Wśród posiadaczy brak chęci sprzedaży a nowych chętnych brak. Tylko ewentualne dywidendy, które przy perspektywach spółki powinny być znaczące...... Spółki na A: Asbis, Arctic rosną na C : Ciech rosną. Mam wrażenie, że ta nazwa Bowim mało medialna :)
Spokojnie na tle innych stalówek Bowim i tak nieźle sobie radzi. Jest szansa, że w tym tygodniu kurs przebije 11 zł. Widać jeszcze łatwo przyblokować kurs. Na Cognorze podobna sytuacja jeśli chodzi o blokowanie kursu. Na razie mamy słabe zainteresowanie stalówkami. Myślę, że najpóźniej w I kwartale nowego roku wróci sentyment do stalówek.
Generalnie w USA możliwy odwrót lub zatrzymanie podwyżek stóp co zapewne wpłynie na kurs dolara, w Europie coraz mniej produkcji stali a w Polsce coraz więcej inwestycji strukturalnych. Każdy niech sobie przeprowadzi rozumowanie i podejmie decyzję czy Bowim na tym skorzysta czy straci.
Dokładnie tak. Dopóki jest możliwość to nie będą wyciągać kursu na siłę. Jest jeszcze kilka sesji. Ja kupiłem dzisiaj symboliczny pakiecik po 10,54 zł.