Oczywiście zaklinanie przez Maklera1 kierunku jaki spółka obrała jest dziwne i można pokusić się o trolowanie. Doradzam jeśli nadarzy się taka okazja w poniedziałek dokupienie akcji od tych którzy bedą chcieli zrealizować zysk tygodniowy. Jeśli uda się kupić coś poniżej2,65 uważać będę to za sukces. Sam jeszcze podobieram czekając na okazję. Przyszły tydzień - raport i kierunek spółki może dać impuls do powrotu z wartością akcji s przed roku. Możliwe, że pomysł o wypłacie premii w akcjach spółki niektórym pracownikom jest sensowny. Możliwe, że zwiększenie zaangażowanie w akcje zarządu też będzie miało wpływ na wartość kursu. Przemyślmy fakt gdzie ulokować swoje oszczędności? Bank -6% obligacje korporacyjne możliwe 10-12% obligacje państwowe - porażka. Inflacja roczna to około 18-21%. Skupienie akcji własnych przy podpisanych umowach i ich realizacji oraz inwestycja w spółkę z H i B oraz zyski z jej działalności da nam zwrot w przedziale 20-28% przy obecnym kursie akcji. Resztę wyliczyć sobie musicie sami i oczywiście wyciągnąć wnioski. Pozdrawiam i miłej soboty.
Dnia 2022-11-19 o godz. 14:16 ~Morr napisał(a): > Oczywiście zaklinanie przez Maklera1 kierunku jaki spółka obrała jest dziwne i można pokusić się o trolowanie. > Doradzam jeśli nadarzy się taka okazja w poniedziałek dokupienie akcji od tych którzy bedą chcieli zrealizować zysk tygodniowy. > Jeśli uda się kupić coś poniżej2,65 uważać będę to za sukces. > Sam jeszcze podobieram czekając na okazję. Przyszły tydzień - raport i kierunek spółki może dać impuls do powrotu z wartością akcji s przed roku. > Możliwe, że pomysł o wypłacie premii w akcjach spółki niektórym pracownikom jest sensowny. > Możliwe, że zwiększenie zaangażowanie w akcje zarządu też będzie miało wpływ na wartość kursu. > Przemyślmy fakt gdzie ulokować swoje oszczędności? Bank -6% obligacje korporacyjne możliwe 10-12% obligacje państwowe - porażka. Inflacja roczna to około 18-21%. > Skupienie akcji własnych przy podpisanych umowach i ich realizacji oraz inwestycja w spółkę z H i B oraz zyski z jej działalności da nam zwrot w przedziale 20-28% przy obecnym kursie akcji. > Resztę wyliczyć sobie musicie sami i oczywiście wyciągnąć wnioski. > Pozdrawiam i miłej soboty.
Tylko? Chyba ,że masz na myśli do końca roku, a później dalej na północ w kierunku mitycznych 10 zł:)
Witam mityczne 10 to lekka przesada ale 4-5 do końca roku jest możliwe. Raport pokarze kto ma rację. Myślę ze wszyscy będą zadowoleni. Ja jeszcze spróbuje dokupić choć może być to problematyczne. Pozdrawiam
Dokupić nie jest trudno jeśli ściągasz oferty z prawej. Jak ustawiasz sienna lewej to już gorzej. Później dochodzisz do wniosku że i tak tanio jest i bierzesz z prawej ale już kilka procent wyżej.oczywisxie mam na myśli max kilka tysięcy akcji dziennie - więcej to jest obawa że się kurs podbija
Dnia 2022-11-20 o godz. 21:57 ~Morr napisał(a): > Witam mityczne 10 to lekka przesada ale 4-5 do końca roku jest możliwe. Raport pokarze kto ma rację. > Myślę ze wszyscy będą zadowoleni. Ja jeszcze spróbuje dokupić choć może być to problematyczne. > Pozdrawiam
10zł nie do końca roku,, tylko w przyszłości , co do 4-5 zł to raczej też mało prawdopodobne przy takim FF i tylu akcjach sprzedanych w przedziale od 4 do 2 zł
A jak myślisz po co były sprzedawane akcje ze strata 50%. To była ustawa by jeden udziałowiec mógł przejąć od drugiego ze strata i bez podatku od transakcji pozagiełdowych. 4 zł jest realne To cena z przed 6 miesięcy. Raptem jest to 60% obecnej ceny. a zysk na akcję wynosi ok 80% czyli wniosek!!!!!!!!!
