Ale Ty masz ciśnienie, żeby te akcje odkupić. W tym miesiącu raport sprzedażowy będzie słaby, gdyż zmieniło się konto wydawcy na Playway. Gra musiała się od nowa spozycjonować, lecz już wróciła na właściwy tor i przyspiesza.
A ty wiesz, że różnego rodzaju specjaliści już od dwóch lat tak mówią i jest coraz gorzej?
Nic się nie zmienia.... tak z ciekawości czytam raporty ale szczerze nie wiem co ty tam widzisz że aż taką nadzieję pokładasz w tej spółce....
Pewnie niektórzy widzą historyczne minima i liczą ze wchodząc wyjdą na podbitce jak będzie choć minimalna poprawa sentymentu do spółki. Ot czysta spekulacja. Na coś więcej nie ma co liczyć, spółka nie dowozi i widać ze kurs to nie przypadek. Nie zawsze minima to okazja.
Wynik dwukrotnie wyższy niż pokazywał sensor tower i to bez marketingu. Zarobek lepszy niż w poprzednich miesiącach. A od początku listopada wrócił marketing, co widać po ilości opinii.
Ok.... krótkie pytanie
1 ile kopii cmsr się sprzedało (faktycznie nie domysły)
2 ile jest opinii (na chwilę obecną)
3 marketing???? O jakim marketingu mówisz... gdzie się mówi albo pisze o cmsr?
452k kopii zostało pobranych, opinii jest 12,3k że średnia 4.6. Marketing w grach mobilnych zazwyczaj polega na wyświetlaniu reklam w innych grach, więc zakładam, że tak to właśnie wygląda.
Przecież napisali, że musieli dostosować aplikację do marketingu zewnętrznego. Zresztą od początku listopada widać zdecydowany wzrost opinii, czyli zaczęło to już funkcjonować. Co ciekawe i bez reklamy CMSR świetnie poradził sobie w październiku. Niezły test.
Czy zdajesz sobie sprawę że zarobili 44 tyś złociszy a muszą utrzymać spółkę akcyjną? Kilkunastu programistów plus zarząd i radę nadzorczą. To już nie jest zabawa. Robi się poważnie.
A Ty zdajesz sobie sobie sprawę, że CMSR to tylko jeden z produktów. W dalszym ciągu kluczowy dochód dla ECC przynosi Drift21, który w dalszym ciągu się sprzedaje. Kasa za portowanie tej gry również poważnie zasili konto firmy. CMSR to tylko kolejna cegiełka choć z dużym potencjałem na przyszłość. Gry mobilne osiągają szczyt monetyzacji ok. rok po wygrzewaniu w sklepie Play.
Ziomek podziwiam Twoją wiarę w tą spółkę. Jak Yeti napisal - oby wytrwali ten rok bez emisji czy nadmiernego zadłużania kredytowego.
Ich pozostałe produkty o których piszesz to mokre fantazje Prezesa. Ja to widzę tak:
- Drift21 - produkt istnieje, cos tam sie sprzedaje ale tylko na promkach i bundlach. Jak maja z 5-10k przychodów miesiecznie z tej gry to uznam to za pozytywny wynik.
- port drifta - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... 505G nie kwapi sie do zaplacenia, albo ECC do realizacji portu.
- CMSR - core produkt, ktory miał dodac spolce skrzydeł i wepchnąć ja na dobre tory... jak jest widzimy.
- no i ten mityczny Gearshift... o moj B... to juz mnie tak bawi ze szkoda gadac. Przepalili dotacje to powinni to zamknac i pisac projekt na nowa dotacje pod coś innego. Bo z tego silnika nic nie będzie. Komu niby mieliby to sprzedać... wszystkie inne drift-simy robia wieksze studia niz ECC (na bank maja swoje silniki dostrojone pod siebie). Inne racingowe pewnie podobnie. Nie wierze ze wszystkie NFS'y pisza od poczatku.
Także tego - marzę zeby kiedyś zejść z haka i współczuję tym co wchodzili po 4.xx. Ja to nawet nie mam ochoty uśredniać w tych cenach bo czuje ze to bedzie wtopiona kasa.
Podpisuje się pod twoim postem .... ja kase zainwestowaną w ecc wliczyłem w poczet straty
Uwierzcie mi tutaj póki co nie ma żadnej nadziei.... obserwuję spółkę od 2019roku...
Wiem co mowie
Trudno żeby nieudaczników chwalić szczególnie że przepalili miesiąc pracy na update hallowenowy co spowodowało że ilość pobrań znacząco spadła na początku listopada. Teraz będą robić miesiąc upate świąteczny dokładając jakieś duperele na kilka dni Świąt. Pisali w raportach że gra się ukaże później bo pracują nad kampaniami reklamowymia gra jest gotowa. A teraz piszą że podmioty zewnętrzne mają robić marketing i zgarną prowizję, drugą część weźmie PLW I kasy nie będzie. Ja się pytam za co oni pensję biorą? Czy tam siedzą ludzie poważni?
Nie wiem, który Hossa ale na pewno nie ja. Posiadanie akcji ECC dało mi 2 lekcje. 1. Nie należy kupować akcji firmy gdzie prezzes jest po Ekonometrii i ma duży pakiet akcji a firma jest napompowana tylko pod obietnice. 2. Jeżeli wszystkie sprawdzone informacje mówią, że spółka to wtopa to tnij stratę brutalnie nie czekaj na cud. W mojej ocenie ta firma to śmieć niewarty kosztów utylizacji. No mercy.
"Mądrzy ludzie uczą się na własnych błędach. Ale Ci naprawdę bystrzy uczą się na cudzych". Ja już straty odrobiłem i kapitał odzyskałem. Problemu nie mam. Mam interesy już gdzie indziej więc może zajrzę tu za kilka tygodni lub wcale. Bez odbioru.