Na pierwszy ogień pójdzie moja ukochana społka, na której zarobiłem krocie - 11 Bit Studio.
Kapitalizacja - 11 Bit to 1.250.000.000 zł (1,25 mld zł) - Cherry to 20.700.000 zł (20,7 mln zł) czyli ponad 60,38 raza więcej niż Cherry !!!
Przychody w III kwartale 22 - 11 Bit to 13.810.000 zł (13,81 mln zł) - Cherry to 1.960.000 zł (1,96 mln zł) czyli ponad 7,06 raza więcej niż Cherry - TYLKO!!!
Zysk netto w III kwartale 22 - 11 Bit to 4.880.000 zł (4,88 mln zł) - Cherry to 1.500.000 zł (1,5 mln zł) czyli raptem 3,25 raza - TYLKO !!!
Zysk netto po 9 miesiącach 22 - 11 Bit to 19.970.000 zł (19,97 mln zł) - Cherry to 2.830.000 zł (2,83 mln zł) czyli raptem 7,05 raza - TYLKO !!!
W dzisiejszym raporcie za III kwartał Zarząd 11 Bit przyznał, iż znacząca część zysku netto to odsetki z lokat bankowych i funduszy inwestycyjnych a nie z produkcji gier!!!
Dlatego zrozumcie, że Cherry Pick to mega niedowartościowana (chwilowo) spółka na polskiej giełdzie. Wiele wskazuje na to, że kolejne kwartały również będą rekordowe. Jest spora szansa, że zysk netto za 2022 r. przebije poziom 3 mln zł a kto wie może i...
I tu wracam do mojej przygody z 11 Bit Studio. Kupowałem jej akcje przed TWOM, gdy na forach internetowych pisano, że to bankrut, że gra się nie uda itp. Średnią miałem 7,77 zł i momentami traciłem ok. 15% kapitału. Jednak zostałem, czytając ludzi z branży, którzy twierdzili, że to co pokazują to będzie mega strzał. I tak się stało. Mogłem sprzedać od razu po chwili po 77 zł jak wielu. Ale nos mi mówił, że to bardzo dobrze zarządzana spółka, która pieniądze na TWOM zdobyła dzięki... biznesowi właśnie z APPLE. Poczekałem prawie do punków. Sprzedałem poniżej 500 zł. Czekałem 3,5 roku ale się opłaciło. Swoje pierwsze pieniążki zainwestowane w akcje Bitów pomnożyłem prawie 64 razy !!! Opłacało się. Tutaj mam swój wstępny target, ale jeśli kolejne raporty będą takie jak myślę a spółka nie odwali żadnego numeru to rok, dwa i będziemy walczyć o nowe maxima pow. 220 zł. Tak więc nie mówcie abym pisał codziennie. Ja mam już akcje perły. Spokojnie czekam na swoje. A to czy wy bawicie się w kółka, czy nie, to wasza sprawa. Pozdrawiam.
Dnia 2022-11-18 o godz. 11:16 ~lmi napisał(a): > Oczywiście działa to w 2 strony. Czasem płynność przychodzi z czasem. Ale tu akcji jest bardzo mało. Wiec nie grozi nam płynność jak na Allegro
szkoda że twój chory mozg nie działa :)) to pewnie efekt spadku z nocnika na główkę w dzieciństwie ? :))))))))))
Dla nas najważniejsze, to fakt, że zmienia się o 180 stopni sytuacja fundamentalna spółki. Jestem ciekaw jak po IV kwartale będą wyglądały pieniądze od APPLE. W raporcie za III kwartał mamy prawdopodobnie tylko część. Kolejna sprawa to wkrótce zadebiutują gry w ramach BoomPick. Robi się ciekawie. TAkich okazji na polskiej giełdzie nie ma zbyt wiele.
Do wyników za IV kwartał będziemy mieli prawdopodobnie raporty o premierze dwóch gier w ramach BoomPics. Tak więc za dwa i pół miesiąca (raport kwartalny) będziemy o wiele wyżej niż wielu optymistów sądzi. Mamy najlepszą dynamikę wyników finansowych w całej branży na giełdzie. Pozdrawiam.
