• jesteśmy w połowie IVQ Autor: ~inwestor [89.64.44.*]
    Prezes w raporcie już się wypowiedział, że należy spodziewać się pozytywnych wiadomości. Ostrożnie przyjmując, że utrzymają przychody i marżę z IIIQ wyjdzie kolejne 3 mln zysku netto i ok. 14 za cały rok. Wskaźnik C/Z niewiele powyżej 8 dla spółki z takim potencjałem i tempem rozwoju jest śmieszny.
    Zakładam, że inflacja przejściowo może działać niekorzystnie (tzn. szybciej rosną koszty a dopiero później przerzucane są na klientów) ale docelowo przy jej uspokojeniu i pozostawieniu marż zysk netto będzie wyższy. Klienci są już przyzwyczajeni do podwyżek cen wszystkiego i to nie powinno stanowić problemu.
    Cieszy mocniejsze wejście do GB, tam jest dużo rodaków co pozwoli szybciej zdobyć rozpoznawalność marki i stawianie na Amazon.

Może rynek główny GPW dałby impuls?
    A może długo oczekiwane przeze mnie wejście do Niemiec. To w końcu musi nastąpić, bo to w końcu największy rynek a magazyn jest niedaleko...
    Myślę, że ta konsola niebawem się skończy, potrzebna tylko iskra, czyli odpowiednie info na ESPI :)

• Re: jesteśmy w połowie IVQ Autor: ~Zzzzzzzzz [5.184.214.*]
    Bardzo dobrze napisane, znam firmę od dawna i cierpliwie czekam na to info, bo potencjał firmy jest ogromny !
  • Re: jesteśmy w połowie IVQ Autor: ~Filozof [31.11.187.*]
    Ta konsola może jeszcze trwać i trwać. Ta spółka miała już kkiedyś wzrost to konsola trwała kilka lat. Potem wzrpost o 1000 % i zjazd o 50 % i teraz znów konsola. Te wskaźniki nie są nisko, są wysoko. Więc albo jeszcze trochę się obsunie albo zacznie mocno zarabiać i wskaźniki w końcu się schłodzą
  • Re: jesteśmy w połowie IVQ Autor: ~Anime [31.60.247.*]
    C/Z 10 dla książkowej spółki typu growth uważasz za wysoki wskaźnik?
    Do tego niewielka regularna już dywidenda.
    Dynamiczny wzrost udziału w rynku.
    Spółka działała ostatnie kwartały w bardzo trudnych warunkach.
    Obecnie sytuacja zaczyna się zmieniać, co Prezes sam napisał.
    Liczę bardzo na Zakrzewskiego bo jest bardzo dobrym managerem.
    Uwazam, ze najgorsze spółka ma już za sobą, a rynek tego jeszcze nie dostrzega.
  • Re: jesteśmy w połowie IVQ Autor: ~Filozof [31.11.185.*]
    Firma działa w ciekawej branży gdzie produkt jest łatwo dostępny i względnie tani bo przeciętnego pracującego na suplenty stać. Do tego dużo osób ćwiczy, siłownie zapełnione. Ale kiedyś c/wk wynosiła 0.5 dla tej firmy więc 2.70 to na prawdę wysoka cena. W razie pogorszenia wyników kurs poleci poniżej 1 zł. Poza tym nie wiem czy lansujące się mięśniaki to odpowiednie osoby do prowadzenia firmy.To są ludzie zachłanni bez doświadczenia w biznesie i jeszcze ten Majewski. No może jakiegoś dramatu nie będzie ale fajerwerków bym w najbliższym czasie się nie spodziewał, ale to tylko dlatego że branża jest dobra bo na innej branży by już dawno polegli i poszli z torbami. Ta konsolidacja może jeszcze trwać kilka lat. Sytuacja nierozegrana
  • Re: jesteśmy w połowie IVQ Autor: ~anime [83.11.114.*]
    Przepraszam ale C/WK to jeden z gorszych wskaźników do szacowania przyszłej wyceny.
    Interesujemy się spółką dlatego, że dostrzegamy potencjał do powrotu dynamicznej poprawy wyników, a nie ich pogorszenia.

Wyniki to już zaczynają wykazywać poprawę, a wymowny komentarz Prezesa utwierdza to założenie.

• Re: jesteśmy w połowie IVQ Autor: ~bingo [83.142.142.*]
    widać po twoim komentarzu że kompletnie nie wiesz kto jest odpowiedzialny za biznes Pana Prezesa ( oczywiście oprócz niego samego) skoro zarzucasz im brak doświadczenia , a ja wręcz odwrotnie twierdzę ze wybrał dobra drogę i ściągnął najlepszych , z bardzo dużym doświadczeniem w dziedzinie sprzedaży suplementów , jak poczytasz to będziesz wiedział troszkę więcej o nich, a czy są zachłanni kogo to interesuje ważne aby były wyniki a komu, ile i za co zapłacą nie ma kompletnie znaczenia, taka jest droga rozwoju i jeżeli będzie skuteczna to ja ja akceptuję
  • Re: jesteśmy w połowie IVQ Autor: ~Filozof [31.11.185.*]
    Technicznie nie wygląda źle. Natomiast e-commerce, nie wiem czy to inwestycja na obecne czasy. Wystarczy spojrzeć co się stało z firmą dadelo i allegro. Wszysto tonie. Więc skoro tonie to cała branża ma się źle. I na 100% w najbliższym czasie nie będzie tu żadnych wzrostów. Ewentualnie wieloletnia konsola aż wskaźniki się schłodzą.
[x]
SFD 0,33% 3,01 2025-09-24 15:35:41
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.