• Strata Autor: ~Skłeber [77.222.233.*]
    Czy ja dobrze widzę ? Strata ponad 2 mln zł ?!!! i to tylko za kwartał ?! co to będzie dalej? tym bardziej że coraz więcej mało optymistycznych artykułów jak ten poniżej
    https://ceo.com.pl/w-polsce-ma-miejsce-najwiekszy-na-swiecie-wzrost-liczby-niewyplacalnosci-przedsiebiorstw-w-porownaniu-do-przedkryzysowego-2019-roku-74228
  • Re: Strata Autor: ~prof [77.222.239.*]
    jako tak wytrawny analityk myślę, że już powinieneś znać zjawisko sezonowości wyników oraz umiesz porównywać wyniki finansowe nie tylko kwartał do kwartału ale też w pespekrywie r/r.
  • Re: Strata Autor: ~Troll_bez_akcji [217.11.128.*]
    Ty widzisz stratę i ryzyko upadłości firm z powodu spadku dochodów i wzrostu kosztów funkcjonowania.
    Ja widzę okazję do zrobienia świetnego interesu i przejęcia jakiegoś perspektywicznego przedsiębiorstwa za kasę, którą hortico zgromadziło. Dotychczasowe akwizycje hortico okazały się strzałem w 10. I mam nadzieję że tym razem będzie tak samo.
  • Re: Strata Autor: krokodilko [31.0.53.*]
    z czego dokładnie wynika ta strata ?
    Patrząc na 5-6 ostatnich lat, to w każdym roku za Q3 jest strata.
    W raporcie nie znalazłem co jest powodem tej straty.
  • Re: Strata Autor: ~prof [77.222.243.*]
    sezonowość wyników. W 3 kwartale następują zwroty nasion. Wyniki trzeba rozpatrywać w skali rok do roku, a nie kwartał do kwartału.
[x]
HORTICO -1,32% 6,00 2025-09-19 16:48:17
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.