• Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: ~AMA [83.24.98.*]
    Dali info na FB i TT.
    Odpierając ataki trolli - tak wiem, nagroda to nie inwestor więc na nic teraz nie wpływa, ale jednak fajnie, że są doceniani i może kiedyś to zaprocentuje.

A daję ten post, bo jest tutaj marazm i mało nowych informacji, a to pierwszy wpis od miesiąca na FB czy TT Saule.

We are pleased to share that SauleTech has been awarded the “Jedynka Gazeta Wyborcza” prize for its Effective Pro-Climate Actions This special award by Gazeta Wyborcza is granted to companies for their exceptional climate-supporting activities. 
  • Re: Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: ~Zdzichu [194.28.34.*]
    Na rzecz klimatu to oni przepalili 180 mln dotacji zabranych obywatelom którzy by wytworzyc taka wartość musieli zostawić nie mały ślad węglowy.
  • Re: Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: ~Dc [83.29.68.*]
    O wszelkiej maści konkursach organizowanych przez różne gazety to można przeczytać raczej słabe rzeczy. To taka zarwoluowana forma reklamy. Tak jak tzw. Lokowanie produktu. W tym konkretnym przypadku ta nagroda jest zabawna. Co niby uczyniło Saule dla klimatu? I nie w baju baju które nawija tylko tak konkretnie co zrobili. Nic. I ta nagroda to kolejna lampka... czerwona oczywiście. Tanie sztuczki, no może nie takie tanie bo z banke Michnikowi dali ale mimo to... news dla nie wnikających w treść
  • Re: Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: ~Amazonka [46.204.109.*]
    Czekamy na 3 mln cenieek do końca roku hahahahah
    Przecież zgodnie z wcześniejszymi zachowaniami temat cenówek jest wyciszany. Za chwilę będzie traktowany jak by go nigdy nie było. Oni są jak solarinov. Tylko że na odwrót. Z fasad budynków, współpraca z Google i Nasa przez cenowki dojdą do .... wypieku ciastek.
  • Re: Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: ~Amazonka [46.204.104.*]
    Ale jak No przecież to był pewniak że orlen podpisze 3 miesiące jeszcze nie minęły,niewiesz ? Może wyjadą jeszcze gdzieś na dzwigu
  • Re: Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: mac41 [109.206.213.*]
    No ale jakto, przecież na cenówkach była oparta wycena Saule na 700 mln zł, to teraz się okazuje że akcje są nic nie warte i mają tylko wartość sentymentalną?
  • Re: Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: ~Amazonka [88.156.134.*]
    Trafne spostrzeżenie!
    tak jak wyciszona została ładowarka. https://tvn24.pl/biznes/tech/sukces-olgi-malinkiewicz-ladowarka-do-telefonow-na-bazie-perowskitow-ra627149-4468196 to jest poprostu żałosne jak można ludzi w h...... robić.
  • Re: Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: ~Andrzejjj [37.225.36.*]
    Kombinuj DC co by tutaj jeszcze napisać, żebyś mógł taniej dokupić
    Może Cię zatrudnię do pisania postów mających na celu uwalenie kursu?
    Ile chcesz za post?
    I po co te paplanie. Wiadomo, że nie zatrudnisz. Tak piszesz aby pisać a jak by przyszło co do czego zachowałbyś się jak ..... saule:) udawalbys że nie ma tematu który sam rzuciłeś.
  • Re: Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: ~wycena [91.204.206.*]
    te dc co tak się produkujesz :-)))

- a tak serio to po ile chcesz kupić ?
  • Re: Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: ~Jerzy [88.156.134.*]
    Wycena co myślisz o umowie na dźwigu o cenowkach o wdrożeniach etykiet cenowych ? O wycenie spolki? Rozwiń merytorczynie chociaż raz jak mógłbym prosić.
  • Re: Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: ~Jerzy [46.204.100.*]
    Wycena dlaczego milczysz
  • Re: Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: ~Jerzy [46.204.97.*]
    Wycena odpowiedź na moje pytania pokaz jak doświadczonym inwestorem jesteś
  • Re: Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: ~klawisz [209.14.2.*]
    czyli co? będzie pucha jak u elki? najlepiej w japanach?
  • Re: Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: ~mango [90.102.34.*]
    https://www.perovskite-info.com/qcells-joins-european-team-new-project-promote-perovskite-silicon-tandem-cell
    To są poważne firmy, u nas nici...
  • Re: Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: ~czeskipodarunek [83.22.61.*]
    To jest zwykła wrzutka mająca na celu podtrzymaniem zainteresowania spółką w celu utrzymania maksymalnie wysokiego kursu akcji do czasu dopuszczenia do obrotu emisji serii E, za które Columbus zapłacił ok. 2,60 PLN, a założyciele mają akcje za DARMO. Tego typy informacji będzie więcej w przyszłym roku, bo jeżeli chodzi o finanse to nie widać na horyzoncie przychodów, a tylko straty.
    Artykuł z Wyborczej i nie tylko z 2016 roku

