• Jak taka wielka okazja Autor: ~newman [31.60.93.*]
    To czemu nikt nie kupuje na tych poziomach? Wytłumaczcie mi to.
  • Re: Jak taka wielka okazja Autor: glokoo [40.127.161.*]
    Odpowiem Ci w Twoim stylu:

Bo to jest mega syffff ! Prezes zdefrauduje majątek firmy, zostaniecie na lodzie buuuuuhhhhhaaaa
  • Re: Jak taka wielka okazja Autor: ~abc [88.156.129.*]
    https://stooq.pl/q/?s=xauusd&d=20221201&c=3m&t=c&a=lg&b=1&r=mns

mennica do tej pory mocno skorelowana z kursem złota w usd coś na razie zostaje w tyle, po ostatnich wzrostach złota mns powinna być w przedziale 90-100zł
    w 2021 jak złoto latało po +/- 1800usd mennica była na poziomie +/- 100zł, jeśli dalej traktować korelacje tych dwóch wykresów poważnie to w najbliższych dniach 25% up powinien być.
  • Re: Jak taka wielka okazja Autor: glokoo [13.94.207.*]
    @ abc,
    MNS w koszyku, czy nadal czekasz na 48 ? Pytam bez złośliwości ;)
    ja bez akcji, zobaczymy jak się zachowa złoto przy 1800usd :) lepiej kupić drożej ale w trendzie wzrostowym pokrytym odpowiednio dużym wolumenem, niż za wcześnie zamrozić kasę na rok w boczniaku
    póki co na gpw wystarczająco dużo się dzieje żeby obracać kapitałem
  • Re: Jak taka wielka okazja Autor: glokoo [13.94.207.*]
    Jestem w innej sytuacji niż Ty. Póki co wiszę na haku, ale nie wysoko gdyż cały czas dobierałem korzystając z promocji. Obstawiam że droga do 100pln powinna być szybka i dynamiczna szczególnie jeśli złoto będzie nadal tak rosło. Tak jak pisałeś wcześniej kurs złota mocno się rozjechał z kursem MNS. MNS ma, więc co nadrabiać.

To co najgorsze jest moim zdaniem za nami. Teraz powinno być tylko lepiej. Pozytywny komunikat ze spółki (porozumienie w zarządzie, polityka dywidendowa itp.) spowodowałby wystrzał kursu, ale na to póki co się chyba szybko nie zanosi ???

Wierzę w GOLD, a ten pociągnie w górę kurs MNS pomimo tego całego balastu wygenerowanego przez prezesa. Tak uważam, a czy mam rację, czy też jestem w błędzie pokażą najbliższe sesje ;) W każdym razie trzymam akcję i tanio ich nie zamierzam oddać ;)
  • Re: Jak taka wielka okazja Autor: ~xyz [185.84.24.*]
    Myśle że wielu boi się konfliktu w zarządzie, kupią jak będzie info że konflikt zażegnany. Tylko że wtedy będzie luka w górę i kurs dużo wyższy :)
[x]
MENNICASK 0,68% 59,40 2025-10-06 16:48:22
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.