Była jedna negatywna ale zniknęła... NIe jest to wiele ale z drugiej strony po co teraz ludzie sprzedają skoro jeszcze jest szansa na rozkręcenie, przecież nie realizują "zysków";) Ja powiszę spokojnie skoro tak długo czekałem:)
Dnia 2022-11-22 o godz. 16:03 ~J23 napisał(a): > jest jedna negatywna "recenzja" i to najważniejsza -kurs
Niestety prawda, sprzedaż jest słaba. Spadek o 13% może się wydawać jak na taką premierę nieduży ale to tylko dlatego, że nie było dmuchania balona i spekulacyjnej podbitki przed premierą. Zwyczajnie nie miało z czego spadać. Szkoda zmarnowanego tytułu. Z takim marketingiem to nawet najlepsza produkcja nie odniesie sukcesu.
Super, nie zauważyłem miejmy nadzieje że bedzie coraz lepiej dopiero drugi dzień. Dziwne że wybrali poniedziałek wydania raczej wybiera się czwartek, piątek.
Marketing powinien być przynajmniej na miesiąc przed datą premiery. Tutaj było ledwo dwa tygodnie? ja byłem na maksa rozczarowany, kiedy zobaczyłem tak wczesną datę premiery i mało czasu właśnie na marketing :(
Ciekawe że malkontencik dał najpierw "positiva", a potem zmienił na "negative" - bo gra jest za krótka i, jego zdaniem, zbugowana. Na to ArtGames odpisał mu że nie ma buga i żeby obadal jakąś mechanikę z Tutoriala.
Ogłoszenie daty premiery było na ledwie dwa tygodnie przed premierą. Jak dla mnie to za mało czasu na marketing, którego chyba też za wiele nie było. playway dopiero teraz się chyba obudził, bo widzę post. W samą porę
Marketing powinien trwać przez cały proces tworzenia gry - od pierwszego info o grze buduje się markę. Marketing to nie tylko płatne reklamy w serwisach. To budowanie świadomości graczy o marce.
Też racja. Część recenzji może być od zaangażowanych w jakiś sposób w Arta. Widziałem już coś takiego na innym moim guano-aktywie "Jujubee". Najpierw wysyp pozytywnych recenzji, potem spadek zainteresowania połączony ze wzrostem ocen negatywnych.
No niestety siadło...wiadomo, że premierowy peak jest duży ale liczyłem, że stopniowo z dnia na dzień średnia liczba graczy 24h zacznie rosnąć, niestety widać że nowych graczy nie przybywa i grają już tylko Ci, którzy kupili/dostali przy okazji premiery. Szkoda...