełne odejście z Moonlita, czy tylko zmniejsza swój pakiet inwestycyjny? To drugie rozwiązanie jest wszak prawdopodobne, iż postanowił wypłacić sobie 34.952,82 PLN premii (przed opodatkowaniem). Do 08.12 będzie w Zarządzie, więc będzie zobligowany do informowania nas o kolejnych ewentualnych sprzedażach. Jeśli zamierza dalej sprzedawać, to mógł nas powiadomić zbiorczym powiadomieniem za większą liczbę dni. Wg mnie, nie zostaje nic innego, jak cierpliwie czekać i obserwować rozwój zdarzeń do 8/9.12. Sądzę, że wówczas muszą pojawić się informacje, które powiedzą, albo rzucą podejrzenie na kierunek w którym Moonlit zmierza. W każdym razie, w mojej ocenie, po tym, że ponad 2 mln akcji Moonlita w ostatnie kilka dni zmieniło właściciela, wnioskuję, że coś w rodzaju przejęcia może się święcić. Bo ktoś sprzedał, czyli ktoś kupił.
  • Re: Czyżby Wiceprezes Kowalówka w pełni odchodzi? Autor: ~mm [178.43.53.*]
    No po 5 pln tez ktoś kupił przy ostatniej emisji. Chciałbym zobaczyć dzisiaj ich zadowolone twarze. Świetny argument, taki nie za błyskotliwy.
  • Re: Czyżby Wiceprezes Kowalówka w pełni odchodzi? Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    Odwołujesz się do zdarzenia z końcówki 2020 r. Aktualnie jesteśmy ponad 2 lata później. Twój tekst nie wnosi nic merytorycznego, poza próbą nagonienia do spadków, spekulancie, byś mógł się obłowić. Bo jeśli nie, to dlaczego jesteś na forum, tak bardzo nieatrakcyjnej spółki?
  • Re: Czyżby Wiceprezes Kowalówka w pełni odchodzi? Autor: ~kik [192.162.173.*]
    Wszyscy sprzedają ,kto kupuje ? Ja czekam .
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.43.53.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Czyżby Wiceprezes Kowalówka w pełni odchodzi? Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    Twój poziom myślenia jest żenujący. Nikomu tu nie mydlę oczu, nie piszę o marzeniach sennych, tylko analizuję zaistniałą sytuację na forum, które jest miejscem swobodnej wymiany myśli. Nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia, tylko ślepo krytykujesz. Wchodzisz tu czytać i krytykować. Taki kompletny bezsens twoich oczekiwań i potrzeb.
  • Re: Czyżby Wiceprezes Kowalówka w pełni odchodzi? Autor: ~mm [178.43.53.*]
    Jak ktoś pisze negatywnie to masz problem, jak ty piszesz pozytywnie i snujesz jakieś bajkowe teorie to wszystko ok, bo forum to miejsce wymiany poglądów :-)))))

Takiego samozaorania to nie widziałem, hipokryzja poziom master.

To co będzie bajkopisarzu? Przejęcie? Przyśniło Ci się?

A jak pisałeś o dog trainer jaki to potencjał, skomentujesz teraz to jakoś?

Mydlisz oczy tutaj od kilku lat a kurs został podzielony przez 10 w tym czasie. To jest FAKT.
    Myślisz, że jak znajomym moderatorem lub hakerskim trickiem zablokujesz mi wysłanie kontrwpisu, to zamknięciem mi ust załatwisz sprawę?
  • Re: Czyżby Wiceprezes Kowalówka w pełni odchodzi? Autor: ~Pani_Profesor [185.70.180.*]
    nie narzekaj robi ci miejsce, bedziesz mógł wreszcie wraz z forumowymi klakierami przejąc władze w Spółce i zabłysnać intelygencja i geniuszem zasiadajac na fotelu Prezesa
  • Re: Czyżby Wiceprezes Kowalówka w pełni odchodzi? Autor: ~mlody [83.22.169.*]
    Argument w stylu "Bo ktoś sprzedał, czyli ktoś kupił." jest ostatnim wołaniem zrozpaczonej leszczyny.
    Się słuchało akcjonariusza się jest gdzie jest.
    Nawet mi was nie żal.
    I tymi słowy właśnie się ujawniłeś, że nie jesteś żadnym pokrzywdzonym, jak kiedyś pisałeś, lecz cwanym spadkowym naganiaczem, spekułą. Wycinasz moje słowa z kontekstu, bo nie masz do powiedzenia nic wartościowego. Takie to prostackie...
  • Re: Czyżby Wiceprezes Kowalówka w pełni odchodzi? Autor: ~mlody [5.184.248.*]
    tak tak, mistrzu, tak sobie to tłumacz. jak ty możesz w lustro spoglądać to ja nie wiem. Szkoda tylko tych co słuchali twoich teorii
  • Re: Czyżby Wiceprezes Kowalówka w pełni odchodzi? Autor: ~akcjonariusz_kłamca [185.70.180.*]
    cwaniakowac na forum każdy potrafi, składaj papiery na Prezia i zobaczymy czy takim kozakiem jak na bankierze bedziesz w zarządzaniu Moonlitem
[x]
MOONLIT 17,60% 0,29 2025-12-17 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.