Ciekawe komu zależy żeby sprzedawać akcje BOWIMU poniżej ich wartości.Biorąc pod uwagę TYLKO zysk za 3 kwartały tego roku i pieniądze w kasie pozostałe po wypłaceniu dywidendy za zeszły rok akcje BOWIMU tylko z zysku sa WARTE OBECNIE 10,85 zł.Sprzedawanie ich po 10,56 wyglada słabo.Nie wspomnę o IV kwartale i innych aktywach spółki.I to się nazywa wolny rynek i giełda przewidująca przyszłe zyski?Ja rozumiem tych którzy kombinuja z kursem bo się chcą nachapać.Ale że ktokolwiek sprzedaje akcje po tej cenie, kiedy wartość akcji BOWIMU może sobie wyliczyć nawet uczeń VI klasy?A może ktoś z was posiada jakieś inne magiczne wytłumaczenie? Chętnie posłucham
Na fajrant to ja wywalilem troszkę ponad kilo i dokupilem za to greenx, tak że nie ma co tworzyć teorii, widać że ktoś tym manipuluje ale nie każda transakcja to ściema.
Wiem że te akcję są warte dużo więcej, ale nie może dać mi spokoju sprawa greenx i to że w każdej chwili może dojść tam do rozstrzygnięcia,a w takiej sytuacji nie wyobrażam sobie nie mieć akcji
Ładnie się wstrzeliłeś z tym greenx :) Gratulacje !! Stalówki jeszcze na peronie. Coraz mniej drobnych akcjonariuszy na Bowim. Będzie ciekawie niebawem. Do obserwacji: Bowim, Cognor, Stalprofil, Stalprodukt. Z tych wymienionych mam tylko Bowim co nie oznacza, że reszta nie ruszy. Trafnych inwestycji życzę ! Stalowych nerwów
A zdeterminowany do sprzedaży cały dzień czekał żeby upchnąć 400 akcji wdwóch rzutach poniżej 10,6 zł.Cóż każdemu wolno sprzedawać poniżej wartości szkoda tylko że taki skąpy i posłał do ludzi ledwie 400 akcji. ,,Akcji mamy dostatek ale i te 400 weźmiemy jako wróżbę przyszłych zwycięśtw(zysków).Najlepszego.
W dwunastym miesiącu tego roku, dwunastego dnia owego miesiąca o godzinie dwunastej minut dwanaście ujrzycie dwanaście powodów dla których warto było skupować akcje przez następne dwanaście dni od dzisiaj :)
Dalej trwa sprzedawanie akcji poniżej ich wartości.Ale kto BOGATEMU zabroni ? To na koniec roku trochę podsumowania.Rok temu cena 8,08 zł dzisiaj 13,08 zł. Uprzedzam napalonych pisarzy-to cena akcji dzisiaj plus wypłacona dywidenda i zaliczka. Przez rok + 5 zł.Tak,tak trzeba umieć liczyć. jeszcze lepsze jest porównanie procentowe. To wzrost w ciągu roku o 62 %. Może nie kosmos ale można było NIC nie robić.Kupić i położyć. Należy liczyć że w tym roku może być ,,tak samo albo lepiej,,. Zwłaszcza że startujemy z niskiego poziomu 10 zł. To najlepszego.