Czekamy z niecierpliwością na rozstrzygnięcie, postępowania przetargowego. Oferta, którą złożyła spółka jest na daną chwile najkorzystniejsza. Liczymy, że już niebawem będziemy mogli przekazać dobre informacje.
nie baranie ale babka powtarza jak mantre ze na biezaco pozyskuja nowe kontrakty po czym odpowiada ze wszystkie sa w espi (a ostatni z lipca) to jak pozyskuja na bieząco? pierdzielenie to wszystko
a ja już nie maiłem oczekiwań i jest ok to nie raport my znający poprzednie wywiady nic odkrywczego nie odnotujemy wilele się nie dowiedziałem ale mu tu siedzimy od przed wojny
Po przeanalizowaniu sytuacji rynkowej spółka podjęła decyzję o prowadzeniu biura w Nowym Jorku, gdzie poszukuje możliwości nawiązania współpracy z kontrahentami, aby w przyszłości rozpocząć realizowanie kontraktów zagranicznych.
Zatem stawiam tezę, iż z racji kosztu jaki ponosi się na otwarcie i utrzymanie biura w USA - o zysku w 2022 zapomnijmy:):)
Proszę Pani/Pana - żyję w świecie w którym wiem ile kosztują bilety lotnicze , ile kosztuje koszt wynającia powierzchni biurowych, administracja, ubezpieczenia w Nowym Jorku. Proszę, mi uwierzyć, że to setki tysięcy złotych w skali roku:) No chyba, że umiejscowimy sad adres to wówczas taniej ...ale Spókę uważam za poważną i obiecującą zatem nakłady na administrację i marketing muszą być poważne:) Pomijam kwestie wejścia na rynek z nowym produktem:)
Otoz to, to nie jest firma, która wydaje kasę wielkie siedziby, może i znasz ceny w NY, ale chyba nie czytasz raportów. Ponadto, prezes nie może wiele powiedzieć, szczególnie jak ma przetargi na biegu, a wy chcecie żeby wam podała wynik finansowy za rok, który się nie skończył i najlepiej jeszcze 5 lat w przód. Nauczcie się zadawać pytania na czacie i czytać między wierszami, a nie tylko narzekacie. Co za pokolenie pipek
Czekamy z niecierpliwością na rozstrzygnięcie, postępowania przetargowego. Oferta, którą złożyła spółka jest na daną chwile najkorzystniejsza. Liczymy, że już niebawem będziemy mogli przekazać dobre informacje.
Realizujemy projekty dla wielu branż. Spowolnienie gospodarcze oraz wysoka inflacja mogą być tymi czynnikami, które mogą wpłynąć na ilość nowych ofert. Jednakże realizujemy projekty dla instytucji publicznych, które muszą wydać środki w ramach określonych budżetów unijnych. W innym przypadku środki te przepadną.
Specyfika branży budowlanej jest taka, iż w pierwszych fazach realizacji kontraktu następuje jego finansowanie, aby w kolejnych, końcowych etapach widoczny był zysk.
Pomimo widocznych zawirowań, w ramach prowadzonej przez nas działalności nie odczuliśmy gwałtownego pogorszenia sytuacji spółki w stosunku do ostatnich kilku miesięcy
Więcej czasu na zbieranie. Mam mało więc nie martwię się. Ale jak ktoś ma 50k akcji i zamiast zarabiać gdzie indziej siedzi tutaj na stracie i nie ma nawet jak wyjść z akcji to nie dziwię się pesymizmowi. Wyjść z 50k akcji w jeden dzień to tutaj blisko złotówki byśmy się zakręcili....
To jest właśnie błędne myślenie. Gdybanie Gdybym sprzedał zarobiłbym gdzie indziej. Nie prawda.
Zarabia się na cierpliwości. Skakanie po spółkach to najczęstszy i najgorszy błąd jaki robią początkujący inwestorzy. Największe pieniądze zarabia się na małych spółkach które zaczynają pokazywać rentowność. Na początku dostrzega je tylko wąskie grono inwestorów
Co do tego kiedy zaczną się wzrosty na kursie. Najprawdopodobniej już bardzo niedługo. Może już za miesiąc, może za trzy. Ale nikt nie da nam żadnej gwarancji. To jest przecież giełda.
Jedna z ostatnich wypowiedzi Pani prezes na debacie, jasno sugeruje, że przyszły rok będzie rekordowy. Kto czuje, że to dla niego za długo może faktycznie powinien rozważyć sprzedaż bądź zmniejszenie pakietu:
Alicja Gackowska: Sukcesywnie rozszerzamy naszą skalę działalności i pozyskujemy nowe kontrakty. Utrzymanie tempa rozwoju wydaje się ambitnym planem ale możliwym do zrealizowania zwłaszcza, iż wiele płatności w ramach realizowanych kontraktów jest zaplanowana właśnie na przyszły rok.
Też jestem ciekaw tej najbliżej umowy. Wygląda na coś naprawdę grubego po tym jak Pani prezes o nim wspominała.
A co do rocznego raportu to jeszcze daleko. Wcześnie wpadnie za 4 kwartał i za 1 z 2023 roku. Roczny tylko potwierdzi to co dowiemy się już w lutym z kwartalnego...