• Ile ma czasu prezes Nizio? :-) Autor: ~mich [46.187.237.*]
    Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie z 3 marca 2021 r. podjęło uchwałę w sprawie wprowadzenia programu motywacyjnego dla Andrzeja Nizio, Prezesa Spółki. Zgodnie z programem Andrzejowi Nizio może zostać przydzielonych 3.613.205 warrantów subskrypcyjnych, uprawni
    ających do objęcia łącznie 3.613.205 akcji nowej emisji po cenie nominalnej akcji wynoszącej 0,2 zł, pod warunkiem iż przynajmniej raz w ciągu 3 lat, licząc od dnia podjęcia uchwały o emisji warrantów subskrypcyjnych, średni, trzymiesięczny kurs akcji Spółki, obliczony ze średnich, dziennych cen ważonych wolumenem obrotu każdego dnia notowań, z wyłączeniem transakcji pakietowych, wyniesie 1,50 zł.

Maksymalnie czas na wzrost notowań kursu to rok.
    Czy będzie czekał do ostatniej chwili?
    Nie sądzę.
    Pamiętajmy że cena 1,5 to ma być średnia z 3 miesięcy.
    Czekamy
  • Re: Ile ma czasu prezes Nizio? :-) Autor: ~Turbanzkataru [37.30.44.*]
    Myślę że po ta sa teraz te zagrywki żeby być spokojnym o to że da radę utrzymać kurs na takim poziomie. Najwyraźniej nie ma bezpiecznej ilości i boi sie ze mu inwestorzy zrobia odwrotność short squeeze i zaczną walić papierem przy wyższym poziomie. Boi sie ze go wycisna więc wyciska nas teraz.
  • Re: Ile ma czasu prezes Nizio? :-) Autor: ~mich [37.30.8.*]
    Ze wzrostem kursu nie byłoby problemu. Wystarczy "zatrudnić" algorytm lub tzw spekułę.
    Już dawno byłby kurs min. 2 zeta. No ale koledzy nie chcą by przy okazji zarobili też inni.
    To takie Polskie.
    Myślą że jeszcze ktoś duży wymięknie?
    Czekali 2, 3 lata i teraz odpuszczą?
    Mamy 43 mln o które są aktualnie sprawy w sądach. Jak dla mnie wygrane. To w końcu w większości są weksle.
    Z odzyskaniem też nie będzie problemu, to są duże prężne firmy , np. Karlik z Poznania.
    Dodatkowo program motywacyjny............
    Nikt duży nie odda akcji na tym poziomie.
  • Re: Ile ma czasu prezes Nizio? :-) Autor: paaulinka [89.74.53.*]
    Potrafi ktoś z Was podać spółkę z naszej giełdy, na której podobny program motywacyjny spowodował spektakularny wzrost kursu? Bo prawdę mówiąc ja sobie nie przypominam. (ale może coś mi umknęło)
  • Re: Ile ma czasu prezes Nizio? :-) Autor: ~mich [37.30.8.*]
    Paulinka nie czytaj postów, to strata czasu i tak wszystko wiesz najlepiej :-).
    Lepiej ładuj do wora i rób kółeczka :-)
    Robię cały czas, ale to już nie to co kiedyś... Obroty jak w warzywniaku, zmienność kiepska. To sobie czytam co tam mądre głowy piszą na temat perły.
  • Re: Ile ma czasu prezes Nizio? :-) Autor: ~Kowal [31.61.245.*]
    Rozumiem, że masz wątpliwości?
    Czy będzie się chciało preziowi uczynić zadość postawionym warunkom i przytulić obiecany pakiet... :)))
    Potrafi ktoś z Was podać spółkę z naszej giełdy, na której podobny program motywacyjny spowodował spektakularny wzrost kursu? Bo prawdę mówiąc ja sobie nie przypominam. (ale może coś mi umknęło)
    Zadałam proste wydawało by się pytanie. A odpowiedzi jakiś nie widzę. Tylko jakieś złośliwości. A przecież programy motywacyjne funkcjonują i funkcjonowały w przeszłości na wielu spółkach. Nie inwestujecie w nic innego? Czy ewentualna odpowiedź nie pasuje do waszej narracji? (5 zł za rok)
  • Re: Ile ma czasu prezes Nizio? :-) Autor: ~Kowal [31.61.245.*]
    Złośliwość to w niemal każdym twoim poście jest gwarantowana...
    Rozumiem frustrację utratą warunków do tak lubianej rzeźby ale czy to jest moja wina? ;)
    A piątaka tutaj dostanę - prędzej czy później.
    Ty nie dostaniesz.
    I git :)
[x]
BAHOLDING -6,43% 0,10 2023-10-03 15:01:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.