Witam Dziś była próba zastraszenia i panikarze oddali. Ich biznes. Ja dobrałem. I teraz czekamy na raport. Ktoś pisał że z dwóch na cztery. Może być chociaż to 100%. Od minimum mamy 45%. do końca grudnia jeszcze jest czas. A raport już niebawem. Obroty spore więc analizując wszystkie symptomy powinno być ok. To tylko jeszcze 55%. Na giełdzie nie takie skoki już widzieliśmy. A teraz gdy rynek jest zwariowany gdzieś trzeba lokować kasę by nie stracić na inflacji i działaniach *** który ustami swoich geniuszy przyczynił się do tego wszystkiego. Pozdrawiam Trzymamy zawory będzie dobrze i zarobimy.
Mateo zobacz jaka zabaw. 2,65 10000sztuk nikt nie sprzedaje 2.68 ustawione z ukrycia 500 i w przeciągu 20 minut dobrane za 70 tysięcy zł. Zapowiedź zarządu o wcześniejszej publikacji. Czyli już podpisali i skupują. Bardzo dobrze Przed nami ciekawy tydzień. Pozdrawiam
Tu bym był ostrożny, to może oznaczać zarówno dobre info jak i złe. Fakt jest jednak taki, że zawsze przekładali na później publikacje (zwlekając do północy, albo i nawet później), więc jest to jakieś novum.
A może np. pomiędzy 23.11 a 29.11 szykuje się jakieś duże info? I stąd zmiana terminu na wcześniejszy? Zobaczymy
Witam ponownie. Na ciekawostki czekamy chętnych na sprzedaż i kupno brak. Wszyscy czekają na wyniki tak jak na mecz Polaków. Wig ruszył do górki po wczorajszym meczu amerykanie pełni optymizmu, w Chinach marazm to co dalej. Myślę że rozegrają to tak: Jutro informacja że jest ok i że zarobili. Na początku grudnia walną informacje o spółce i umowach i zacznie się rajd Mikołaja. Druga możliwość to taktycznie info takie samo jak ostatnie panikarze sprzedadzą w panice zarząd skupi w ramach skupu własnych. Walną informację i podbiją pod pierwszą od lat dywidendę dla nowych udziałowców. Jak będzie życie pokaże. Szkoci będą chcieli mieć wpływy i kasę.
Dnia 2022-11-22 o godz. 15:19 ~Morr napisał(a): > Witam ponownie. Na ciekawostki czekamy chętnych na sprzedaż i kupno brak. Wszyscy czekają na wyniki tak jak na mecz Polaków. > Wig ruszył do górki po wczorajszym meczu amerykanie pełni optymizmu, w Chinach marazm to co dalej. > Myślę że rozegrają to tak: Jutro informacja że jest ok i że zarobili. Na początku grudnia walną informacje o spółce i umowach i zacznie się rajd Mikołaja. > Druga możliwość to taktycznie info takie samo jak ostatnie panikarze sprzedadzą w panice zarząd skupi w ramach skupu własnych. > Walną informację i podbiją pod pierwszą od lat dywidendę dla nowych udziałowców. > Jak będzie życie pokaże. Szkoci będą chcieli mieć wpływy i kasę.
I niby ile Ci Szkoci z Sunamp mogli by kupić akcji Compremum i na co mieć wpływ pozostało niecałe 30% akcji w Compremum nie ma miejsca na 4-tego akcjonariusza... owszem mogą założyć j.w. przy produkcji magazynów ciepła ale to raczej dopiero za kilka lat jak z tej umowy sprzedaży będzie wynikało że sprzedaż i współpraca im dobrze idzie. Ale co ja tam wiem nie jestem insiderem tylko zwykłym akcjonariuszem.
Do Kr Czwarty zawodnik musi mieć jakieś akcje. Firma H nie jest notowana na giełdzie. A magazyny energii to jest strzał w dziesiątkę na teraz i na przyszłość. Towaru jest sporo a rynek wielki juz teraz patrz Ukraina też. Firma B jest wstanie od ręki parę set uruchomić. Dla nas jest ważna informacja jutrzejsza tak jak dzisiejszy mecz
Dnia 2022-11-22 o godz. 16:21 ~Morr napisał(a): > Do Kr > Czwarty zawodnik musi mieć jakieś akcje. Firma H nie jest notowana na giełdzie. A magazyny energii to jest strzał w dziesiątkę na teraz i na przyszłość. Towaru jest sporo a rynek wielki juz teraz patrz Ukraina też. Firma B jest wstanie od ręki parę set uruchomić. > Dla nas jest ważna informacja jutrzejsza tak jak dzisiejszy mecz
Może i musi ... i jeśli to będzie firma H wymieniana tu przez Ciebie to ona rzeczywiście musiała by coś kupić na rynku bo raczej do j. v. razem z Sunamp i Compremum to raczej nie wejdzie. Zobaczymy co wymyślą.