Dnia 2022-11-23 o godz. 00:13 ~Livermore napisał(a): > Do wyników za IV kwartał będziemy mieli prawdopodobnie raporty o premierze dwóch gier w ramach BoomPics. Tak więc za dwa i pół miesiąca (raport kwartalny) będziemy o wiele wyżej niż wielu optymistów sądzi. Mamy najlepszą dynamikę wyników finansowych w całej branży na giełdzie. Pozdrawiam.
To żadne bajki. Jeśli wyniki IV kwartału będą na zbliżonym poziomie co te ostatnie, to zysk netto za 2022 r. wyniesie ponad 4 mln zł. W kolejnym roku będzie jeszcze większy a spółka wyceniana na 20 mln z hakiem. W styczniu spółka zamknie istotną część zadłużenia i będzie praktycznie czysta.
Tymczasem nasze C/WK jest jednym z najniższych w branży. Średnia to 4,97
@Livermore Przypominasz mi @niekumatego który również był Wizjonerem na 11BIT , gdy ten "chodził " po 10 zł .Pisał wtedy -to będzie Król Parkietu ! Ja, nie wierzyłam , On miał rację i pewnie został bogatym akcjonariuszem :) Pozdrawiam . Będę śledziła tą wschodząca /ponownie/ -Gwiazdę.
Wtedy miałem nick "mati1" też stary, starszy niż Mądrala-6. Ja mialem, że średnią 7,77 zł a ostatnie kupowałem koło 10 zł. To była jazda a atmosfera podobna do obecnej. Wielu trolli próbowała nas zasypać a potem.... szok. TWOM rozwalił system. Ale nawet jak doszło pow. 77 zł to wielu wyszło i czekali na korekty. A ja spokojnie czekałem na swoje. Tak samo było na Eko Export. Ze Sławkiem mieliśmy łącznie ponad 200.000 akcji. Jechali po Nas, atakowali. A My od okolic 3 zł za akcje spokojnie czekaliśmy. Ja wyskoczyłem przy 44 zł. Sławek czekał wyżej, ale nie wiem czy sprzedał koło 51,90 zł
Tu macie wykaz i całą listę .Zobaczcie gdzie jest cherry !.
Prawie na dole listy .Oczywiście są firmy tańsze ,ale albo z bardzo dużą kapitalizacją ,albo z problemami finansowymi i topniejącymi kapitałami własnymi ,lub z bardzo dużym udziałem akcji w wolnym obrocie (tak zwanym ff - free float ) ,lub jeszcze takie co nic nie robią i diametralnie spadają im przychody ,oraz które od kilku kwartałów nie notują zysków !!!.
https://www.biznesradar.pl/spolki-wskazniki-wartosci-rynkowej/branza:gry
WIĘC TRZYMAĆ PERŁĘ I NIE SPRZEDAWAĆ BO MACIE PRZYKŁAD CO ZROBILI Z SUNEKSEM NA WYKRESIE W OSTATNIM CZASIE JAK FIRMA POKAZAŁA KILKA DOBRYCH KWARTAŁÓW W RAPORTACH KWARTALNYCH ,A Z BRANŻY SWEGO CZASU TEŻ JEST KILKA PRZYKŁADÓW I BYŁY PIĘKNE WZROSTY NA 11 BIT ,TSGAMES ,CREEPYJAR, CZY BLOOBER NIE WSPOMINAJĄC O INNYCH ,KTÓRE JUŻ KIEDYŚ MIAŁY SWOJE 5 MINUT .TERAZ JEST CZAS NA CHERRY !!! .
Dnia 2022-12-10 o godz. 17:57 ~Takaprawda napisał(a): > Ja widzę bardzo duże niedowartościowanie .
o czym ty chłoptasiu bredzisz? i z czym do ludzi ? co to za porównanie ? ta spółka to nawet nie jest w stanie dorównać 11 Bit sikami prezesa ? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
ZA 2022 WYJDZE NA PLUSIE PONAD 4 MIL. Przy takich zyskach spółka wyceniana na 28 mil.Na dodatek bardzo wartościowe umowy mają z Aple i Saudajczykami oraz z Bombitem !!!.Dodam jeszcze ,że mamy już rozpoczętą hossę w gamingu co widać na CD PROJEKCIE! .