ależ ten Elzab musiał ci dać po kieszeni, spoko nie jesteś sam, też mam te akcje, przeżyłem z nimi pare wzlotów i upadków, przeżyje i ten, ty również, czill
Maja potencjał wzrostu, przecież to oni obsługują ubera. Najważniejsze jaka strategie będzie miał właściciel. Czy będzie chciał wydrenowały spółkę wyciągnąć know how a produkcje przenieść do Nowego Sączą i drobnych akcjonariuszy zostawia z zerowa wartością. Powinni ogłosić wezwanie po wartości księgowej wykupić i wycofac z giełdy skonsolidować w COMP.
Jeśli będą zaniżać wartosc Elzab to najprawdopodobniej skonczy się to pozwem SII wobec zarządu COMP bo drenuje i wyciąga wszytko ze spółki do Spółki matki. Jak się jest na giełdzie to obowiązują pewne zasady ładu. Nie można ze spółki a przenosić wartości do spółki b.
„Obowiązują zasady ładu” ? Chłopie jak długu grasz na GPW , mc ,rok ? Chyba nie dłużej ,bo nie rozumiesz w jakim żywiole się poruszasz.Pozew ,haha , to może brzmi dla leszcza groźnie ,ale to tylko retoryka bez realnego wpływu i znaczenia .Takich naiwnych jest tu cała masa wiec nie jesteś sam .
Macie jeszcze złudzenia ,ze Elzab przerwa ? Giełda kosztuje ,a tu z kasa szału nie ma . Kiedyś miałem Swarzędz i wydawalo mi się ze marka z taka tradycja nie może zniknąć z parkietu .A tu taki Elzab …. co przemawia za trwaniem … .Za chwile iphony będą „przyjmować” gotówkę jak terminale .. wiec z czym do rynku. Z ładowarka ……. Hahaha .Nie minie rok,może 2 a Korea i Chiny zarzuca nas tanimi ładowarkami wielkości komórek .
Oni maja kasę wirtualna dla ubera i nie tylko mogliby zakosić cały rynek gdyby ich matka nie blokowała. Może trzeba zrobić zrzutkę i przejąć to od compa i odpalić kasę wirtualna. Przecież jest już dozwolona w Horeca, myjniach, wendingu i będzie dla całego rynku.
Może przejmie ich PeP lub Elavon lub Fiserv lub EService i od razu 100 tysięcy terminali można zamienić w kasy. To może być przełom na rynku.
Oni maja know how nie software tylko ich blokują aby Novitus nie upadł.
Widzę czarnowidztwo, to po co tu jesteś, i po co ci te akcje, kupię z miłą chęcią. Czy naprawdę nikt nie umie tu czytać raportów?? Wszystko jest czarno na białym, był zysk na normalnej działalności . Która ma zostać. Comp nie poświęci kilkadziesiąt milionów tak aby był stratny. Rok 2023 będzie bardzo udany i cena wróci do 4 zł. Teraz piękna cena . Kupuj jak leje się krew :) wspomnicie moje słowa . Dla kupujących dobry moment.
Ale jak mam sprzedać skoro nie ma popytu bo wszyscy na rynku widza jak wyglada sytuacja? Pewnie tylko Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych może coś zmienić, jeśli złożyliby np pozew w tej sprawie i sad powołał biegłego do zbadania rozliczeń pomiędzy Elzab a spółka matka oraz dokonać analizy strategii grupy pod katem działania na niekorzyść Elzab.
Jak chcesz kupić to dużo czeka na sprzedży ale niestety mało czaka na kupnie.
integracja kason line i terminali odroczona do konca 2024r. Natomiast kasy online ,poza obligatoryjna wymiana ,ktora juz nastapila , do poiero po wyczerpaniu pamieci w modułach. 2 lata bimabania sie zapowiada
1,55 to dla Ciebie dobra cena?
Ja kupowałem po 3 bo myślałem ze Comp będzie wspierał rozwój spółki a nie ja oral bo ma 75-%. To co się dzieje to na szkodę spółki. Zwijają ja zamiast rozwijać a to jest niezgodne z interesem akcjonariuszy. Jak odkupią po 3 zł to się wycofam