https://wyborcza.pl/7,145452,19763052,polka-potrafi-pierwsza-ladowarka-do-smartfona-z-perowskitow.html
    https://www.tablety.pl/technologie-2/2016-03-15/olga-malinkiewicz-opracowala-ladowarke-na-bazie-perowskitow/

6 lat minęło i co do tej pory oferuje Saule - cenówki na, które nie ma chętnych. Na ładowarki byliby chętni i pytanie jest dlaczego ich nie ma.
  • Re: Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: ~Rozsądek [145.237.4.*]
    - popatrzcie jak czeski trol produkuje się na forum nic nie wartej spółki i tak już od roku :-))
    https://www.tablety.pl/technologie-2/2016-03-15/olga-malinkiewicz-opracowala-ladowarke-na-bazie-perowskitow/

Rozsądek może zamiast ataków ad persona uzasadniłbyś, dlaczego "wspaniała" spółka Saule nie produkuje ładowarek do telefonów, których prototyp stworzyła w 2016 roku i na które miałaby na nie zbyt, gdyby działały, a wzięła za cenówki, które zostały opracowane w 2021 roku i nikt ich nie chce kupić.
  • Re: Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: ~AMA [83.24.98.*]
    A wiesz, że jak jakaś spółka jest według mnie spalona to przestaję się nią interesować!
    Sprzedaje jej akcje i nie siedzę cały rok na forum jak Ty, by o niej pisać, bo jest spalona i się nią nie interesuję - proste.

Po pierwsze Saule na NC jest 9 miesięcy. Miałem akcje i je sprzedałem z zyskiem. Na początku spółka wydawała się obiecująca, ale z czasem przekonałem się, że są podstawy, by sądzić, że jest to przekręt, a ponieważ zabawiam się w altruizm więc robię wpisy, aby niedoszli inwestorzy nie dali się nabrać na naganianie trolli wzrostowych.
  • Re: Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: ~Dc [83.29.189.*]
    Przecież forum jest od tego aby pisać tylko pozytywne posty o danej spółce. No wiesz jak w gazetach ... eh... akurat Ama chciałby aby poszło w górę i mysli że pisząc tylko na plus pójdzie. AMA doczekasz się aby pościć to w miarę beż straty. Może nawet uda Ci się zarobić. A za wytrwałość choćby się należy. Jednak czas pokaże co wyprodukuje i sprzeda spółka oprócz akcji. Mogę się mylić i palca bym sobie nie dał uciąć ale to co ciebie jara z wiadomości od sale ja odbieram na klasyczne wały. Mogę? Mogę a czas nam.kiedys pokaże kto był bliżej prawdy.
  • Re: Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: ~Magrick [5.173.56.*]
    Straciłem wiarę w tą spółkę - dno. A odlotowy olek ?
  • Re: Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: ~Jerzy [46.204.97.*]
    Wycena dlaczego milczysz odpowiesz na moje pytania?
    Dnia 2022-11-30 o godz. 13:59 ~czeskipodarunek napisał(a):
    > Po pierwsze Saule na NC jest 9 miesięcy. Miałem akcje i je sprzedałem z zyskiem. Na początku spółka wydawała się obiecująca, ale z czasem przekonałem się, że są podstawy, by sądzić, że jest to przekręt, a ponieważ zabawiam się w altruizm więc robię wpisy, aby niedoszli inwestorzy nie dali się nabrać na naganianie trolli wzrostowych.

Musisz zrozumieć trolli wzrostowych, ubranych po 6-14 zł. Spółka zrobiła swój R&D, ale komercjalizacja nie wyszła i z biznesu nici, więc jedyny sposób ograniczenia strat trolli to naganianie żeby wyjść z jak najmniejszą stratą.

