Witam. No to obaj mamy problem. nada, posiadam ponad 40.000 sztuk ale po raporcie IIIkw stwierdzam, że na koniec rou lepiej nie będzie. Aby wyjśc na wynik 2021 muszą mieć w III kwartele przychód około 8.000.000 - zakładając, że utrzymają rentowność. A zatem - tak jak delikatnie przewidywałem stratę za III kwartal tak teraz szacuję, że za cały 2022r. ECO5 będzie mieć zysku netto około 1milon złotych. Będzie zatem gorzej niż za 2021. Dopiero w 2023 roku sytuacja się poprawi zważywszy na portef zamówień jaki realizują. A zatem to inwestycja długoterminowa.... ale to tylko moje zdanie:)
Na Eco musi wrócić sentyment a ten będzie jak będą umowy jak przed 2Q i to wystarczy żeby kurs był stabilny a reszta to podbitki przed wynikami a teraz czekanie od raportu do raportu i gdybanie strata czy zysk ,będą umowy to zyski przyjdą z czasem
Dnia 2022-11-15 o godz. 13:48 ~xyz napisał(a): > Przepraszam...korekta. Za III kwartał muszą mieć przychód około 12.000.000 zł żeby wyjść na wynik za 2021r....zatem kaplica:):)
Ja się z Tobą nie zgodzę. Rozliczą kontrakt na 12 mln PLN do końca ale nie będą mieli już kosztów z nim związanych na takim poziomie jak w Q3 ponieważ tutaj musieli zapłacić podwykonawcy około 6 mln PLN. Uważam, że 2022 zakończy się końcowym przychodem 16 mln PLN i zyskiem około 3,8 mln PLN. To są moje wyliczenia wg umów podanych w oficjalnych komunikatach i założonej rentowności 20-25%.
a dlaczego uwazaz ze kontrakt na 12 bankiek nie bedzie rozliczony w tym kwartale? tzn do konca rozliczony bo na razie to rozliczona jest strata w postaci opłacenia podwykonwacy a to chyba było 6 mln z 12
mamy ponad 8,5 mln przychodu i straty 299 tys w tamtym roku w IV kwartale podwoili przychody dorzucając 4 bańki i wyciągnęli z tego 1,5 mln netto to policz , ze wcale nie wygląda to na czarną polewkę aż tak bardzo ja to widzisz oczywiście mogę się mylić . w III kwartale też nie było żadnych dotacji a przecież ponoszą koszta tego grubego programu 2 letniego a te co wpłynęły wcześniej to chyba dotyczyło kończącego się finansowania . ( jeśli się gdzieś pomyliłem poprawcie )