• Bowim - IMPAS Autor: ~Inwestor [193.106.102.*]
    Wśród posiadaczy brak chęci sprzedaży a nowych chętnych brak. Tylko ewentualne dywidendy, które przy perspektywach spółki powinny być znaczące...... Spółki na A: Asbis, Arctic rosną na C : Ciech rosną. Mam wrażenie, że ta nazwa Bowim mało medialna :)
  • Re: Bowim - IMPAS Autor: ~OBSER [5.184.64.*]
    Spokojnie na tle innych stalówek Bowim i tak nieźle sobie radzi. Jest szansa, że w tym tygodniu kurs przebije 11 zł. Widać jeszcze łatwo przyblokować kurs. Na Cognorze podobna sytuacja jeśli chodzi o blokowanie kursu. Na razie mamy słabe zainteresowanie stalówkami. Myślę, że najpóźniej w I kwartale nowego roku wróci sentyment do stalówek.
  • Re: Bowim - IMPAS Autor: ~nowy [66.205.3.*]
    koreanczycy zbieraja, pod budowe zakladow zbrojeniowych i atom :) , just relax
  • Re: Bowim - IMPAS Autor: ~Lolo [37.30.32.*]
    A może zbierają pod lotnisko nasze największe i najpiękniejsze.
  • Re: Bowim - IMPAS Autor: ~Inwestor [46.204.36.*]
    Generalnie w USA możliwy odwrót lub zatrzymanie podwyżek stóp co zapewne wpłynie na kurs dolara, w Europie coraz mniej produkcji stali a w Polsce coraz więcej inwestycji strukturalnych. Każdy niech sobie przeprowadzi rozumowanie i podejmie decyzję czy Bowim na tym skorzysta czy straci.
  • Re: Bowim - IMPAS Autor: ~OBSER [31.60.243.*]
    No ciekawe czy dzisiaj będzie te 11 zł, czy będziemy musieli poczekać do następnego tygodnia ???
  • Re: Bowim - IMPAS Autor: ~Inwestor [46.204.36.*]
    Kurs pod kontrolą. Brak faktycznego popytu. Tak więc wszystko możliwe lecz tym razem scenariusz po zaliczce może być zupełnie inny niż ostatnio.....
  • Re: Bowim - IMPAS Autor: ~Pi [94.254.235.*]
    Czekamy. Na razie oddaje ulica.
  • Re: Bowim - IMPAS Autor: ~OBSER [31.60.243.*]
    Dokładnie tak. Dopóki jest możliwość to nie będą wyciągać kursu na siłę. Jest jeszcze kilka sesji. Ja kupiłem dzisiaj symboliczny pakiecik po 10,54 zł.
[x]
BOWIM -0,24% 8,22 2026-05-22 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.