Ale masz rację że przekręt. Założyciele dali się oszukać cwaniakom którzy ich rozwodnili obiecując kasę na fabrykę. Wcale się nie dziwię, że teraz przez pożyczkę chcą spółkę położyć i przejąć na własność aktywa, odzyskać owoce swojej wieloletniej pracy. Sam bym tak zrobił na ich miejscu. Konkurencji już nie dogonią, stracili 3 lata na mega dynamicznym rynku, ale przynajmniej cwaniakom pokażą środkowy palec.
    Re: mac41
    Sprostowanie. To założyciele Saule oskubali JC&DZ, ponieważ Columbus za 20% akcji Saule zapłacił 10 mln Euro co przy dzisiejszym kursie akcje serii E kosztowały ich 2,70 PLN za sztukę, a "Bogini" i wspólnicy mają akcje za darmo, a w zasadzie za dotacje, które brali na założenie i funkcjonowanie Saule. Przy obecnej cenie DZ jest jeszcze na plusie, ale jak w przyszłym roku zaczną sprzedawać akcje to już nie będzie tak różowo, bo przychodów nie ma i nie widać ich w najbliższym czasie. Majątku spółka też nie ma, bo cała działalność odbywa się w wynajętych pomieszczeniach. W plecy to jest JC, bo skupował akcje BLU po ok. 5.50 PLN (przypuszczam, że wcześniej sprzedał je powyżej 10,00 PLN) i stąd jego kuriozalne żądanie wyrównania strat przez Saule.
    Dnia 2022-12-01 o godz. 19:15 ~czeskipodarunek napisał(a):
    > Re: mac41
    > Sprostowanie. To założyciele Saule oskubali JC&DZ, ponieważ Columbus za 20% akcji Saule zapłacił 10 mln Euro co przy dzisiejszym kursie akcje serii E kosztowały ich 2,70 PLN za sztukę, a "Bogini" i wspólnicy mają akcje za darmo, a w zasadzie za dotacje, które brali na założenie i funkcjonowanie Saule. Przy obecnej cenie DZ jest jeszcze na plusie, ale jak w przyszłym roku zaczną sprzedawać akcje to już nie będzie tak różowo, bo przychodów nie ma i nie widać ich w najbliższym czasie. Majątku spółka też nie ma, bo cała działalność odbywa się w wynajętych pomieszczeniach. W plecy to jest JC, bo skupował akcje BLU po ok. 5.50 PLN (przypuszczam, że wcześniej sprzedał je powyżej 10,00 PLN) i stąd jego kuriozalne żądanie wyrównania strat przez Saule.

Zapomniałeś o takim drobiazgu, że te akcje Założyciele mają nie za darmo tylko za 8 lat ciężkiej pracy i wynalezienia przełomowych technologii.

A Columbusiarze ich pchali niepotrzebnie na NC zamiast organizować finalną rundę finansowania na fabrykę i komercjalizację. I efekty tego mamy dzisiaj, a raczej macie bo ja nie mam akcji i nie jest to dla mnie atrakcyjny investment case przynajmniej na tym etapie zawieszenia rozwoju biznesu.
    Nie mnie oceniać, czy praca była ciężka, ale wiem, że przepalili przez 8 lat 180 mln PLN różnego rodzaju dotacji i nie wiem, czy opracowali przełomową technologię, skoro na razie nadaje się tylko do zasilania niechcianych przez nikogo cenówek. Wejście na NC przez odwrotne przejęcie to był wspólny deal Saule i JC&DZ, ale chyba bardziej zależało na tym "Bogini' i pozostałym założycielom, bo dotacje się kończyły, a produkt okazał się taki jak widać. Gdyby mieli faktycznie przełomowy produkt, który ma wartość komercyjną (np. ładowarkę do telefonów, którą prezentowali w Barcelonie już w 2016 roku) to weszli by w normalny sposób na GPW w celu pozyskania kapitału na produkcję i dalszy rozwój, a nie bawili się w jakieś dziwaczne przejęcia.
    Re: czeski
    Badania nowych technologii nie są tanie, ale nie mnie oceniać czy racjonalnie gospodarowali kasą przez 8 lat. Fakt jest taki że technologię stworzyli ale w działaniach biznesowych zabrakło logiki i strategii. Sorry, ale trzeba być niespełna rozumu żeby za zupełnie niepotrzebne wejście na NC dać się o 20% czy ile tam rozwodnić bez pozyskiwania kapitału, więc jedynym rzeczywistym beneficjentem tej transakcji byli akcjonariusze pustej spółki BLU. Masz rację, że powinni byli wejść normalnie na GPW z pozyskaniem kapitału, co mogli zrobić z łatwością i teraz pewnie byliby na etapie uruchamiania fabryki.
  • Re: Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: ~Jerzy [46.204.104.*]
    Wycena nadal milczysz ? Czyżbyś nie miał odpowiedzi na moje pytania???
    Wątpię, czy beneficjentami pustej spółka BLU są akcjonariusza, którzy nabywali akcje za 8-14 PLN pod opowieści "Bogini", JC, DZ.
    Założyciele Saule dobrze "zarządzali" finansami, skoro są w stanie udzielać wielomilionowych pożyczek dla swojej firmy oczywiście na korzystny procent i nie są to ich ostatnie pieniądze. Mogliby zrobić dodatkową emisję i objąć te akcje w cenie 10,80 PLN tj. cenę jaką ustalił "wyceniacz" w oparciu dane przekazane przez insiders. Badania są wyjątkowo drogie, gdy są finansowane z pieniędzy publicznych, prywatny nie lubi przepłacać.
    Re: czeski
    > Wątpię, czy beneficjentami pustej spółka BLU są akcjonariusza, którzy nabywali akcje za 8-14 PLN pod opowieści "Bogini", JC, DZ.

