Kolejny świetny kwartal. Brawo. Spolka znakomicie sobie radzi w czasie kryzysu. Wskaźnik P/E śmiesznie niski w porównaniu z branżą. Pod wzgledem c/wk tak samo. Fajne perspektywy. Ukryta wartosc w nisko wycenionych nieruchomosciach. Jest lepiej niż myslalem że bedzie. Wykres też wygląda przepięknie.
Przychody ze sprzedaży: wzrost o 11.60% r/r Zysk ze sprzedaży: wzrost o 72.65% r/r Zysk operacyjny (EBIT): wzrost o 60.11% r/r EBITDA: wzrost o 49.95% r/r Zysk przed opodatkowaniem: wzrost o 40.49% r/r Zysk netto: wzrost o 37.65% r/r
A3xx prognozuje 8M zysku. Jest prawie 0,5 mln mniej!
Ciekawski prognozuje 8,5M zysku. Jest prawie 1M mniej!
Przychody 2Q 229 467, 3Q 226 894
Spadek -1,12% do minionego kwartału!
Uważajcie! Na 17,65 pojawiła się potężna podaż! Od razu ją wywietrzyłam! Czyżby zwiastowała spadki? Nie dajcie się podpuścić! Może będzie można kupić dużo taniej, a teraz jest górka!
Elwira, fakty są takie że bardzo wiele spółek chciałoby mieć tak zarąbiste wyniki i wskaźniki finansowe jak Delko. 8M bez 48 tyś to jest super wyniki i każda próba umniejszenia badź zakłamywania tego jest po prostu śmieszna.
Porównywanie kolejno następujących po sobie kwartałów to żenada i świadczy o zupełnym braku zrozumienia mechanizmów rynkowych. 48 tyś mniej niż 8 milionów to jest nic i umniejszanie 7,952 mln zysku netto jest żenujące i kiepską próbą zakłamania faktów.
Elwira jest podekscytowana, bo coś jej zaczyna odrastać. A cóż to dopiero się będzie działo przy 20 zet? Zarobku mieć wprawdzie nie będzie - to smutne, ale za to z odzyskanego dziewictwa będzie miała radości co niemiara. Elwirka trzymam kciuki.
Kłamstwo jest wtedy, gdy ktoś mówi nieprawdę! A nieprawdą jest, że spółka zarobiła w 3q Wasze upragnione 8M, bo zarobiła mniej! Możesz wyć do księżyca, ale nie zmienisz tego faktu!
Elwira, jesteś jak ta córka która skarży się matce że po ślubie ma szparkę jak moneta 5 złotowa, a przed ślubem miała jak 2 złotowa (i teraz robi SZTUCZNY HARMIDER)
W rzeczywistości wynik czysty to 7800 (150k na netto to rozwiązanie jakiejś rezerwy a więc one-off) w związku z tym sprzedawać natychmiast ile wlezie :); a nie czekaj, spółka chodzi na P/E22= niecałe 4,5 (zakładam pod 24M zysku czystego bez oneoffów w 22). Przy bieżących stopach procentowych i dynamice zysków (uwzględnić należy też stopień dźwigni całkowitej spółki), docelowe P/E to ok. 15. Innymi słowy przy 32PLN za akcję spółka stanie się po prostu tania (teraz jest w strefie absurdu :), a przy ok 65-70 wyceniona w miarę fair (wg mnie oczywiście).
Bredzisz welo, spółka jest przewidywalnie nudno mega stabilna, ale systematycznie rośnie, podobnie jak sama dywidena. A za ten rok ma być w przyłym bardzo sowicie wypłacona.
Widzę, że hormony w Elwirce buzują. To niechybnie zwiastuje 20 zet, a nie jej upragnione 12. A czy 7,952 M to bliżej do naszego 8 M (8,5 M), czy do Twojego 5 M?
Córka żali się matce: - Mamo, ja już dalej tak nie mogę! - Co się stało córciu? - Odkąd wyszłam za mąż, nic tylko nieustannie seks i seks. Przed ślubem miałam dziurkę jak 2 złote, a teraz mam jak 5 złotych... Po chwili namysłu matka odpowiada: - Córeczko, mąż Cię kocha? - No tak, kocha. - A czy macie piękny dom, dwa samochody i wspaniałe dzieci? - Tak, mamy! - A czy Twój mąż kupuje Ci wspaniałe prezenty oraz zabiera całą rodzinę do przeróżnych krajów na wakacje? - No tak, prawda. - No i teraz naprawdę chcesz się kłócić o te 3 złote?