Mamy już 0,56 grosza wypracowanego na jedną akcję:-) przy aktualnym kursie to 17 % ktora spolka tyle zaoferuje dywidendy a będą jeszcze wyniki za 4q :-)
Zysk na akcje po 3q to 0,56 groszy na akcje a nie licze nawet wynikow do konca roku. Jakby tylko to wyplacic to wychodzi ponad 15% stopy dyw!!!
Niech taka dywidende płacą co roku i będzie dobrze :-)
Dawno mnie tutaj nie było,ale odpowiadam, że Pan prezes napewno zna się na prawie i wie pod jaką odpowiedzialnością odpowiada na pytania.Na pewno wie , że słowo powiedziane czy napisane jest ważone pod kątem prawnym.W Internecie nic nie ginie.Pozdrawiam Młody
Dokładnie z tego co patrzyłem pcc przeznacza 30 % zysku na dywidende tak więc będzie ponad 20 groszy na akcje, sam jestem ciekaw jak to będzie wyglądało w przyszłym roku,
Dnia 2022-11-17 o godz. 19:35 ~Lolek napisał(a): > Dokładnie z tego co patrzyłem pcc przeznacza 30 % zysku na dywidende tak więc będzie ponad 20 groszy na akcje, sam jestem ciekaw jak to będzie wyglądało w przyszłym roku,
Bywały lata co na dywidendę przeznaczali 75 % zysku z wyjątkiem covidowego roku wtedy 25 % przeznaczyli
Nakręcacie się na tą dywidendę jak szczerbaty na suchary.Co Wam po tej dywidendzie jak wysokość tej dywidendy jest odcinana od kursu ? Gdyby jeszcze kurs ładnie wracał do wcześniejszego poziomu to ok ale to wcale nie jest takie pewne.Ostatnio kurs po odcięciu poleciał jeszcze niżej.Zysk z tego żaden .
Cóż, pozostaje czekac z akcjami przynajmnije do 2026 roku :) To wiszę sobie dalej. To jest naprawdę niesamowite jak ta spolka jest nisko wyceniona. Ale jak czytam od wice prezesa te teksty, ze wycena jest taka, bo tak inwestorzy to widzą, to aż mnie skręca....
Mądry rozumie i inwestuje, a głupiemu nie wytłumaczysz. No nic trzeba kupować póki tanio i śmiać się z trolli. Gdyby myślenie nie bolało to leszcze nie dawaliby się ubierać na balonach gdzie szulernia ich skubie z kasy tylko inwestowaliby w spółki takie jak PCX. Spokojnie kto tutaj inwestuje nie straci, a reszta niech dalej się zastanawia lub co gorsza słucha trolli którzy niewątpliwie zaraz przylecą jak muchy do g.... Starać się trolle bo początkiem grudnia znów chciałbym powiększyć pakiet o parę kilo i tak przynajmniej do 100 k mam zamiar dozbierać a już nie dużo mi zostało. Potem już spokojnie mogę iść na emeryturę bo tutaj zarobek pewniak i dywidenda na super życie w ciepłych krajach wystarczy.
Ja już mam, a ciebie nigdy nie będzie stać na to i widać, że masz koło 50 skoro to pamiętasz więc powinieneś być mądrzejszy. Niestety wiek i wykształcenie nie idzie w parze z mądrością, doświadczeniem życiowym i inteligencją. Tutaj mamy ewidentny przykład na to. Pisz dalej ble ble ble szkoda, że tylko to ci zostało no cóż za głupotę trzeba płacić. Dobra rada za free chcesz zarobić to kup ile możesz akcji PCX.
Stara się rozgrywający i dobrze bo jak pisałem po 1 grudnia mam zamiar dokupić trochę więc liczę na trolli i rozgrywającego że pomogą kupić w cenie poniżej 3 zł. Inwestycja super ! Zacznij myśleć i kupuj ile możesz i trzymaj minimum rok czy dwa to zarobisz krocie !!!
No co jest trolle obserwator, inwestor, gruby, janosik itd. plus wieloniki. Starać się na zbicie ceny bo zamierzam dokupować i tak do 100 k a nie dużo mi zostało, potem zobaczymy.