Akcjonariusze pustej spółki wartej zero sprzedawali akcje po 8-14, a ci którzy mają akcje, mogą ciągle sprzedać grubo powyżej zera. To są beneficjenci. Kupujący po 8-14 to inna kwestia, każdy z nich ryzykował zakup akcji wartych obiektywnie zero pod perspektywę transakcji.

> Założyciele Saule dobrze "zarządzali" finansami, skoro są w stanie udzielać wielomilionowych pożyczek dla swojej firmy oczywiście na korzystny procent i nie są to ich ostatnie pieniądze. Mogliby zrobić dodatkową emisję i objąć te akcje w cenie 10,80 PLN tj. cenę jaką ustalił "wyceniacz" w oparciu dane przekazane przez insiders. Badania są wyjątkowo drogie, gdy są finansowane z pieniędzy publicznych, prywatny nie lubi przepłacać.

Trudno się nie zgodzić. Wycena została przez czas zweryfikowana. Mogliby zrobić emisję gdyby chodzilo o kasę dla spółki, ale pożyczka daje szansę odbić spółkę z rąk wrogiego akcjonariatu, o czym pisałem w innych postach, to by dopiero była ciekawa sytuacja.
    Re:mac41;
    Przy ff 14% nie ma możliwości na wrogie przejęcie, bo rządzą właściciele emisji serii E, która w przyszłym roku zostanie częściowo dopuszczona do obrotu, a pożyczka jest po to, aby spółka do tego czasu funkcjonowała i to przy najwyższym możliwym kursie akcji. Kto chciał dwa miesiące temu zawiesić notowania - "Bogini", bo dzięki temu nie musieliby publikować raportów, nikt by nie wiedział jak jest kiepsko ze spółką, a przy okazji zatrzymano by spadek kursu akcji.
    Echh, czeski,
    myślałem że trochę lepiej orientujesz się w rzeczywistości...

Jakie wrogie przejęcie?
    Kogo interesują raporty/wyniki na etapie startupu?
    Co by dało zawieszenie notowań?

To jeszcze raz Ci wytłumaczę, że obecne wyniki (a raczej ich brak) nie ma znaczenia. Pożyczka jest po to żeby założyciele mogli odbić aktywa z rąk oszustów. Wg prostego schematu: dajesz pożyczkę, spółka nie ma z czego spłacać i mamy upadłość aktywa przejmują wierzyciele. Wypada tylko trzymać kciuki za taki sprawiedliwy obrót sytuacji.
  • Re: Jedynka Wyborczej - GRUSZKI NA ...........BANANIE. Autor: ~aw [89.64.59.*]
    Bardziej prawdopodobnie zamienią dług na akcje Saule po nominale i SLT
    zostanie tutaj akcjonariuszem mniejszościowym z pakietem kilkunastu %.
    Zapewne od razu COŚ kombinowali żeby na bananowej nie debiutowało sAULE
    BEZPOŚREDNIO , tylko jako spólka zależna od (Columbusa Elite Global,)
    No i dochodzi ta wirtualna wycena 0.9 mld pod nic tzn. pod coś co na pewno nie powstanie.
    0.9 zł .......cały czas aktualne.

Nie ma dowodu że istnieje technologia.
  • Re: Jedynka Wyborczej - nagroda Autor: ~Amazonka [46.204.108.*]
    Ale kupili pod 3 mln cenowek hahahahah
    AMA parę razy już pisałeś, że zawiodłeś się ns spółce, a akcje trzymasz, bo sprzedając miałbyś bardzo dużą stratę, a mimo to wpisujesz swoje posty w niemal każdym wątku. Widzę tutaj brak konsekwencji.
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 16:49:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.