Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie z 3 marca 2021 r. podjęło uchwałę w sprawie wprowadzenia programu motywacyjnego dla Andrzeja Nizio, Prezesa Spółki. Zgodnie z programem Andrzejowi Nizio może zostać przydzielonych 3.613.205 warrantów subskrypcyjnych, uprawni ających do objęcia łącznie 3.613.205 akcji nowej emisji po cenie nominalnej akcji wynoszącej 0,2 zł, pod warunkiem iż przynajmniej raz w ciągu 3 lat, licząc od dnia podjęcia uchwały o emisji warrantów subskrypcyjnych, średni, trzymiesięczny kurs akcji Spółki, obliczony ze średnich, dziennych cen ważonych wolumenem obrotu każdego dnia notowań, z wyłączeniem transakcji pakietowych, wyniesie 1,50 zł.
Maksymalnie czas na wzrost notowań kursu to rok. Czy będzie czekał do ostatniej chwili? Nie sądzę. Pamiętajmy że cena 1,5 to ma być średnia z 3 miesięcy. Czekamy
Myślę że po ta sa teraz te zagrywki żeby być spokojnym o to że da radę utrzymać kurs na takim poziomie. Najwyraźniej nie ma bezpiecznej ilości i boi sie ze mu inwestorzy zrobia odwrotność short squeeze i zaczną walić papierem przy wyższym poziomie. Boi sie ze go wycisna więc wyciska nas teraz.
Ze wzrostem kursu nie byłoby problemu. Wystarczy "zatrudnić" algorytm lub tzw spekułę. Już dawno byłby kurs min. 2 zeta. No ale koledzy nie chcą by przy okazji zarobili też inni. To takie Polskie. Myślą że jeszcze ktoś duży wymięknie? Czekali 2, 3 lata i teraz odpuszczą? Mamy 43 mln o które są aktualnie sprawy w sądach. Jak dla mnie wygrane. To w końcu w większości są weksle. Z odzyskaniem też nie będzie problemu, to są duże prężne firmy , np. Karlik z Poznania. Dodatkowo program motywacyjny............ Nikt duży nie odda akcji na tym poziomie.
Potrafi ktoś z Was podać spółkę z naszej giełdy, na której podobny program motywacyjny spowodował spektakularny wzrost kursu? Bo prawdę mówiąc ja sobie nie przypominam. (ale może coś mi umknęło)
Potrafi ktoś z Was podać spółkę z naszej giełdy, na której podobny program motywacyjny spowodował spektakularny wzrost kursu? Bo prawdę mówiąc ja sobie nie przypominam. (ale może coś mi umknęło) Zadałam proste wydawało by się pytanie. A odpowiedzi jakiś nie widzę. Tylko jakieś złośliwości. A przecież programy motywacyjne funkcjonują i funkcjonowały w przeszłości na wielu spółkach. Nie inwestujecie w nic innego? Czy ewentualna odpowiedź nie pasuje do waszej narracji? (5 zł za rok)
Złośliwość to w niemal każdym twoim poście jest gwarantowana... Rozumiem frustrację utratą warunków do tak lubianej rzeźby ale czy to jest moja wina? ;) A piątaka tutaj dostanę - prędzej czy później. Ty nie dostaniesz. I git :)