• Czytajcie! Autor: livermoregpw [94.254.172.*]
    Ta spółka zaskakuje mnie co raz bardziej. Dla pesymistów to ciężki temat, bo oczekiwali pogorszenia wyników Wszakże Cooking Simulator w sprzedaży jest od 3 lat a mimo to zarabia co raz więcej. Mądrze zarządzają najpierw STEAM, potem DLC, aktualizacje, potem Nintendo, XBOX, Play Station. Ale to nie wszystko.
    Pokażę wam czemu sprzedaż, przychody i zyski rosną w górę co kwartał:

• spółka na przełomie I i II kwartału 2022 r. przekroczyła próg 10 mln dolarów sprzedaży Cooking Simulator
    • co skutkowało zmniejszeniem prowizji dla STEAM do ledwie 25%
    • jakby tego było mało od IV kwartału spadnie prowizja na OCULUS RV do poziomu 60% dla spółki
    • biorąc pod uwagę, że ruszymy z kolejną platformą Play Station oraz dodatkami na Xbox
    • przychody i zyski z Cooking Simulator będą płynęły jeszcze przez lata
    • w związku z tym będą spadały też prowizje dla poszczególnych platform
    • a to wzmocni zyski

Dla wielu to szok, ale sama pierwsza część Cooking Simulator zarobi na czysto grubo powyżej 50 mln zł! Na razie jest to ok 33 mln zł. A gdzie tu mowa o Cooking Simulator II, które przebije jedynkę razy kilka. A gdzie tutaj Pizza Empire.

Myśleć, czytać, analizować, kupić, zakopać.

Pozdrawiam.
  • Re: Czytajcie! Autor: ~Klima [213.134.186.*]
    Jak nie ma kupujacych to wyniki I perspektywy nie maja znaczenia. Jak zmieni sie klimat, to bedzie wzrost o ponat 100% lekko...
  • Re: Czytajcie! Autor: livermoregpw [94.254.172.*]
    Ale to się zmieni. I to w miarę szybko. Kolejne rewelacyjne wyniki, premiera Cooking Simulator 2 Together, Pizza Empire i jeszcze jedno... mianowicie dywidenda na poziomie 8-10% zrobią swoje. TAk to zawsze działa. Fundamenty, przychody i zyski w średnim i długim terminie dają duże wzrosty kursu danej spółki. Warto czyta Buffett'a.

Na Cherry Pick też mnie krytykowano, że tak korzystam z fundamentów, ze wzrostu wyników. Ale tak to w pewnym momencie działa, że fundamenty są dostrzeżone i kurs danej spółki rośnie, wbrem pesymistom. Tam mam już zysk papierowy pow. 100% ale to też początek.

Tutaj mój target też jest wysoko. Prezes BIG CHEESE po I kwartale w jednym z wywiadów stwierdził, że aby wycena była sprawiedliwa to kurs powinien być co najmniej o 50% wyżej. Ale on jest grzeczny, cichy hi hi. Jednak wyniki II i III kwartału zmieniły optykę. A najlepsze to dopiero przed spółką

Pozdrawiam
  • Re: Czytajcie! Autor: ~Dominik [109.233.92.*]
    Cieszę się że kolejne osoby mego pokroju pojawiają się tu. Mała korekta co do kolejności wydania projektów tzn Pizza Empire ma pojawić się na przełomie roku półrocza 2023 a CS 2 w drugiej części półrocza 2023. Ja ciut przestrzeliłem z wynikami za 3kw ale w tym co piszesz odnośnie 4kw jest na pewno sporo szans. Mnie bardzo cieszy że spółka jest rozbita pomiędzy wszystkimi platformami i na każdej z nich osiąga sukces. Z szczególnym uwzględnieniem VR, który prawdopodobnie może być bardzo ciekawy w tym kwartale. Ilość recenzji/ocen na PC jak i Oculus mocno przyśpieszyły. Zapraszam na Twitera
  • Re: Czytajcie! Autor: livermoregpw [94.254.172.*]
    Właśnie o tych recenzjach poczytałem i ludzie zarządzający spółką to potwierdzają. Mnie cieszy fakt, że oni działają rewlacyjnie. Nic na raz, tylko na spokojnie co buduje skalę sprzedaży ale i bazę stałych fanów. Nikt się tego nie spodziewał po jakimś tam symulatorze z żarciem. Tymczasem oni stają się światowymi liderami w tym zakresie. Przyszły rok to mega akcja. Pizza, CS Together.
    Z tego co wiem to już w styczniu ostro ruszą z promocją CS Together. Potem popełnię post w tym zakresie, bo znalazłem fajne materiały. Pozdrawiam
  • Re: Czytajcie! Autor: livermoregpw [5.173.177.*]
    Jeszcze wracając do prowizji na STEAM. Początkowo startowali z pozycji 50/50. Jednak ilość sprzedanych kopii zrobiła swoje i już zjechaliśmy do prowizji na 25%. O ile mnie pamięć nie myli to na maxa można zejść chyba do 15%, tak więc dla nas jest o co walczyć.
[x]
BIGCHEESE -0,11% 4,74 2026-05-27 16:30:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.