• No i zadowoleni ? Autor: ~Kret [188.147.8.*]
    7 . Ja wiem że chcecie więcej ale to dość grube podniesienie. Twierdzę że ustalone z funduszem funduszami inaczej by go nie było. Stad przerwa w walnym i przedłużenie wezwania. Ale to akurat do przewidzenia było po co to robili.
  • Re: No i zadowoleni ? Autor: ~Czapajew [89.76.208.*]
    Czas tego podniesienia (ponad tydzień przed końcem zapisów) wskazuje na pozostawienie pola do negocjacji. Pytanie tylko, czy fundusze nie przelicytują jak w Develii?
  • Re: No i zadowoleni ? Autor: ~Kret [188.147.8.*]
    Po pierwsze tu fundusze nic nie licytują ! Widzisz jakieś oświadczenia ? Po drugie jak już wywolujeez develie to musisz nauczyć się czytać wezwania rozróżniać . Czy widzisz jakieś warunki w tym wezwaniu ? Zastrzegli jakieś warunki po których mają prawo się wycofać ? Nie ! Na develi były oczywiste warunki muszą skupić 66 procent to dojdzie do transakcji. Więc nie widzisz niuansów. Tak naprawdę choćby chcieli nie mogą już nie kupić ! Druga kwestia że nikt nie dał by 7 dla kilku drobnych . Z kimś jest to dogadanie nie wiem czy wszystkie fundusze ale na pewno ktoś odda.
  • Re: No i zadowoleni ? Autor: ~Czapajew [31.61.230.*]
    Zgadzamy się mam nadzieję co do jednego: floor na następny tydzień wynosi ~ 7. Dylemat sprowadza się do oceny szansy na kolejne podwyższenie ceny. Moja teza: szansa jest bo pierwsze podwyższenie nastąpiło stosunkowo wcześnie. Dali tym samym sobie i funduszom czas na negocjacje. Być może zapłacą więcej jeśli uda im się zebrać książkę na 95%.
    No że jest szansa też się zgodzę . Cena wygląda na wysoko podniesioną z perspektywy 4.45 i z perspektywy tych co niedawno kupowali bądź kupowali pod wezwanie tak jak ja. Ale cena z punktu widzenia 10 lat na giełdzie i trzymania akcji od debiutu ( a to właśnie fundusze są od początku ) to nie jest to do końca cena faier. Dlatego owszem nie jest przesadzone że to ostateczna cena albo że wszyscy sprzedza. Może ustalona jest tylko z jednym funduszem a reszta chce więcej może w wyniku negocjacji zakulisowych cos jeszce podniosą żeby osiągnąć cel czyli 95procent
  • Re: No i zadowoleni ? Autor: ~sw47 [213.134.181.*]
    Uważam ,że za 7 zł za akcje przy obecnych cenach akcji można znaleźć sensowną alternatywę.
    Walne wyrazilo zgodę na max 7 zł więc na wysza cenę pewnie trzeba by znowu zwoływać. Więc się pewnie nie wydarzy już nic
[x]
BERLING 0,00% 6,95 2023-03-13 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.