• ### PREZES SPRZEDAJE AKCJE ### Autor: ~Ramzes [185.22.172.*]
    To pewnie znowu powrót na 2 grosze i to właśnie dzięki jego działaniom. Po prostu świetnie.

Gorzej, gdy się wysypie ze wszystkiego, wtedy chyba zostaje jedna droga-piach.
  • Re: ### PREZES SPRZEDAJE AKCJE ### Autor: ~fido [83.4.79.*]
    Nie przeżywaj , robi dla kogoś miejsce,, dowiesz sie po fakcie
  • Re: ### PREZES SPRZEDAJE AKCJE ### Autor: zulusowaty [89.69.17.*]
    To jest typowa narracja tych, co sprzedali akcje i liczą na odkupienie po niższej cenie. Obudzili się wielonikowcy i nagle widzą jak tu jest źle, a tydzień temu było tak super!

Jeżeli przed sprzedażą akcji przez głównego udziałowca nie ma wybicia kursu, to ewidentnie jest robione miejsce dla "dużego", który chce się pojawić w akcjonariacie ale małymi kosztami. Jeżeli tak jest to w chwili gdy zakończą "wymianę" akcji i sypanie zostanie zakończone, to prawa strona zrobi się puściutka i wrócimy powyżej 10 gr w jedną lub dwie sesje. A potem....., wszystko zależy od realizacji poszczególnych projektów zarówno tych gamingowych jak i budowlanych.
  • Re: ### PREZES SPRZEDAJE AKCJE ### Autor: ~TrueIsTrue [49.12.228.*]
    A ja tu widzę płacz ubranych i wyprzedaż akcji przez zarząd. Mocno to popaprane, ale taka jest rzeczywistość.
  • Re: ### PREZES SPRZEDAJE AKCJE ### Autor: ~Ramzes [185.22.172.*]
    Przecież pisałem, że wraca na 2gr. Już ponad 90 milionów akcji w rynku. Zarząd wie, co robi i sprzedaje dopóki jest jeszcze dobra cena. Akcje w rzeczywistości warte 1gr za sztukę.
  • Re: ### PREZES SPRZEDAJE AKCJE ### Autor: ~Hillela [94.101.20.*]
    Za dużo już dzieciaki krzyczą 3 gr. To oznacza. Że sprzedali swoje akcje
  • Re: ### PREZES SPRZEDAJE AKCJE ### Autor: ~Tyrek [51.161.1.*]
    No i sypie dalej.aż do 1gr.
  • Re: ### PREZES SPRZEDAJE AKCJE ### Autor: ~hahahhahahah [83.25.12.*]
    Turek i się obudziłeś haha
  • Do zulusowaty Autor: ~abc [37.248.9.*]
    Zazwyczaj przed wyprzedażą robili podbitkę kursu a tu......., dziwne to jest :(
  • Re: Do zulusowaty Autor: zulusowaty [89.69.17.*]
    "Dziwne" to mało powiedziane. To jest chore, bez sensu, nieracjonalne. To jest nienormalne!!!

To co napawa lekkim optymizmem, to że Henio doszedł chyba do granicy oporu jeżeli chodzi o cenę. W ostatnim komunikacie podali, że sprzedał odpowiednio 600k i 470k akcji ze średnią poniżej 6 gr. Już nie ma ciśnienia w dół na siłę, więc albo kończy wywalanie akcji albo niżej już się totalnie nie opłaca. Oczywiście to są tylko moje domysły, bo zaraz może się okazać, że zejdziemy poniżej 0,05 zł.

Sama sprzedaż akcji przez głównego akcjonariusza jest dziwna szczególnie przed 2023 rokiem, który zapowiada się na przełomowy dla Apisu, a przynajmniej tak wygląda po lekturze ESPI. Natomiast tłumaczenie, że potrzebuje pieniądze na planowaną inwestycje to już jest całkowicie pokrętne tłumaczenie. Pierwszy raz się spotykam z sytuacją, że główny spieniężając część swoich udziałów na wolnym rynku mówi, iż będzie te akcje odkupywał za kilka miesięcy. Oczywiście nie ma żadnej informacji, że je odkupi w całości, równie dobrze może to być 1k akcji.

Moje zdanie jest takie, iż nic złego w firmie się nie dzieje. Ta cała "akcja" ze sprzedażą akcji wygląda mi na zaplanowaną ustawkę, mającą na celu zaspokojenie zobowiązań w stosunku do nowego inwestora.
  • Re: Do zulusowaty Autor: ~Brawo [83.25.12.*]
    Brawo
  • Re: Do zulusowaty Autor: ~WilkzNC [5.173.148.*]
    Już nie ma Chętnych na odbiór chyba 0,01 nam się szykuje
  • Re: ### PREZES SPRZEDAJE AKCJE ### Autor: ~Jw [46.134.67.*]
    Jw
[x]
APIS 6,67% 0,02 2026-06-02 15:00:00
2026-06-01
Raport roczny
2026-05-14
Raport kwartalny za I kwartał