Wyjście z trójkąta dołem. Chyba się sprawdzają słowa prezesa o tym że ten kwartał bedzie na minusie. Co wcale nie znaczy, że wątpię w potencjał tej spółki. Wejde przy 3.90 i wtedy będę czekał na wyniki za Q 4.
To deklaracja prezesa w wywiadzie dla Bankiera. Ja patrzę na wykres technicznie, i próbuje potwierdzić to czynnikami zewnętrznymi. W tym momencie to ta deklaracja utwierdza mnie w przekonaniu, że tu będzie zjazd. Ale niech nikt się tym nie sugeruje. To tylko moje spostrzeżenia.
Monnari, które po pierwszym półroczu miało ponad 97 mln zł gotówki, zakłada spadek środków pieniężnych do końca roku - poinformowali przedstawiciele spółki. "Zakładam, że w trzecim kwartale był już niższy poziom gotówki, a w czwartym kwartale będzie jeszcze niższy.
Tak jest oficjalny komunikat. Więc może nie minus ( mój błąd, przepraszam) ale spadek zysków.
nadal nie widzę technicznie podstaw do jakiejś mocnej korekty ...
na dziennym ponownie rysują chorągiewkę przy nikłych obrotach jeśli zaczną testować 4,20 może coś zacznie się dziać ale obecnie na 4,00 maja bardzo mocne wsparcie i - to co było oporem przez tyle miesięcy jest obecnie wsparciem ..
opad poniżej 4,00 na obecna chwile traktowałbym jako próbę wyczesania stopów ale na tak mało płynnej spółce uważam ze to gra nie warta świeczki
moim zdaniem wychłodzą wskaźniki i zaatakują dalej 5,10 - 5,25