Mlodzi wchodzić za cały hajs. Kupować za ten wasz uzbierany tysiąc czy kilka tys zł. A potem...Stadium nr. 1. Cały w euforii super zakup żadne argumenty nie docierają ze wydmuszka, Stadium nr 2 zaczyna spadać to pewnie korekta trzeba dokupić bo dobra cen, Stadium nr 3. Dalej spada, ale co tam wszedłem długoterminowo, pewnie odbije, kasy juz nie ma na uśrednianie ale pojawiają się wątpliwości..A może jednak nie odbije ? Stadium nr 4. Spada Dalej, zaczynają się wyzeiska na spółkę, euforia opadła, zaczyna się trzeźwiejsza ocena sytuacji. Nie ma jyz za co kupić I zaczyna się płacz bo była Kasa na auto, wakacje i nie xostalo prawie nic. Stadium nr 5. Dalej spada wiec dalsze wyzwiska na spółkę i pomysły na zgłoszenie do KNF itd. Stadium nr 6. Brak cierpliwości, stres i ostateczność czyli sprzedaż że stratą 80%. Przychodzi oswobodzenie ale niesmak porażki zostaję... Tak to będzie tu wyglądać młodzi inwestorzy. Ku przestrodze. Serio...
Ja już swoje spółki mam i nic nie zamierzam kupować. Napisałem to tylko po to aby mlody który nie zna rynku i zasad bananowej czytając to chwilę się zastanowił w co inwestuje....I nawet jak jeden na stu to wykorzysta to będę happy
Jesteś z tych biednych Dzieci . Potem a mogłem czekać być cierpliwy .
Głupiec i pyszny kupuje i liczy na to że w 3 dni milionerem będzie a latami jest biedny i nie wie dlaczego .
Cierpliwość i mądrość to zalety Inwestora.
Trzeba być glup...cem siedząc na forum spółki której się nie chce tylko po to żeby klepać smutki
Prawda jest taka że dzisiaj całą sesję walor był praktycznie wogóle nie sprzedawany. To było zauważalne, a skoro nie chce spadać to walor poszukał wyższych poziomów. Ot cała filozofia
Jeszcze raz "Pycha kroczy przed upadkiem:.A potem nagle znika z forum przesiada się na inne i tam tak samo nagania a ludzie zostaną beż kasy. Obserwator ty to dobrze znany jesteś ze swojego naganiania więc pewnie albo wisisz grubo na haku albo liczysz na naiwnych dawców kapitału...
Są tacy co widzą spadek. Mają takie prawo tak widzieć . Każdy widzi co innego i ma swoje spojrzenie. Nie wnikam w to. Dlatego nie namawiam na kupno lub sprzedaż.Lazdy ma swój rozum
Mamy aktualnie Stadium nr 2 z pierwszej odsłony tego wątku. Jeszcze wszystko jest cacy. W Stadium nr 3 pojawią się wątpliwości. A przy 4 już będą wyzwiska lub zniknięcie z forum. Klasyka. Panowie technicy Obserwatorzy.